Tijelo je dokaz, 3. sezona

tijelo je dokaz likovi - 5
,
hr_HR

PON - NED 01.20

(Body of Proof), SAD, 2013., kriminalistička serija

Tvorac serije: Christopher Murphey

Glume:
Dana Delany … dr. Megan Hunt
Jeri Ryan … dr. Kate Murphey
Geoffrey Arend … dr. Ethan Gross
Windell D. Middlebrooks … dr. Curtis Brumfield
Mark Valley … detektiv Tommy Sullivan

Prije dvadeset godina, Megan Hunt (Dana Delany) slomilo se srce. Kao stažistica u New Yorku, sašila je ranjenog mladog policajca Tommyja Sullivana (Mark Valley) koji je ustrijeljen za vrijeme akcije protiv raspačavača droge te je tako započela njihova strastvena ljubavna veza. Završila je jednako hirovito kad je on nju prevario. Kako bi se oporavila od izdaje, vratila se u Philadelphiju zaklinjući se da je više nikad nitko neće povrijediti. Izgradila je vrlo uspješnu karijeru i jednako uspješan brak.

Međutim, nije uviđala kako zahtjevi njezine karijere uzimaju danak njezinu privatnom životu sve dok se nije rastala i izgubila skrbništvo nad tada sedmogodišnjom kćeri Lacey. Još se oporavljajući od emocionalne traume, Megan je doživjela prometnu nesreću zbog koje je Meganin život kao neurokirurginje naglo završio. Dvije godine radeći kao medicinska vještakinja, Megan je u međuvremenu preusmjerila svoju genijalnost i upornost u rješavanje medicinskih tajni mrtvih i otkrivanje tko je za njihovu smrt odgovoran i zašto.

O glumcima:

DANA DELANY
dr. Megan HuntDana Delany diplomirala je na Wesleyan Universityju, zatim je napustila rodni Stamford u Connecticutu i otišla u New York brusiti vještine u dnevnome televizijskom programu i kazalištu. Glumila je na Broadwayu, a zatim se preselila u Los Angeles. Ostavila je traga kao vojna medicinska sestra Colleen McMurphy u hvaljenoj seriji 'Kineska plaža', za koju je dobila dvije nagrade Emmy. Zadnje tri sezone utjelovila je Katherine Mayfair u hit-seriji 'Kućanice'.
Delany se pojavila u brojnim filmovima, uključujući 'Legendarni Tombstone', 'Podstanarka', 'Tihi spavač', 'Mjesec iza Paradora' i 'Almost You'.Na televiziji je Delany dovršila dvodijelnu epizodu u seriji 'Castle'. Od ostalih televizijskih uloga tu su 'Presidio Med', 'Pasadena' i 'Dani straha' s Timothyjem Huttonom. Delany je producirala i glumila u telefilmu 'Konačni izazov', utemeljen na romanu njujorške tužiteljice za seksualne zločine Linde Fairstein. Od 1996. Delany daje glas Lois Lane u WB-ovim animiranim serijama 'Superman', 'The Batman/Superman Adventures', 'Liga pravednika' i, u skorije vrijeme, 'Batman'.


JERI RYAN
dr. Kate MurpheyJeri Ryan počela je glumačku karijeru gostujućim ulogama u hit-televizijskim serijama kao što su 'Melrose Place', 'Matlock', 'The Sentinel' te stalnom ulogom u seriji 'Dark Skies'. Proslavila se kad je dobila ulogu borga Sedma od Devet, oslobođenog od kolektiva u znanstvenofantastičnoj seriji 'Zvjezdane staze: Voyager'. Ryan se poslije pridružila glumačkoj ekipi serije 'Školske tajne' kao Ronnie Cooke, što je uloga koju je producent serije David E. Kelley napisao baš za nju. Također je imala ponavljajuću ulogu kao Charlotte Morgan u seriji 'O. C.', a gostujuću ulogu u seriji 'Bostonsko pravo'. Ryanine filmske uloge uključuju 'K vragu i ljubav' te 'Dracula 2000' s Gerardom Butlerom.


GEOFFREY AREND
dr. Elliot Gross
Geoffrey Arend rođen je i odrastao u New Yorku, a glumiti je počeo u veoma mladoj dobi. Diplomirao je na njujorškoj LaGuardia High School of Music and Art & the Performing Arts 1996., a zatim studirao kazalište i glumu na Carnegie Mellonu, Tisch School of the Arts na NYU-u i prestižnoj Royal Academy of Dramatic Art (RADA) u Londonu.
Arend je u svojoj prvoj filmskoj ulozi glumio studenta kojega uhvate zbog droge u kultnoj komediji iz 2001. 'Super murjaci', a nakon te prekretničke uloge stalno je radio na televiziji, u kazalištu i na filmu. Nedavno je završio snimanje zadnjega projekta M. Night Shyamalana za Universal Pictures 'The Night Chronicles: Devil'. Drugi filmovi u kojima je glumio uključuju '(500) Dana ljubavi' s Josephom Gordon-Levittom i Zooey Deschanel, 'American Carol', 'Garden State' i 'Specijalci'.


WINDELL D. MIDDLEBROOKS
dr. Curtis Brumfield
'Tijelo je dokaz' predstavlja prvu redovitu ulogu Windella Middlebrooksa u nekoj seriji, ali on je već jedno od najprepoznatljivijih lica na televiziji gdje portretira genijalnog i voljenog dostavljača piva Miller High Life u njihovim reklamama. Rođen je i odrastao u Ft. Worthu u Teksasu i utjelovljuje duh vrijednoga običnoga čovjeka – inspiracija za uloge su mu njegov djed i ujaci, njegovi životni uzori.
Ovaj je klasično obrazovani glumac trenutačno fokusiran na svoju glumačku karijeru. Prije serije 'Tijelo je dokaz' Middlebrooks je imao ponavljajuće uloge u brojnim televizijskim serijama, uključujući 'Stažiste', 'Uvijek je sunčano u Philadelphiji', 'Suite Life on Deck' i 'Weekends at the D. L.'. Također je ostvario gostujuće uloge u serijama kao što su 'Svita' i 'Parks & Recreation'.

MARK VALLEY
detektiv Tommy Sullivan
Mark Valley vojni veteran i diplomac West Pointa kojega smo gledali u nizu raznovrsnih uloga u suradnji s nekim od najkultnijih scenarista i producenata. Igrao je Brada Chasea u hvaljenoj seriji 'Bostonsko pravo' te je za tu ulogu tri godine zaredom bio nominiran za nagradu SAG za najbolju izvedbu glumačkog ansambla u humorističnoj seriji. Valley je također glumio u dramskoj seriji J. J.-a Abramsa 'Na rubu' te seriji 'Živa meta'. Na televiziji smo ga gledali i u serijama 'Pasadena“, 'Hitna služba', 'Once and Again' te 'Keen Eddie'.
Na velikim je ekranima Valley glumio u filmu 'Zero Dark Thirty' s Jessicom Chastain i Joelom Edgertonom te u filmu 'Oteta' redatelja Simona Westa s Nicolasom Cageom i Malin Ackerman.

 

Ne propustite pratiti seriju 'Tijelo je dokaz' od ponedjeljka do nedjelje na Doma TV-u! Više o seriji pročitajte ovdje!Tagovi