Zdravlje na kvadrat, 2. - 7. rujna

Zdravlje na kvadrat - 11
,
Zdravlje na kvadrat - 11
hr_HR

Jedinstvena savjetodavna emisija ''Zdravlje na kvadrat'' donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

1. sezona, epizoda 1 - 2. rujna

 Gošća prve emisije ''Zdravlje na kvadrat'' koju gledatelji imaju priliku pogledati ove subote je pjevačica Danijela Martinović s kojom je ekipa provela jedan cijeli dan te provjerila kako se hrani, trenira, čim održava zdravlje i vitalnost unatoč poslu kojim se bavi. Danijelin zdravi, ili nezdravi, način života komentirat će liječnik Milan Mazalin.
Upoznat ćemo Vas i s tremorom. Što je tremor, kako se dobiva te kako se liječi objasnit će nam neurolog Zlatko Trkanjec. Je li trajno i potpuno uklanjanje ožiljaka moguće, je li to bolni proces i koliko novca trebate izdvojiti za to? Jeste li znali da je u svijetu sve više popularno tetoviranje ožiljaka? Lani je u Hrvatskoj potrošeno lijekova u iznosu 5 milijardi i 300 mil. kn. Ekipa emisije "Zdravlje na kvadrat" istražila je koji su to najtraženiji lijekovi u proteklih mjesec dana.
Emisija donosi i odgovor može li se živjeti jedući isključivo bilje. Je li takav način prehrane zdrav? Veganska prehrana – da ili ne? Nutricionist će gledateljima savjetovati što sve treba obuhvatiti jedan zdravi obrok. I na kraju, fitness trenerica Adriana Strabić pokazat će vježbe za ravan trbuh. I to one vježbe koje možete raditi, sami, doma ili u teretani.

1. sezona, epizoda 2 - 3. rujna

 "Moja vizija zdravog života počet će onoga dana kada ostanem u drugom stanju, jer ću tad prestati pušiti, piti kave, sigurno neću ni piti alkohol i ići ću spavati kao normalni ljudi." Rekla je to Maja Šuput, gošća druge emisije 'Zdravlje na kvadrat' koju gledatelji imaju priliku pogledati u subotu, 5. studenoga. Ekipa emisije bila je s Majom u teretani, ali i wellnessu. Pjevačica je prvi put, pred televizijskim kamerama, otišla na trening boksa. Majin ritam života, njezinu vitalnost i prehranu prokomentirao je liječnik.
U laboratoriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu 40-ak hrvatskih znanstvenika godinama su tajili što točno rade, a onda su objavili kako su razvili prvi hrvatski lijek za regeneraciju kosti. Posjetila ih je ekipa 'Zdravlja na kvadrat'.
Mario Medak, kuhar koji kuha za pljesak gostiju, pokazat će gledateljima emisije kako se pravi jesenski zdravi ručak. Njegov rad u stopu je pratila nutricionistkinja Sanja Jelušić.
Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' pokazat će gledateljima i kako se uspješno liječe proširene vene te kako se radi laserska korekcija vida, a upoznat će ih i sa ženama s karcinomom dojke koje opaka bolest ne sprječava da plešu i uživaju u životu!
Magistar kineziologije Raul Ivičić govorit će o pet pravila koja bi svi trebali znati kada odlaze u teretanu.

1. sezona, epizoda 3 - 4. rujna

 Europski prvak u gimnastici Marijo Možnik gost je treće emisije Zdravlje na kvadrat. Ekipa emisije s njim je provela dan na treningu, a posjetila je i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem Marijo radi kao profesor. On je za gledatelje emisije napravio gimnastičarski element koji spada u najatraktivniju skupinu na preči, a taj element u svijetu gimnastike nosi ime baš po njemu. Njegov sportski uspjeh, način treniranja i prehranu komentirala je liječnica.
Spasonosno rješenje za svaku tegobu trebalo bi se nalaziti u kućnoj ljekarnici koja mora biti pregledna kako bismo se u njoj snašli i kada je panika. Ekipa emisije istražila je kojih pet lijekova trebamo imati uz sebe u slučaju potresa ili neke druge nezgode.
Ekipe emisije Zdravlje na kvadrat pokazat će gledateljima i kako spriječiti neugodne simptome hemoroida te pokazati kako se laserski korigira dioptrija.
Zdravlje na kvadrat upoznat će javnost o postojećim pravima pacijenata te načinu korištenja istih! Gledatelji će čuti i što to muči pacijente te što traže od novog ministra zdravstva Milana Kujundžića.
Nutricionistkinja Sanja Jelušić s urednikom emisije Zdravlje na kvadrat Daliborom Bosančićem bila je na ručku u ćevabdžinici. Ćevapi od svinjskog, ili telećeg mesa, luk i ajvar – koliko je ta hrana nutritivno vrijedna, odnosno zdrava?
U rubrici "Vježbanjem do savršenstva" trener će pokazati koje vježbe se mogu raditi u paru.

