Zaboravljeni slučaj, 11. - 15. studenog

Zaboravljeni slučaj, 2. sezona - 5
,
Zaboravljeni slučaj, 2. sezona - 5
hr_HR

Ustrajna detektivka Lilly Rush nastavlja se baviti neriješenim ubojstvima, otvarajući davno zaboravljene slučajeve.

1. sezona, epizoda 8 - 9 - 11. studenog

Duh progona vještica u pedesetima, kada su simpatizeri komunizma skupo plaćali svoja politička uvjerenja, nakratko se vraća u sadašnjost otvaranjem neriješenog slučaja ubojstva. 1953. godine ubijen je učitelj i pobornik građanskih prava, a sumnja pada na njegovu otuđenu suprugu. No prava se opasnost, čini se, ipak skrivala u redovima vladinih službenika, zaduženih za progon nepodobnih građana. U međuvremenu, crna ovca obitelji, Lilyina mlađa sestra, iznenada se pojavljuje u gradu i moli Lily za smještaj…

U lovištu divljači otkriveno je tijelo žene ustrijeljene u srce. Razgovor sa žrtvinom kćerkom, koja je u doba majčina nestanka imala samo 12 godina, otkriva detektivima prošlost punu tragova zlostavljanja. Iako je nasilni otac preminuo, istražitelji vjeruju da je mogao biti odgovoran za smrt supruge. No kad u lovištu otkriju još osam mrtvih tijela, sumnja Lily Rush kreće u drugom smjeru. Hoće li teorija o otimanju žrtava, koje bi ubojica potom odvodio u lovište i puštao da bijegom izbore pravo na život, dok ih je on lovio, omogućiti lakši pronalazak poremećenog uma?

1. sezona, epizoda 10 - 11 - 12. studenog

Detektivka Rush otvara neriješeni slučaj ubojstva pomoćnika javnog tužitelja iz 2000. godine. Ovaj ambiciozni, istaknuti Portorikanac posthumno je povezan s novčanim skandalom, a njegova supruga ustrajna je pri svojim tvrdnjama kako je riječ o neistini. Lily kreće u istragu, potpomognuta svojim timom i ubrzo otkriva kako je ubijeni vodio slučaj protiv mladog Portorikanca, čija osuda, u svijetlu novih činjenica, postaje upitna…

Dvadeset šest godina nakon samoubojstva njezina brata Matthewa, Beth se još uvijek ne može pomiriti s tim gubitkom. Matthew je bio član kulta, a njegova smrt uslijedila je nekoliko dana nakon spašavanja iz smrtonosnog zagrljaja fanatika. Ponovno otvaranje slučaja iz 1978. potakla je nedavna smrt jednog od članova kulta, za koju je osumnjičena ista osoba koja je bila zadužena za "reprogramiranje" Matthewa i njegovo oslobađanje iz stega kulta. Istražujući kompleksni slučaj, Lily i sama postaje ubojičinom metom, a osoba vrlo bliska Valensu oduzima si život…

1. sezona, epizoda 12 - 13 - 13. studenog

Priznanje boksačkog suca na samrtnoj postelji navodi detektivku Rush i njezin tim da ponovno otvore slučaj u kojem je nekoliko trenutaka nakon strašne borbe 1976. godine umro nadigrani boksač. Nepoznat je odgovor na pitanje zašto ta tragična borba nije bila zaustavljena. Detektivi precizno istražuju razloge zbog kojih je dopušteno da pobijeđeni boksač umre u ringu i otkrivaju nekoliko sumnjivaca s motivima.

Pronađeno je oružje povezano s okrutnim ubojstvom malene djevojčice 1987. godine pa radni tim detektivke Rush ponovno otvara slučaj. Iskusna ekipa polako pronalazi prijašnje vlasnike oružja sve dok konačno ne dopre do samog izvora. Istovremeno, detektiv Valens pokušava prekinuti svaku povezanost s Christinom prije no što istina dopre do Lily.

1. sezona, epizoda 14 - 15 - 14. studenog

Detektivka Rush i njezin tim istražuju stravično ubojstvo gušenjem devetnaestogodišnje djevojke Ellie, čije je tijelo pronađeno u stanu njezinog dečka Warrena na dan njegova bijega u Kanadu. Warren se ubrzo vratio na očev sprovod i tada započinje njegovo iscrpno ispitivanje. Iako situacija izgleda vrlo jednostavna, u cijeloj se priči pojavljuju nove, sumnjive figure: detektivi otkrivaju da se u vrijeme ubojstva djevojčin bivši zaručnik, Bud, kretao u njenoj blizini, a sumnjiv je postao i njezin brat u invalidskim kolicima, koji se tek vratio iz rata u Vijetnamu sa strašnom tajnom, koju je razotkrila nesretna Ellie.

Istraga o smrti mentalno hendikepiranog tinejdžera ponovno je pokrenuta jer su otkriveni novi dokazi, koji ukazuju na mogućnost da je brutalno ubijen. Temeljitom provjerom, Rush i njezin tim otkrivaju da je dječaka zadirkivao lokalni nasilnik i da je protiv njega bila uperena lažna tužba seksualnog uznemiravanja. Detektivi saznaju da je žrtva imala nemarnog oca i jako bolesnu majku, što je možda utjecalo na njegovo ubojstvo. Dječak tragične sudbine doživljava nesretan i misteriozan kraj, ali misterij ipak u konačnici može biti otkriven jer dokazi nikad ne umiru!

1. sezona, epizoda 16 - 17 - 15. studenog

U ovoj epizodi istraga nastaje nakon što se utopi devetogodišnji dječak koji je ranije otet. Moguće je da je dječak bio žrtva trgovine ljudima u seksualne svrhe…

Tim ponovno otvara zaboravljeni slučaj ubojstva Lindsey Chase nakon što je njezin personalizirani prsten pronađen na prstu mrtvog narkomana. Istraga može osloboditi supruga žrtve koji tvrdi da je pogrešno osuđen za njezino ubojstvo.

Kriminalističku seriju 'Zaboravljeni slučaj' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!Tagovi