Principe, 16. - 20. listopada

Principe - 19
,
hr_HR

U uzbudljivoj seriji 'Principe' stvarnost i fikcija isprepleću se na jedinstven način. Dio zapleta u seriji inspiriran je stvarnim događajima.

 14.-15. ep. - 16. listopada

Carvajalova smrt ubrzava prekid špijunske akcije.

Policijska postaja i Tajna služba surađuju da bi razorili islamističku ćeliju. Provode uhićenja, ispitivanja i zatvaraju školu. Tijekom teškog dana otkrit će kako se Akrab financira i, naposljetku, tko je doušnik kojeg su teroristi infiltrirali. Ti događaji ne ometaju svadbene planove. Fátima pati jer ju je brat Abdu odbacio i jer Morey nije spreman prihvatiti njezinu ostavku. Krađa droge izaziva novi sukob među bandama.

16.-17. ep. - 17. listopada

Morey otkrije da je izgubio jedan od DVD-a koje je zatražio od Omara. Morey traži Tajnu službu kopiju tog videa i otkriva da je Hakim bio na sastanku u Akrabu. Fran teško prihvaća činjenicu da je njegov član doušnik terorističke skupine, ali mora popustiti pred dokazima. Fátima se boji da će Faruq otići u zatvor zbog ubojstva. Morey joj obećava da će ubrzati istragu. No Morey ne očekuje da je pokojnik surađivao s policajcem postaje u Ceuti koji osobno želi pronaći ubojicu svog čovjeka.

Premda je Hakim pobjegao, i dalje u postaji nestaju dokazi.Tajna služba uvjerena je da Hakim ima pomagača: Matija.Došao je dan vjenčanja Khaleda i Fátime. Obitelj Ben Barek priprema se. Fátima nakon obećanja ocu ne odustaje od vjenčanja. Njezine prijateljice ne znaju za promjenu plana i dolaze k Ben Barekima te doznaju vijest: Fátima je odustala od bijega. U postaji doznaju za novu prijetnju Akraba.

18.ep. - 18. listopada

U Ceuti će se uskoro dogoditi novi atentat i izvršit će ga Abdessalam. U pokušaju da se spriječi to krvoproliće, Morey i Fátima nađu se u neočekivanoj emotivnoj situaciji. Obitelj Ben Barek bit će svjedok tomu.

2. sez., 1. ep. - 18. lsitopada

I poslije šest mjeseci Morey je opsjednut Abdúovom smrću, Fátimom i Khaledom. CNI na Malti otkrije čovjeka povezanog s Hakimom i preko njega nabavi dokaze koji optužuju Khaleda.
Morey se u tajnosti vrati u Ceutu, uđe u Fátiminu i Khaledovu kuću i potano ih promatra. Osim toga, uvjeri se da je Akrab i dalje aktivan i da Khaled priprema novi napad.
Morey želi pomoći Franu, ali on je sluđen krvavim ratom bandi zbog kojeg je izgubio potporu nadređenih. Fátima živi naizgled sretno s Khaledom kojeg u Príncipeu smatraju dobročiniteljem.

 

2. sez., 2.-3.ep. - 19. listopada

Moreyjev dolazak uznemiri Fátimu. Ona ga uopće ne želi saslušati, ali Morey je spreman ići dokraja - izbaviti Fátimu i spriječiti masakr koji priprema Akrab.
Morey i Fran odluče istražiti je li Khaled stupio u kontakt s ruskom mafijom da bi kupio materijal koji mu je potreban za veliki napad. Ubrzo otkriju da je Khaled za nabavu eksploziva iskoristio Lamelu.

U isto vrijeme policijska istraga zločina počinjenih u ratu bandi također vodi prema galicijskom dileru. CNI prisili Frana da sabotira istragu svojih ljudi da Lamelino uhićenje ne bi utjecalo na njihovu misiju. Fátima se bezuspješno trudi spriječiti da Moreyjev povratak u Ceutu utječe na njezin život s Khaledom, međutim, špijunova nazočnost počinje rastakati privid sretnog braka u kojem je potražila utočište.

2. sez., 4.-5.ep. - 20. listopada

Nakon što je morao raznijeti pošiljku, Khaled za sve okrivi Moreyja i odluči ga držati na oku. Didi, jedan od upletenih džihadista, kaje se zbog svog postupka pa dođe u Khaledovu i Fátiminu kuću tražiti milost. CNI u tome vidi svoju priliku pa iskoristi Didija, koji je posljednje dane proveo s Abdúom, da natjera Fátimu da shvati da spava s neprijateljem.

Morey je nepovjerljiv prema Hidalgo koja se od njega ne odvaja. Novi podaci koje nabavi od CNI-a samo potvrde njegove sumnje. Faruq obavijesti Frana da Lameli stiže veća količina droge i tako izazove policiju da mu napokon stane na kraj. CNI zatraži od Frana da iskoristi tu informaciju da pridobije Lamelu na svoju stranu, ali on ne želi raditi u interesu čovjeka koji sije smrt ulicama Ceute.

Epizode serije 'Principe' pratite od ponedjeljka do petka u noćnom terminu na Domi TV.

 

 Tagovi