Zakon braće, 18. - 24. svibnja

zakon braće, 1 sezona
,
zakon braće, 1 sezona
hr_HR

U dramatičnoj, napetoj i akcijom ispunjenoj seriji otkrit ćete svijet iza rešetaka u kojem braća iz dana u dan nailaze na prepreke i izazove na svom putu prema slobodi...

1. sezona, epizoda 3 - 4 - 18. svibnja

 

Vrijeme brzo ističe i Michael je prisiljen potražiti pomoć svog cimera, Sucrea, kako bi uspio provesti
svoj zamršeni plan bijega. No, kada Sucre shvati što Michael planira, najednom odlučuje da uopće ne želi sudjelovati i zatraži promjenu ćelije. Michaelov novi cimer, Haywire, je živa nevolja. Spriječen u nastavljanju sa svojim planom, Michael se boji najgoreg ishoda. U međuvremenu, Veronica je sve sumnjičavija kada upozna ženu koja bi mogla zaustaviti Lincolnovo pogubljenje.

Haywire razvije fascinaciju složenom tetovažom koja prekriva Michaelov gornji dio tijela, što dodatno poremeti Michaelov plan za bijeg. Sucre se predomisli u vezi bijega kada mu neočekivani posjetitelj donese vijest o novoj ljubavnoj vezi njegove djevojke Maricruz. Lincolna počinju proganjati sve gore noćne more o pogubljenju. Veronica se prihvaća njegove obrane, udružujući se sa advokatom koji bi možda mogao imati i druge interese osim pravde.

1. sezona, epizoda 5 - 6 - 19. svibnja

Kellerman i Hale požuruju Michaeolov premještaj u drugi zatvor pa zbog toga ucjenjuju Popea. Kada sazna da bi mogao izaći i ranije nego što je očekivao, zbog čega bi mu propao plan oslobađanja brata, Michael čini sve da to zaustavi te testira prvi dio svoga bijega. Veronica i Nick studiozno pregledavaju videosnimku na osnovu koje je Lincoln osuđen, ali snimku želi i netko drugi. Veronica nije sigurna kome može vjerovati.

Kako bi zaradio nešto dragocjenog vremena za provjeru efikasnosti plana, Michael uzrokuje probleme sa zaključavanjem ćelija, koji neplanirano rezultiraju pravim zatvorskim neredima, zbog kojih se Sara nađe u opasnoj situaciji. Nick konačno uspijeva uvjeriti sumnjičavu Veronicu kako joj zaista želi pomoći, a Kellerman unajmi bivšeg robijaša kojega ucjenom pošalje u zatvor s ciljem da se pobrine za Lincolnovu smrt.

1. sezona, epizoda 7 - 8 - 20. svibnja

Neredi u zatvoru se zaoštravaju i mnogi se nalaze u opasnosti. Michael mora odlučiti želi li spasiti život doktorice Tancredi. Za to vrijeme, Abruzzi i Sucre udružuju svoje snage, tajni ubojica pokuša eliminirati Lincolna, a Bellick zabrani upravitelju razgovarati s guvernerom. Veronica i Nick lete u Washington tragom doušnikovog poziva.

U zatvorskom dvorištu Michael objašnjava Sucru i Abruzziju kako su stare kanalizacijske cijevi u zatvoru poput Route 66 koji spaja New York i Kaliforniju, samo što, za razliku od Route 66, one vode od ćelije do bolničkog odjela. Iako je Abruzzi sumnjičav prema planu jer ne vidi način kako bi sva trojica mogla istovremeno naći u Michaelovoj ćeliji, Michael pojašnjava i detaljno opisuje plan. T-Bag prijeti da će raskrinkati njihov bijeg ako i njega ne uključe, ali Michel ima rješenje i za to. T- Bag će biti uhićen za ubojstvo zatvorskog stražara Boba za vrijeme planiranih nereda.

1. sezona, epizoda 9 - 10 - 21. svibnja

Cherry moli Michaela da ga spasi od svakodnevnog T-Bagovog maltretiranja. Nešto kasnije, u stražarskoj sobi zatvorenici nastavljaju proširivati rupu u podu koja će im omogućiti bijeg. Istovremeno, stiže autobus s novim zatvorenicima, među kojima se nalazi i 18-godišnji Tweener, kojeg T-Bag sa zanimanjem promatra dok ulazi u zatvorski okrug. Cherry izvrši samoubojstvo u svojoj ćeliji. I dok Michael osjeća grižnju savjesti jer nije pomogao Cherryju, Lincoln mu savjetuje da se usredotoči na planiranje bijega. Veronica pronalazi četiri pištolja skrivena u Nickovoj kolibi, za koje on tvrdi da pripadaju njegovom ocu. Veronicino povjerenje u Nicka ponovno blijedi.

