Zaboravljeni slučaj, 15. - 19. listopada

zaboravljeni slučaj
,
hr_HR

Hvaljena američka kriminalistička serija od srijede, 26. rujna na Doma TV-u!

 1. sez., 18. - 19. ep. - 15. listopada
Rush i Valens istražuju prometnu nesreću u kojoj je na staru godinu 1999. poginuo Craig Cardiff (DAVID ANDRIOLE) Rush upoznaje Tami Franklin (LEIGH KELLY), liječenu alkoholičarku koja sada priznaje da je te kobne večeri u vožnji privremeno izgubila svijest i ubila Cardiffa. Međutim, dokazi uskoro otkrivaju da žena zapravo nije odgovorna za njegovu smrt. Nakon razgovora s Cardiffovom udovicom Sue (STACY EDWARDS – „Houdini“, „In the Company of Men“), kao i s nekoliko ključnih osumnjičenika povezanih s istragom, detektivi počinju sumnjati da Cardiff nije bio samo žrtva prometne nesreće nego i ubojstva s predumišljajem.

Novi slučaj ubojstva vodi Rush i Valensa do otvaranja zaboravljenog slučaja iz 1992. u kojem je mlada žena Vanessa Prosser (LAURA ALLEN) ubijena nakon što je napustila politički skup u izbornoj noći. Detektivi pokušavaju pronaći vezu između Vanessine smrti 1992. i sadašnje žrtve ubojstva P. J. Prossera (JIM MESKIMEN), a obdukcija otkriva da je ubijeni Vanessin biološki otac. Rush i Valens također otkrivaju da je Vanessin otac bio opsjednut pronalaženjem ubojice svoje kćeri pa vjeruju da bi ista osoba mogla biti odgovorna za oba ubojstva.

1. sez., 20. - 21. ep. - 16. listopada
Rush i Valens ponovno otvaraju slučaj ubojstva Charlesa Danvillea (WILLIAM BUMILLER) iz 1985., bogatog burzovnog mešetara koji je ubijen tijekom krađe automobila koja je krenula krivo. Dok istražuju Danvilleov život, detektivi otkrivaju da je oženjeni muškarac koristeći novac i moć iznuđivao seks od mladih brokera koji su očajnički željeli uspjeti. U početku sumnjaju na Stua Livermorea (MARTIN GREY), bivšeg bankara čiji je osobni i profesionalni život Danville uništio. Ali tada Rush i Valens otkrivaju više osumnjičenih jer saznaju da je Danville angažirao skupinu vježbenika s bogatim klijentima da mu pomognu doći do novca.

Sudski psiholog obraća se Rush u vezi s klijentom Seana (ASHTON HOLMES), uznemirenog 17-godišnjaka koji je izgubljen u sustavu udomiteljstva otkad je svjedočio ubojstvu majke Rebecce (TRACY MIDDENDORF) prije 14 godina. Tinejdžera muče teške noćne more o ubojstvu te liječnik moli Rush da ponovno otvori slučaj i Seanu donese zaključak. Dok Rush i Valens istražuju, shvaćaju da Seanovi snovi odgovaraju ključnim dokazima zločina. Osim toga, kontaktiranjem s Rebeccinom obitelji i prijateljima, Rush i Valens saznaju da su Rebecca i Sean živjeli u bijegu, čini se od jednog muškarca iz njezine prošlosti.

1. sez., 22. - 23. ep. - 17. listopada
Rush, Valens i Vera istražuju ubojstvo iz 1999., plivačkog trenera s vojne akademije Nasha Cavanaugha (ROBERT RUSLER) koji je umro u bazenu akademije. Detektivi otkrivaju da nalazi krvi pokazuju da je Cavanaugh u vrijeme ubojstva bio pod utjecajem alkohola, ali to nije bila njegova jedina tajna. On je ujedno bio i pedofil. Tim pronalazi tri mladića koji su ga željeli mrtva, ali kad se jedan od njih ustrijeli u glavu, četvrta žrtva prizna. U međuvremenu Valens se suočava s velikim problemom kod kuće.

U posljednjoj epizodi sezone DNK dokazi otkriju da je 1986. krivi čovjek osuđen za ubojstvo prekrasne 15-godišnje Eve Kendall (MAE WHITMAN, „Dan nezavisnosti“). Rush i Valens ponovno otvaraju slučaj i saznaju da je za tinejdžericom žudjelo nekoliko muškaraca, mlađih i starijih. Istraga najprije vodi do Marka Adamsa (MICHAEL BIERMAN kao lik iz 1986. i BENJAMIN PARRILLO kao odrasla osoba), Eveina bivšeg dečka. Mark tvrdi da je nevin te ga poslije odbacuju kao osumnjičenog. On i dalje voli Eve te odmah osjeti povezanost s Rush koja strahovito sliči preminuloj djevojci. Nakon razgovora s Eveinom majkom i nekoliko njezinih starih prijatelja, detektivi otkrivaju ključne informacije o Eveinim posljednjim danima te se približavaju ubojici.

Kriminalističku seriju 'Zaboravljeni slučaj' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!Tagovi