Štrumpfovi, 19. - 23. studenog

Štrumpfovi epizode - 17
,
Štrumpfovi epizode - 17
hr_HR

Doma TV na male ekrane vraća kultnu crtanu seriju 'Štrumpfove'!

19. epizoda - 19. studenog

Štrumpfovi postave predstavu ´Robin Štrumpf´ u kojoj legendarnog junaka igra stvarni glumac koji proživljava štrumpfastične avanture.

20. epizoda - 20. studenog

Svako jutro duhovi vode na šumskim listovima ostavljaju rosu. Trtko se dočepa čarobnog štapića koji stvara rosu…
Gargamelov plan da uhvate Štrumpfove opet je otkriven. No Štrumpfovi se odluče našaliti s njim: prerušeni u sićušne plave anđele, naučit će ga da se popravi…

21. epizoda - 21. studenog

Još jedna štrumpfastična kazališna superprodukcija koja se temelji, ali veoma klimavo, na likovima Alexandrea Dumasa, uz nekoliko ubačenih rečenica iz ´Romea i Julije´. Pravo remek-djelo na pozornici.

22. epizoda - 22. studenog

Štrumpfeta nauči važnu lekciju o ljubavi kada Štrumpfovi spase svijet od najmračnijih dana te Gargamel upozna svoju zlu družicu. Pospano selo Štrumpfova prekriveno snijegom oživi kada Papa Štrumpf objavi da je Valentinovo, poseban dan kada se slavi ljubav i prijateljstvo, upravo ono što krasi Štrumpfove. Mala plava stvorenja užurbano se pripremaju za godišnji posjet Kupida. Hitaju u svoje kućice kako bi pripremili iznenađenje za svoje prijatelje. No Štrumpfeta je sve uzrujanija jer je toliko Štrumpfova na njezinu popisu. Htjela bi da postoji samo jedan štrumpfastični princ za kojega će pripremiti dar. Piše Kupidu moleći ga da ostvari tu njezinu želju. Kupid veselo odapinje svoje ljubavne strijele po šumi te se šumska stvorenja počinju zaljubljivati. Kupid ugleda Gargamela i uzalud pokušava otopiti hladno srce zlog čarobnjaka. Odluči da se Gargamel može zaljubiti samo u ženu koja je jednako tvrda srca. No Gargamelova je želja, kao i uvijek, uhvatiti Štrumpfove. Presretne Štrumpfetino pismo Kupidu i pošalje joj lažni odgovor kako bi je namamio u svoju zamku. Zatim planira uhvatiti preostale Štrumpfove kada je dođu izbaviti. Prije negoli oni stignu, dobije poruku od zle Klorofile, žene koja je zločestija od samoga Gargamela. Ona mu za njegova mačka Azrijela ponudi zlato. Mačka je upravo prave dimenzije koja joj treba da bi izvela najgoru čaroliju od svih. Na Valentinovo će se dogoditi potpuna pomrčina Sunca. Tijekom tame ona će stati pred čarobni bunar držeći mačku u ruci i osloboditi zlo. Pohlepni Gargamel preda joj Azrijela bez razmišljanja, no završi u tamnici bez zlata. Štrumpfeta pobjegne i pokuša stići do bunara prije zle čarobnice da si zaželi štrumpfastičnog princa. Kupid stiže na vrijeme da spasi Štrumpfetu od otrovnih bodlji. Kaže Štrumpfeti da ljubav može pronaći samo u svome srcu. Klorofila prva stiže do bunara i u njega baci Azrijela. U trenutku kada odluči izvesti svoju zlu čaroliju, iz bunara izađe Gargamel s Azrijelom na glavi. Štrumpfovi stignu i gađaju je grudama snijega kako bi je spriječili da izgovori strašnu čaroliju. Kupid svojom ljubavnom strelicom probode srce zle čarobnice. Čak i Gargamel podlegne Kupidovoj čaroliji i zli čarobnjaci pohitaju jedno drugome u naručje. Štrumpfeta pohita do bunara kako bi poželjela štrumpfastičnog princa, no ugleda Azrijela koji se sprema napasti Papa Štrumpfa. Predomisli se i poželi da se svi vrate kući. Sigurni u svome selu, Štrumpfovi se vesele i slave oko goleme valentinovske torte. Mrgud uspješno izbjegne Kupidove strelice, ostavljajući malom bogu ljubavi izazov za iduću godinu.