Dok promatra kako nova grupa zatvorenika ulazi u sobu za stražare, Abruzzi otkriva Bellicku svoju namjeru da ponovno preuzme kontrolu nad zatvorskom ekipom, ujedno tražeći od njega savjet kako postati njihov vođa. Abruzzi govori Michaleu kako mu više nije stalo do dogovora oko Fibonaccija, ali da svejedno želi pobjeći iz zatvora. Jedini način da to i učine je povratak na zatvorsko dežurstvo, a kako bi se vratili tamo, Michael mora otkriti Falzoneu gdje se Fibonacci skriva. Ako Michael ne otkrije gdje se Fibonacci nalazi, bijega neće biti. Sucre i Michael motre kako nova zatvorska ekipa doprema novi tepih u stražarsku sobu i razmišljaju da će, ukoliko nešto ubrzo ne učine, zatvorenici otkriti njihovu rupu u podu koja omogućuje bijeg.

1. sezona, epizoda 11 - 12 - 22. svibnja

Michaelu u posjet dolazi supruga Nika i, umjesto dirljivog susreta, uruči mu kreditnu karticu. Sara ljubomorno promatra dok Nika odlazi, a Michael se vraća na posao u stražarsku sobu. Iste noći on pokazuje Sucru "kreditnu karticu", koja to zapravo i nije. Michael skida plastičnu traku s kartice, išulja se do odjela gdje se pohranjuju stvari zatvorenika pri ulasku i izlasku iz zatvora, gurne karticu u čitač i preuzme omotnicu koja sadrži njegove privatne stvari.

Istražujući kanalizacijske cijevi Michael nalazi prolaz do zatvorske ambulante. No problem predstavlja cijev koja je postavljena okomito. Kako se popeti do ambulante bez korištenja ljestvi? Lincoln upozorava Michaela kako sedam osoba, koliko ih sudjeluje u bijegu, neće uspjeti preskočiti zatvorski zid u zadanom vremenu i kako netko od njih mora odustati. Bjegunci odluče ostaviti T-Baga, međutim on se osigurao - sve detalje bijega javio je prijatelju izvan zatvora koji će, ukoliko T-Bag ostane unutra, raskrinkati njihov pokušaj da se domognu slobode. Abruzzi prijeti da će ubiti T-Baga ako ovaj ustraje u svojoj namjeri...

1. sezona, epizoda 13 - 14 - 23. svibnja

Bliži se dan Lincolnovog pogubljenja i Michael pokreće izvršenje plana, očajan u traženju načina na koji bi na vrijeme izvukao brata iz samice. Kellerman će se do kraja žrtvovati kako bi spriječio urotu te se zbog toga sukobljava s Haleom. Veronica odluči iskoristiti medije kako bi javnosti predočila dokaze koji bi mogli utvrditi Lincolnovu nevinost.

Michael i ostali zatvorenici pokušavaju se vratiti u ćelije, a da ih stražari ne primijete. Nadzorniku su sumnjive slomljene cijevi. Veronica i Nick traže od suca odgodu Lincolnovog pogubljenja, barem dok se ne ekshumira Steadmanovo tijelo, a i Sara traži od svojeg oca, guvernera, da prouči cijeli slučaj. Michael pokušava spriječiti pogubljenje brata izazivanjem kvara na električnoj stolici.

1. sezona, epizoda 15 - 16 - 24. svibnja

Dok čeka smrtnu kaznu, Lincolnu se učini kako u sobi vidi oca. Tik pred izvršenje, telefonski poziv suca Kesslera Lincolnu daje još dva tjedna života. Naime, nakon uvida u nove dokaze, naređena je ekshumacija Steadmanovog tijela. Michael priprema novi, opasniji plan koji uključuje bijeg kroz zatvorsko dvorište, ali ga niz slučajnosti u tome spriječi.

U posebnoj epizodi niz flešbekova upoznaje nas sa zatvorenicima, čuvarima i potankostima Michaelova plana. Doktorica Tancredi se prisjeća kako je počela raditi u kaznionici Fox River State.

 

Uzbudljivu seriju 'Zakon braće' pratite od ponedjeljka do nedjelje u večernjem terminu na Doma TV-u.

 Tagovi