Walker, teksaški rendžer, 19. - 25. veljače

Walker, teksaški rendžer novo
,
hr_HR

Chuck Norris tumači rendžera Cordella Walkera, čovjeka od malo riječi i pregršt dobrih pokreta.

3. sez., 16. - 18. ep. - 19. veljače

Kad Alex pokuša nagovoriti jednu ženu da ostavi supruga koji je u zatvoru zbog obiteljskoga nasilja, on se zakune da će vratiti ženu i osvetiti se Alex. Alex dovodi skupinu žrtava nasilja Trivetteu i C. D.-ju koji ih uče samoobrani, no kad otuđeni suprug izađe iz zatvora uz jamčevinu, napada žene dok se Walker žuri spasiti ih.

Kad Walker otkrije da skupina Amerikanaca krijumčari Meksikance preko granice i prodaje ih u roblje, Walker bez Trivetteova znanja odlazi na tajni zadatak kao meksički seljak. Nakon što prijeđe granicu s Meksikancima, Amerikanci, koji bi ih trebali odvesti do slobode, prodaju ih u roblje. Alex i Trivette zabrinuti su jer im se Walker ne javlja i ne znaju gdje se nalazi.

Jesse na farmi pronađe čovjeka kojega je davno uhitio te se zabrine kako bi ga on mogao odati kao policajca. To dovodi njega i Walkera u opasnost te natjera Walkera da što prije otkrije tko je vlasnik robova. Za to vrijeme imigrantica koju su spasili ponovno upadne u svijet prostitucije te je Trivette spašava.

3. sez., 19. - 21. ep. - 20. veljače

Nakon što Walker ubije trgovca oružjem, njegov brat traži osvetu i otima C. D.-ja da bi namamio Walkera u klopku. Kad Walker pokuša spasiti C. D.-ja, trgovac oružjem zarobi Walkera i prisili na niz borbi sa skupinom majstora borilačkih vještina.

Nakon što televizijska reporterka traži od policije dozvolu za snimanje rendžera u akciji, ni Walker ni Trivette ne žele pristati na to, sve dok ne upoznaju prekrasnu novinarku. Trivette pokušava ostaviti dobra dojam i vodi je u potragu za jednim od deset najtraženijih zločinaca. No kad sve pođe po krivu, novinarka se boji da je njezina priča u opasnosti pa umjesto toga odluči intervjuirati Walkera.

Walker obavlja tajni zadatak kojim želi dokazati da vlasnik kockarnice koristi svoj posao za pranje novca. Prima udarac u glavu, pada u nesvijest i budi se dok ga mlada djelatnica vuče. Dok ona pokušava pobjeći od mafije, Walker iz niza scena kojih se prisjeća pokušava shvatiti kako se našao u toj situaciji i na kojoj je strani zakona.

3. sez., 22. - 24. ep. - 21. veljače

Kada bogati senator pokuša raspustiti Teksaške rendžere zbog rezova u budžetu, Trivette se pojavljuje na saslušanju u ime rendžera, dok Walker odbija braniti instituciju jer ona, kako kaže, ne treba obranu. Za vrijeme saslušanja Walker prati skupinu kradljivaca dragulja. Kada banda otme senatorovu kćer, Walker ih mora naći prije nego što im otkupnina bude dostavljena i senatorov stav o raspuštanju rendžera proveden u djelo. Senatorica Kay Bailey Hutchison glumi samu sebe kao zastupnicu rendžera.

Godišnji odmor rendžera pretvara se u igru mačke i miša sa zloglasnim dilerom heroina koji zarobi Walkera, Trivettea, C. D.-ja i Alex nakon što ga ona slučajno vidi u akciji. Diler i njegovi pristaše brojniji su i naoružaniji od rendžera pa Walker i Trivette podmetnu klopku i smisle plan kako će ih namamiti u nju.

Kada niz pljački odvede Walkera i Trivetta do ruskoga maijaša, rendžeri pozovu moskovsku policiju da im pomogne identificirati ga i uhvatiti. Walker i Trivette sretni su što će im pomoći, no samo dok Rus ne stigne. Informacije policajca nisu im ni od kakve pomoći, a njegova nervoza i šeprtljavost podsjećaju ih na policajce iz Keystonea.

3. sez., 25. - 36. ep.; 4. sez.,1. ep. - 22. veljače

Kad šestogodišnji dječak padne u odvod dubok 12 metara, Walker ga pokušava spasiti, no kad se odvod uruši, Walker i dječak ostanu zarobljeni. Dok spasilačke ekipe užurbano rade da bi što prije došle do njih dvojice, Alex, Trivette i C. D. bespomoćno stoje sa strane. Kad spasitelji dođu do dječaka i izvuku ga, odvod propadne još dublje i zatrpa Walkera.

