Zaboravljeni slučaj, 18. - 22. studenog

Zaboravljeni slučaj, 2. sezona - 6
,
Zaboravljeni slučaj, 2. sezona - 6
hr_HR

Ustrajna detektivka Lilly Rush nastavlja se baviti neriješenim ubojstvima, otvarajući davno zaboravljene slučajeve.

2. sezona, epizoda 18 - 19 - 18. studenog

Nickova školska ljubav zamoli detektivski tim da ponovno istraži slučaj smrti njene sestre. Proglašen nesrećom 1990., slučaj je pao zaborav sve dok se nije pojavio čovjek koji je kobne noći vidio nesretnu djevojku. On optuži školsko bratstvo za njenu preranu smrt i klupko se počinje odmotavati. Na svjetlo dana izlazi istina kako je mlada djevojaka te noći izgubila svoje samopoštovanje i život.

Rush i njezin tim ponovno otvaraju slučaj koji je snažno utjecao na Jeffriesa i motivirao ga da postane policajac. Još 1960. godine mladi crnac je pretučen na smrt i ostavljen u jednom parku u predgrađu. Stručni tim iscrpnom istragom otkriva da bi njegova smrt mogla imati rasističku pozadinu jer je tajno prijateljevao sa starijom bjelkinjom.

2. sezona, epizoda 20 - 21 - 19. studenog

Slučaj ubojstva mladog tvorničkog radnika iz 1985. ponovno je otvoren otkrićem istražiteljice Rush da je kažnjenik na uvjetnoj opljačkao žrtvu. Otkriva se da je ubijeni, Joe Young, radio u Kensington tvornici neposredno prije njezinog zatvaranja. Prestankom rada Joe i ostali radnici upadaju u financijsku krizu, što uništava njihove živote i stečena prijateljstva. Istraga vodi do Joeovog bivšeg najboljeg prijatelja, koji nije dijelio njegov optimizam da će svi ubrzo pronaći novi posao.

Detektivi Rush i Valens ponovno otvaraju neriješen slučaj ubojstva vratara Mikea Cahilla povezujući ga sa serijskim ubojicom, Royem Anthonyjem, koji treba biti pušten iz zatvora. Otkriva se neobična veza između Mikea i serijskog ubojice: Mikeova je djevojka u vrijeme ubojstva radila s Royem, problematičnim tinejdžerom i budućim serijskim ubojicom, u lokalnom restoranu. Ponoćno prikazivanje filma „The Rocky Horror Picture Show bio je događaj koji je spojio Roya, Mikea i njegovu djevojku te, vjerojatno, rezultirao ubojstvom.

2. sezona, epizoda 22 - 23 - 20. studenog

Izvlačenjem starog kamiona iz rijeke Delaware, Rush i Valens ponovno otvaraju slučaj nestale osobe iz 1932. godine. Pronađeni kamion i kosti u njemu detektivi povezuju s bivšim ilegalnim prodavačem pića i njegovom nestalom sestrom Rose. Detektivka Rush saznaje za Roseino prijateljevanje s Billie, crnkinjom koja se oblačila i ponašala poput muškarca. Nakon što je forenzičko testiranje pokazalo da kosti pronađene u kamionu nisu Rosine, Valens joj ulazi u trag i otkriva podatke o njezinom kontroverznom odnosu s Billie, neodobravanom od Billienog bivšeg ljubavnika, koji je uvijek vjerovao da su Rose i Billie više od prijateljica.

Kada se serijski ubojica ponovno pojavi, Lilly razotkriva tajnu svojeg djetinjstva, koje je bilo ispunjeno zlostavljanjem, silovanjima, ubojstvom i ludilom.

3. sezona, epizoda 1 - 2 - 21. studenog

Pametna i predana detektivka Lilly Rush, jedina žena u muškoj ekipi Odjela za ubojstva filadelfijske policije radi na starim, tzv. hladnim slučajevima – neriješenim zločinima. Ona otvara te stare slučajeve, ubojstva koja su se dogodila prije mnogo godina, čak i desetljeća. Dok je rješavala tekuće slučajeve, Rush se koristila instinktivnim razumijevanjem zločinačkog uma. Sad je ta iskusna detektivka potaknuta novim izazovima poput ispitivanja svjedoka starih zločina čiji su se životi i okolnosti otada promijenili te uz pomoć suvremene znanosti pronalazi nove dokaze za nekada nerješive slučajeve. Istodobno, spremna je i na posljedice jer njezino djelovanje otvara stare rane i vodi novim zločinima. Ipak, Rush želi pokazati da nijedna žrtva neće nikada biti zaboravljena.

Lilly pronalazi sliku Laurie, povučene pretile brucošice koja je poginula u požaru studentskog doma. Slika poslana s Lauriena mobitela neposredno prije njezine smrti prikazuje djevojku koju jedni drže dok je drugi prisiljavaju da pije alkohol. Iako je smrt proglašena nesrećom, slika nadahnjuje Lilly da opet otvori taj slučaj. U noći kad je umrla Laurie je bila na studentskom tulumu gdje je njezina najbolja prijateljica polagala zakletvu. Tulum je organizirao studentski vođa koji je volio ponižavati pretile studentice. Lilly pokušava identificirati osobe sa slike, a tim traga za jedinom osobom koja je možda bila očevidac Lauriene smrti.

3. sezona, epizoda 3 - 4 - 22. studenog

Lilly Rush i Jeffries ponovno otvaraju slučaj ubojstva 21-godišnjeg Angusa Bistronga nakon što njegova majka pronalazi pismo iz kojeg se naslućuje da ga je ubio netko koga poznaje, a nije bio slučajna žrtva ubojice inspiriranog filmom Noć vještica kako se tada vjerovalo. Pismo je napisala Angusova prijateljica Vicky i upozorila ga da taji kako ju je zaprosio jer bi mogao biti u opasnosti ako se to sazna. Šest mjeseci prije Angus i Vicky doživjeli su prometnu nesreću nakon koje je Vicky ostala paralizirana i svi su za to okrivljavali Angusa. Vickyn tadašnji dečko je prvi na listi potencijalnih sumnjivaca, ali poriče da je učinio išta loše.

Godine 1945. bejzbolskog su asa Clydea Taylora smrtno pretukli njegovom palicom poslije utakmice. Rush i Jeffries otvaraju taj slučaj i jedini im je dokaz krvava majica žrtve s mrljama od duhanskog soka na prsima. Na popisu osumnjičenih su Clydeov najbolji prijatelj, njegova djevojka i rasistički igrač iz prve lige, ali nijedno ne želi progovoriti i tako pomoći da se uhvati ubojica. Bez dokaza i tragova, Rush i njezina ekipa pokušavaju rekonstruirati njihove zadnje korake u kobnoj noći.

Kriminalističku seriju 'Zaboravljeni slučaj' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!Tagovi