1. sezona, epizoda 4 - 5. rujna

 Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' provela je dan s ministrom financija Zdravkom Marićem. "Mislim da je dobro mjeriti meni tlak prije sjednice Vlade. Poslije sjednice možda baš i ne", rekao je. S ministrom Marićem urednik emisije Dalibor Bosančić optrčao je krug oko Jarunskog jezera. Ministar je prvi puta pred kamerama igrao košarku sa studentima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ali govorio i o stresu kao jednom od najvećih neprijatelja na svom poslu, kao i o svojem načinu prehrane. Gledatelji će imati priliku pogledati što na sve to kažu kineziolog, psiholog i obiteljski liječnik.
Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' donose priču o bolovanjima i traže odgovor na pitanje koja bolovanja liječnici najčešće pišu i u koje vrijeme.
Gledatelji ovaj tjedan u 'Zdravlju na kvadrat' imaju priliku doznati i koji su simptomi bolesne štitnjače te kako se ona liječi.
Ekipa emisije istražila je i hoće li od iduće godine poskupjeti lijekovi te koliko unosimo kalorija u sebe kada jedemo čips, smoki i štapiće, a istražili su i zašto netko želi trajni make-up i rade li ga i muškarci!
Fitness treneri Manuela i Raul gledateljima će pokazati koje vježbe se mogu raditi doma ili u teretani kako bi imali jače i ljepše oblikovane noge.

1. sezona, epizoda 5 - 6. rujna

 Za ovotjedno izdanje emisije 'Zdravlje na kvadrat', pjevač, glumac i sudionik showa 'Tvoje lice zvuči poznato' Damir Kedžo govorio je o svojem zdravlju, a u ordinaciji liječnika izmjerio će tlak, pregledao glasnice i pluća, a na kraju se i cijepio protiv gripe! Dan s ekipom emisije Damir je završio treningom u teretani i trčanjem.
Novinarima emisije 'Zdravlje na kvadrat' svoju priču ispričao je i oboljeli od AIDS-a. Gledatelji imaju priliku doznati kako se liječi i nosi s tom bolešću, a kako drugi iz okoline reagiraju na njega.
'Zdravlje na kvadrat' donosi i priču o tome što je to generički lijek, ima li razlike između originalnog lijeka i generičkoj te zašto je ovaj drugi jeftiniji.
Gušenje i prestanak disanja kod djece najgora je noćna mora za svakog roditelja. Stoga je iznimno važno znati što učiniti u takvim situacijama. Gledatelji će u ovotjednoj emisiji moći doznati što savjetuju djelatnici Hitne pomoći.
Sve više ljudi izbjegava jesti hranu s glutenom vjerujući kako gluten uzrokuje zdravstvene probleme, a industrija proizvoda bez glutena svakog dana raste. Radi li se samo o trendu ili stvarnoj potrebi? Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' potražila je odgovor i na ovo pitanje!
'Zdravlje na kvadrat' donosi i priče o stvarima koje se ne bismo trebali dijeliti s drugima iz higijenskih razloga, a ekipa emisije gledateljima će pokazati i vježbe za trudnice!

1. sezona, epizoda 6 - 7. rujna

 Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' provela je dan s političarkom Ankom Mrak Taritaš. "Kad dođem doma, prvo pojedem vrata od frižidera, pa onda frižider i sve što je unutra, i svjesna sam svega toga", rekla je Anka Mrak Taritaš, koja je prvi puta pred kamerama otišla na pregled liječniku i govorila o problemima s visokim tlakom, višku kilograma te stresu na poslu.
Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' donose priču o Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika (HUBOL-u), njezinoj ulozi i smislu postojanja.
Gledatelji ovaj tjedan u 'Zdravlju na kvadrat' imaju priliku doznati i koji su simptomi gripe, kako se liječi i koliko gripa može biti opasna.
Ekipa emisije bila je u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici, odakle gledateljima donosi priču o medicinskom čudu: pacijent nakon operacije kralježnice već nakon 15 dana može na posao!
Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' istražili su koliko je vina zdravo popiti, a donose i poraznu činjenicu o oralnoj higijeni u Hrvata.
U rubrici 'Kuhamo zdravo' gledatelji će ovoga tjedna vidjeti priču o slasticama, prejedanju slatkim i djelovanju slatkog na organizam, a za kraj emisije pokazat će koje se vježbe mogu raditi na otvorenom!

 

Epizode emisije 'Zdravlje na kvadrat' ne propustite pratiti od ponedjeljka do subote u jutarnjem terminu na Doma TV-u.Tagovi