Ptica trkačica

Ptica trkačica
,
hr_HR

Beep, Beep: vraća se legendarni animirani duo - Ptica Trkačica i Kojot!

(The Road Runner Show), SAD, 1966., Warner Bros
Redatelji: Gerry Chiniquy, Friz Freleng, Chuck Jones
Glasovi: Nancy Wible, Mel Blanc, Daws Butler, Hal Smith i Bea Benaderet

Gledatelji Doma TV-a imaju priliku uživati u crtanoj seriji koja već desetljećima zabavlja sve generacije gledatelja ispred malih ekrana!

O RADNJI:
Kao što je svima već dobro poznato, kada čujemo 'Beep, beep', znamo da negdje u blizini juri legendarna Ptica trkačica, a to je ujedno i cijeli opus vokabulara ovog urnebesnog crtanog junaka. Iako se uvijek nalazi na pustinjskoj cesti, njezina nevjerojatna brzina omogućuje joj da svaki puta pobjegne neumornom Kojotu koji joj u svako doba dana i noći sprema podle zamke. Međutim, Ptica trkačica ipak na kraju uvijek uspije dovesti očajnog Kojota do poraza. Hoće li Kojot odnijeti barem jednu pobjedu u ovoj vječnoj utrci?

ZANIMLJIVOSTI

'Ptica trkačica' svoju je premijeru imala davne 1966. godine, a naslovnu pjesmu je napisala i izvela Barbara Cameron. Kultni crtić nastao je spajanjem dvaju crtanih likova Warner Brosa, Kojota i Ptice trkačice, a ubrzo je osvojila gledatelje diljem svijeta.

Lik Ptice trkačice stvorio je veliki animator, scenarist i redatelj klasičnih animiranih filmova Chuck Jones.

Ptica trkačica i Kojot dosad su se pojavili su čak 48 animiranih serija i crtića, a većina je nastala pod redateljskom palicom njihova tvorca Chucka Jonesa.

Ovaj animirani duo isprva je nastao kao svojevrsna parodija na crtiće u koji se vrte oko neprestane potjere između likova, kao što su Tom i Jerry.

Jones je oblikovao Kojotov izgled prema izgledu kolege animatora Kena Harrisa, kojemu je ujedno bio i dugogodišnji mentor.
 

Pratite zgode legendarne 'Ptice trkačice' i neumornog Kojota na Doma TV-u!

 Tagovi