Večer prije uvrštavanja C. D.-ja u Dvoranu slavnih teksaških rendžera, serijski ubojica koji se povezuje s neriješenim slučajem starim 11 godina vraća se da bi ga progonio. C. D. se pita je li dostojan časti koja mu je ukazana ili nije. Premda ga Walker i Trivette uvjeravaju u suprotno, inače samouvjereni C. D. misli da nije dovoljno vrijedan da ga uvrste u Dvoranu slavnih. Ubojica se vraća i izaziva ga prije nego što opet ubije.

Walker pokušava održati obitelj na okupu nakon što tibetanski redovnik otkrije da je duh Lame Dolgina, glasovita budističkog učitelja, reinkarniran u obliku mladoga dječaka koji se pokušava vratiti u Tibet. Dječakova je sudbina da postane prosvijetljen, no njegova ga majka ne želi pustiti. Neprijatelj iz Lamove prošlosti želi zaustaviti njegovo putovanje prema prosvijetljenju, a Walker se bori za dječakovu slobodu izazivajući najoštrije protivnike na borbu do smrti.

4. sez., 2. - 4. ep. - 23. veljače

Nakon što je Walker i Trivette uhite vođu jedne grupe uhićen, pripadnici te skupine kreću u osvetu. Naime oni otmu Alex i ostale taoce te ih zatoče u jednoj manjoj televizijskoj postaji.

Kad građevinski radnici otkopaju raspadnuto tijelo mladog Indijanca, Walker i Trivette počnu rješavati zločin star osam godina. Međutim nitko u malome teksaškom gradu ne želi ni progovoriti pa jedini dokaz koji imaju jest kostur dječaka. Dok Alex i Trivette koriste konvencionalne metode rješavanja zločina i zovu forenzičara koji će rekonstruirati lice dječaka, Walkerovo indijansko nasljeđe vodi ga do duha dječaka koji mu daje ključne tragove za rješavanje zločina.

Kad osvetoljubivo bratstvo policajaca počne ubijati varalice koji su pušteni na slobodu, Walker mora stati na kraj tomu teroru. Narednik Bob Horne (u gostujućoj ulozi Jameson Parker) ne slaže se sa sustavom otkada je njegov brat poginuo na dužnosti nakon samo dva mjeseca rada, a ubojica je na slobodi. Horne se udruži s nekolicinom policajaca, uključujući narednika Loua Rossa (John Beck u gostujućoj ulozi), te odluče naći čitavu hordu zatvorenika koje je sud u Dallasu pustio na slobodu. Walker i Trivette pokušavaju stati na kraj tim brutalnostima prije nego što netko nevin izgubi život. No hoće li biti prekasno?

4. sez., 5. - 6. ep. - 24. veljače

Walker mora pomoći spasiti živote svojih prijatelja u rezervatu Cherokee Indijanaca. U opasnosti su zbog korporacije koja vodi eksperimentalne farme i više im je stalo do profita nego do sigurnosti. Posljednji projekt dr. Stewarta Rizora (Robert Vaughn u gostujućoj ulozi) pretvaranje je krava u superkrave. Ali eksperiment ima i svoje popratne učinke. Naime stočna se hrana koristi samo u Ugandi u kojoj je virus ubio gotovo cijelo selo. Budući da je otad otkriven protuotrov, kompanija želi slučaj držati u tajnosti i vidjeti hoće li se Indijanci oduprijeti virusu, što bi bio prvi korak u otkrivanju lijeka i dobivanju odobrenja Uprave za hranu i lijekove. Kad i krave i Indijanci, uključujući Walkerova dobroga prijatelja, podlegnu, Walker mora naći i podijeliti cjepivo prije nego što bude prekasno.

Šef kriminalne organizacije zatraži Gordona Cahilla (Rod Taylor u gostujućoj ulozi), Alexina otuđenog oca alkoholičara, da ga brani od njezine optužbe. Premda Alex nije u kontaktu s ocem koji je nju i mamu ostavio prije mnogo godina, nije joj jasno kako on može braniti takvoga klijenta. Napetost raste kad mu ona pokuša pomoći da se riješi alkoholozima i podigne svoje profesionanlne i osobne standarde. No baš kad se pomirenje činilo moguće, životi oca i kćeri u velikoj su opasnosti i Walker ih mora spasiti.

4. sez., 7. ep. - 25. veljače

Kad Walkerov neprijatelj iz dana Vijetnamskoga rata ukrade više milijuna vrijedan tajni vojni helikopter za transport droge, Walker ima priliku počistiti ulice od droge i izravnati račune iz prošlosti. Gotovo 25 godina prije Randy Shrader izdao je svoje suborce. Kad je kapetan Cordell Walker sa šest vojnika tajno upao u kamp vijetnamske vojske da bi spasio zarobljenike, Shrader ih je odao neprijateljima i jedino je Walker uspio pobjeći od bitke. Otada čezne za pravdom. Sad se dva neprijatelja konačno imaju priliku suočiti nakon što Shrader ukrade vojni helikopter.

Seriju 'Walker, teksaški rendžer' pratite od ponedjeljka do nedjelje u popodnevnom terminu na Domi TV.

 Tagovi