Kad lišće pada, 1. - 7. lipnja

img placeholder
,
hr_HR

Gospodin Ali Riza koji je čitav život posvetio odgajanju svoje petero djece na ispravan i moralan način daje ostavku na mjesto poglavara općine kad se od njega traži da zažmiri na nepravdu.

1.ep - 1. lipnja

Gospodin Ali Riza koji je čitav život posvetio odgajanju svoje petero djece na ispravan i moralan način daje ostavku na mjesto poglavara općine kad se od njega traži da zažmiri na nepravdu. Kada mu kći Nedžla biva primljena na sveučilište u Istanbulu, obitelj se odlučuje preseliti onamo. Preuređenje obiteljske kuće, Lejlin pripremni tečaj za sveučilište, Nedžlina i Ajšeina školarina počinju stanjivati mirovinu gospodina Alija Rize i on ponovno počinje raditi. Kad na novom poslu od njega zatraže da učini iznimku i ne slijedi svoje principe, ponovno daje ostavku. Budući da su uvjeti sada postali još teži, gđa Hajrije ne podupire tu odluku i u kući nastaje nemir.

2.ep - 2. lipnja

Kad Ševket, koji se vratio iz vojske, počne raditi u banci, teret Alija Rize postaje lakši. No kad Ševket ukrade srce udanoj ženi, stvari se mijenjaju. Ferhunde ubrzo preuzima vlast. Mijenja čitav poredak u kući. Ferhundeini neprestani zahtjevi i Lejlini i Nedžlini nerazumni troškovi opterećuju obitelj. G. Ali Riza nema snage pružiti otpor. Izgubio je i ekonomsku moć i autoritet. Kad vjetar snažno zapuše, lišće stabla pada jedno po jedno.

3.ep - 3. lipnja

U g. Aliju Rizi koji je dao ostavku s dužnosti u tvrtki „Altin Yaprak Anonim“ ponovno se rađa nada s viješću da Ševket počinje raditi. Kad on obitelji priopći da je dao otkaz, Hajrijeina reakcija na to uzrokuje napetu situaciju u kući. Sedef koju Ševket sreće prvog radnog dana pravi mu društvo dijelom puta kako bi s njim provela neko vrijeme pod izgovorom da ima nekog posla. Dok Nedžla razmišlja kako će se vratiti kući jer uz sebe nema novca, biva prisiljena ući u auto na poziv nekog mladića. Taj mladić je Oguz Sansar Ijakapli, jedan od razloga zbog kojeg je Ali Riza dao otkaz.

4.ep - 4. lipnja

Oguz se iz nekog razloga upoznaje s Nedžlom ne znajući da je ona Ali Rizina kći. Nedžla se na prvi pogled zaljubljuje u Oguza. I Ševketa se dojmi Ferhunde koja s njim radi u istoj poslovnici. I za Lejlu počinju uzbudljivi dani. Potajno odlazi na prijateljičin rođendan. Taj će nevin izlet uzrokovati događaj koji će se ticati čitave obitelji.

5.ep - 5. lipnja

U obitelji g. Alija Rize stvari se poprilično zakompliciraju. Gorkem inzistira da se Lejla s tajne zabave vrati s njim na motoru kojim onda udare starca dok prelazi cestu. Stanje mu je kritično. Lejla prešuti ukućanima to što joj se dogodilo. Kad vidi da je događaj postao novinska vijest, uspaniči se. S druge strane, g. Ali Riza i gđa Hajrije svađaju se zbog nedostatka novca.

6.ep - 6. lipnja

Fikret se susretne sa starom ljubavi i osjećaji mu se podosta zakompliciraju. Nedžla se nastavlja viđati s Oguzom. Kad na vidjelo izađe laž koju je rekla Oguzu, nađe se u vrlo teškoj situaciji. Ali Oguz ne zna ništa o njezinim lažima. Lejlu peče savjest i kad policija stigne u kuću, događaj izlazi na vidjelo. Čitava obitelj doznaje za Lejlin događaj.

7.ep - 7. lipnja

G. Alija Rizu teško pogodi vijest da se Lejlino ime povezuje s nesrećom. Dok Lejla daje izjavu policiji objašnjavajući što se dogodilo, stiže vijest o smrti starca kojeg je Gorkem udario motorom. Gorkem je pušten uz jamčevinu. Dok Lejlu peče savjest, Ali Riza, držeći samog sebe odgovornim čak i za ovaj događaj, odlazi na čovjekov pogreb.Tagovi