Supergirl, 1. sezona

Supergirl
,
Supergirl
hr_HR

PON - ČET 03.05

(Supergirl), 2015./2016., SAD, akcijska serija
Prema priči: Jerry Siegel i Joe Shuster
Izvršni producenti: Greg Berlanti, Ali Adler, Andrew Kreisberg i Sarah Schechter

Glume:
Melissa Benoist – Kara Zor-El/Kara Danvers/Supergirl
Mehcad Brooks – James Olsen/Guardian
Chyler Leigh – Alex Danvers
Jeremy Jordan – Winslow Winn Schott, Jr.
Calista Flockhart – Cat Grant

O glumcima:
MELISSA BENOIST
(Supergirl, Kara Danvers)

Melissa Benoist na filmu je debitirala samo godinu dana nakon mature, u drami Tennessee iz 2008. godine u kojoj je glumila uz Mariu Carey, Adama Rothenberga i Ethana Pecka. Glumila je u više televizijskih serija – Plava krv, Dobra žena, Zakon i red: Zločinačke nakane, Zakon i red: Odjel za žrtve i Domovina – prije nego što je angažirana za ulogu Marley Rose u četvrtoj i petoj sezoni serije Glee.

Jedna od posljednjih uloga Melisse Benoist bila je u dugometražnom filmu Low Riders Universal Picturesa o svijetu uličnih utrka specijalno dorađenim automobilima u istočnom dijelu Los Angelesa. Vidjet ćemo je i u filmu Billy Boy, u kojem je surađivala s glumcem i pjevačem Blakeom Jennerom, prema čijem je scenariju film i snimljen, te u filmu Band of Robbers, komediji trileru snimljenom prema Pustolovinama Huckleberryja Finna i Pustolovinama Toma Sawyera Marka Twaina. Nakon toga vidjet ćemo je i u filmu Petera Berga Patriots Day, u kojem igra jednu od glavnih uloga uz Marka Wahlberga, Michelle Monathan, J. K.-a Simmonsa, Kevina Bacona i Johna Goodmana.

 

MEHCAD BROOKS (James Olsen)

Publika poznaje Mehcada Brooksa po ulozi Terrencea „TK“ Kinga u TV seriji Necessary Roughness i kao Eggsa u filmu True Blood. Osim toga, on je i dobitnik nagrade udruženja filmskih glumaca za posebno glumačko postignuće u skupini glumaca za ulogu u seriji Kućanice, za koju je bio nominiran za nagradu Image Award i u kolovozu 2005. bio uvršten na popis „Deset mladih glumaca koje treba pratiti“ po izboru Daily Varietyja.

CALISTA FLOCKHART (Cat Grant)

Po obrazovanju je Calista Flockhart kazališna glumica, a slavu je stekla provokativnom i kontroverznom glavnom ulogom Ally McBeal u istoimenoj televizijskoj seriji Davida E. Kelleyja. Za tu je ulogu Flockhart dobila Zlatni globus, nagradu udruženja filmskih glumaca i nagradu publike People's Choice Awards te osvojila tri nominacije za nagradu Emmy, još četiri nominacije za Zlatni globus i tri nominacije za nagradu udruženja filmskih glumaca te niz međunarodnih nagrada. Osim u seriji Ally McBeal, Flockhart je igrala jednu od glavnih uloga i u obiteljskoj drami Grega Berlantija Braća i sestre. Trenutačno je gledamo u 10 epizoda serije Puni krug DirecTV-a o skupini ljudi čiji se životi međusobno isprepleću. Među novijim je ulogama i uloga u dvije epizode humoristične serije s improvizacijama Internetska terapija Lise Kudrow.

CHYLER LEIGH (Alex Danvers)

Chyler Leigh publici je najpoznatija po ulozi u televizijskoj seriji Uvod u anatomiju, u kojoj je igrala dr. Lexie Grey, polusestru dr. Meredith Grey, od 2007. do 2012. godine. Igrala je i glavnu ulogu u dugometražnom filmu Hallmark Channela Window Wonderland, Lifetime, The 19th Wife i u televizijskoj seriji u produkciji Luca Bessona Taksi Brooklyn.

 

Prvu sezonu napete akcijske serije 'Supergirl' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u večernjem terminu na Doma TV-u! Više o prvoj sezoni pročitajte ovdje.Tagovi