23. epizoda - 23. studenog

Štrumpfovi moraju upotrijebiti svu dobrotu i ljubav koje mogu skupiti kako bi se borili sa zlom još većim od Gargamela. Štrumpfovi radosno ukrašavaju svoje voljeno selo za veselu proslavu blagdana. No Kuhar je pojeo posljednji lješnjak koji je trebao poslužiti kao završni ukras na velikom pudingu za slavlje. Tako Štrumpfovi odlaze u šumu da posude lješnjak od Vjeverice. U šumi se začuje zvonjava saonica u kojima se voze mladi William i Gwenevere. Na putu prema ujakovoj kući gdje će provesti blagdane pozorno slušaju svoga djeda koji im priča o Djedu Mrazu. Njihov ujak, dobri pomoćnik šerifa, zabrinut je za njihovu sigurnost te organizira potragu za njima. Tajanstveni, zli neznanac prati saonice te pošalje čopor vukova da prestraši konja koji ih vuče. Saonice se prevrnu i djed leži onesviješten u snijegu. Uplašena djeca krenu potražiti pomoć. Nažalost, dođu do Gargamelovih vrata, no on je zauzet smišljanjem zlih čarolija kojima želi pokvariti Božić i uhvatiti Štrumpfove. Odbije sirotu djecu. Zli neznanac dolazi do Gargamela i u zamjenu za djecu ponudi mu smotuljak koji sadrži upute kako doći do sela Štrumpfova i čaroliju za njihovo uništenje. Želi se osvetiti pomoćniku šerifa jer mu je ovaj osujetio njegove zle planove. Zli Gargamel pristane. Srećom, Štrumpfovi pronađu djecu na vrijeme i spase ih od čopora vukova. Vrate se u selo da se zagriju i oraspolože. Ujak i njegovi ljudi pronalaze saonice i ožive djeda. Sretnu Gargamela i ponude mu nagradu za djecu. Gargamel prevari Štrumpfove i oni se vrate do saonica. Zatim on uhvati djecu i preda ih neznancu u zamjenu za smotuljak. Štrumpfovi slijede trag djece iako znaju da će Gargamel uništiti njihovo selo. Zli je čarobnjak razočaran kada otkriju da nema Štrumpfova, no upotrijebi svoju zlu magiju i spali im selo. Gargamel pokuša dobiti i nagradu za djecu pokazavši spasilačkoj ekipi njihov trag. No neznanac zatoči i Gargamela jer ga je prevario. Odvede ih u otvoreni amfiteatar kako bi se pripremio za, kako on kaže, konačno putovanje u mnogo topliji dom. Okruži ih vatrom, no u tom trenutku dolaze Štrumpfovi. Papa Štrumpf strahuje čak i za Gargamela kada uvidi golemo zlo neznanca. Naloži grupi Štrumpfova da pjevaju sa što je većom ljubavi moguće tako da dobrota otjera zlo. Neznanac ljutito uzvraća još većim plamenom. Šumske životinje pridruže se u pjesmi, a djeca i Gargamel pjevaju za svoju slobodu. Dobrota prevagne i zli neznanac nestane u oblaku dima. Uto stiže i spasilačka ekipa. Štrumpfovi se vraćaju u svoje uništeno selo, ali sretni su što su živi i što su zajedno. Harma ih zabavlja pjesmom. Čim zapjeva, svjetlost obasja nebo i selo se čudesno obnovi. Zatim Štrumpfovi pjevaju i plešu oko velikog, ukrašenog drvca okruženog sa stotinu malih darova.

Crtanu seriju 'Štrumpfovi' ne propustite gledati u ponedjeljak i utorak u jutarnjem terminu na Doma TV-u!Tagovi