Winx Club, 30. rujna - 6. listopada

winx 7
,
hr_HR

Bloom i njezine prijateljice marljivo uče u školi, druže se na svojim omiljenim mjestima u čarobnom svijetu Magixu te sudjeluju u mnogim uzbudljivim pustolovinama.

6. sezona, epizoda 5 - 6 - 30. rujna

Silna tamna čarolija koja je oslobođena na školu Lynphea prisilila je Winxice na predaju i povratak na Alfeu. Svi su se vrlo ozbiljno prihvatili treniranja, osim Nexa i Roya, koji su više bili usmjereni na privlačenje Aishine naklonosti. Napokon spremni, svi su se vratili u školu Lynphea gdje je Flora vratila svoje moći i transformirala se u Bloomix. Međutim, Selina i dalje oživljava neobična stvorenja!

Na Lynpheji su Winxice, Specijalisti i Paladini u borbi porazili Basiliskse. Stella i Aisha dobile su natrag svoje Bloomix moći. Nakon bitke, Daphne je pozvala vile u Zlatni auditorij melodije, a Musa je tada bila na Mjesecu. U trenutku kada su Trixice i Selina na školu pustile Pandemonijske duhove, nastao je veliki metež.

6. sezona, epizoda 7 - 8 - 1. listopada

Na Daphneinoj kraljevskoj krunidbi, Diaspro otkriva da je Bloom gotovo iscrpila svu energiju. Koristeći svoju lukavstvo i podmuklu prirodu, Diaspro uvjeri Thorena da baci Bloom u Vrtlog plamena. Međutim, umjesto da ju je Vrtlog uništio, Bloom se zajedno s Bloomix moćima ponovno uzdiže.

Daphne je saznala da je zaključavanje Legendarija za vijeke vjekova jedini način da se poraze vještice. Dakle, Winxice, s Pixicama na čelu, zaputile su se u u Egipat u aleksandrijsku drevnu knižnicu kako bi pronašle dnevnik Dobre vile. No, Selina je, slijedeći naredbe prerušenih Trixica, onemogućila Winxicama ulazak u knjižnicu.

6. sezona, epizoda 9 - 10 - 2. listopada

U potrazi za Eldorinim dnevnikom, Winxice su otputovale u aleksandrijsku knjižnicu. Međutim, zahvaljujući Selini i Legendariju, našle su se licem u lice s mnoštvom mumija i drevnim Sphinxom. Bloom je, s Eldorinim dnevnikom u ruci, uspjela na vrijeme pobjeći iz knjižnice koja je potpuno urušena. Sada su spremne slijediti Eldorin put i otkriti više o Legendariju.

Winxice su stekle povjerenje krotitelja zmajeva Lu Weija , koji pažljivo upravlja drevnim zmajevima puštenih iz Legendarija. Zatim su Winxice otkrile da Lu Wei poznaje Eldoru, Dobru vilu. Nije im mogao reći gdje ona točno živi, ali im je pokazao njezin omiljen cvijet. Ipak, to je toliko jedinstvena vrsta, da je čak i Flora ostala bez riječi!

6. sezona, epizoda 11 - 12 - 3. listopada

Nakon susreta sa Selinom, Bloominom prijateljicom iz djetinjstva, Winxice istražuju Staklenik Alfeje u nadi da će pronaći više tragova o Eldori. No, njihova je potraga prekinuta nakon što Selina baci uroke na biljke, pretvarajući ih u čudovišta. Nakon neuspjelog pokušaja spašavanja Flore, Bloom napušta Alfeu kako bi opet vratila vjeru u sebe.

Budući da je Bloom otišla, Aisha u svojoj teretani ohrabruje Winxice da ojačaju svoju snagu. U Gardeniji je čopor vampira uništio gotički bal te uzrokovao metež u gradu.
Srećom Pixice u gradu posjećuju Bloom i upozoravaju je na vrijeme na opasnost.

6. sezona, epizoda 13 - 14 - 4. listopada

Zarobljene od vampira, Bloom, Musa, Tecna, Aisha i Flora, skoro su izgubile svoju neophodnu energiju. Ali, zahvaljujući Pixicama, Stella je uspjela poraziti Djecu noći i spasiti svoje prijateljice. Svjetlo pobjeđuje tminu i zlo je ponovno poraženo.

Bloom otkriva još jedan ključni trag za pronalaženje Dobre vile Eldore – onaj koji je povezan s njenim danima djetinjstva kada se igrala u Šumi cvijeća. Kada su Winxice došle u šumu, srele su Eldoru, ali su prekinute još jednim od Selininih prijetećih napada.

6. sezona, epizoda 15 - 5. listopada

Nakon što su Trixice poražene na Tir Na Nogu, Eldora i Winxice dobivaju čarobni štapić, koji im omogućuje pristup Svijetu Legendarija. Licem u lice s Vratima svjetova, Winxice uskoro saznaju da su štapići integralni dio za pronalaženje ključa Legendarija.

6. sezona, epizoda 16 - 6. listopada

 U Svijetu Legendarija, Winxice su se našle na palubi Oculte, zastrašujućeg gusarskog broda koji se pojavljuje za vrijeme maglovitih dana. U potrazi su za Smaragdom fantazije, sve dok njihovo putovanje ne prekinu Trixice s posadom gusara pretvorenih u zombije.

 

Crtanu seriju 'Winx Club' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje na Doma TV-u.

 Tagovi