Zlatni dečko, 1. sezona

Zlatni dečko
,
Zlatni dečko Foto: PR
hr_HR

PON - PET 22.30

(Golden Boy), SAD, 2013., drama

Izvršni producenti: Greg Berlanti, Nicholas Wootton
Glume: Theo James, Kevin Alejandro, Bonnie Somerville, Holt McCallany, Stella Maeve

1. sezona, 13 epizoda


O seriji:

U novoj drami Grega Berlantija (Everwood, Prljavi seksi novac, Igre moći) i dobitnika nagrade Emmy Nicholasa Wootona (Chuck, Njujorški plavci), mladi ambiciozni policajac brzo se probija u njujorškoj policiji, katkad možda upitnim metodama, nakon što je na dužnosti postao junak. Theo James glumi samouvjerenog Waltera Williama Clarka Jr., koji se probija do mjesta detektiva u jednom od najuglednijih Odjela za ubojstva u gradu. Clarkov je novi partner detektiv Don Owen, iskusni policajac kojeg dvije godine dijele od mirovine. Owen je nervozan zbog Clarkovih nekonvencionalnih metoda koje ne sjedaju ni drugom alfa-mužjaku u postaji, detektivu Arroyu, čiju je ambicioznost teško ignorirati. U svakoj epizodi idemo sedam godina u budućnost, gdje je zlatni dečko Clark postao najmlađi načelnik u povijesti njujorške policije, a zatim se vraćamo u sadašnjost da vidimo kako je izgledao njegov put do vrha. Uz pozitivce i negativce, pitanje koje se postavlja jest kako postati zlatni dečko?


Nagrade:
2013. nominacija za nagradu 'Imagen Award' za najboljeg sporednog glumca (Kevin Alejandro)
2013. nagrada BMI TV Music Award


O glumcima:

THEO JAMES
(Walter William Clark Jr.)

Theo James glumi Waltera Williama Clarka Jr., mladog i ambicioznog policajca koji se brzo probija u njujorškoj policiji, katkad možda upitnim metodama, nakon što je na dužnosti postao junak. James je britanski glumac koji se školovao na prestižnom Bristol Old Vic Theatre Schoolu. Nedavno je glumio s Kate Beckinsale u najnovijem izdanju iz serijala Podzemlje. Prije toga glumio je glavnog negativca u britanskoj komediji Engleska pita, a s Woodyjem Allenom surađivao je na filmu Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca. James je glumio u prvoj sezoni hvaljene BBC-jeve serije Downton Abbey, a 2009. predstavljen je u prestižnom izdanju Screen Internationala Stars of Tomorrow. James je rođen 16. prosinca u Oxfordu u Engleskoj.

 


KEVIN ALEJANDRO
(detektiv Christian Arroyo)

Kevin Alejandro glumi detektiva Christiana Arroya, alfa-mužjaka u postaji koji je ambiciozan kao Clark (Theo James), ali manje moralan. Alejandro je dobro poznat televizijskim gledateljima, zabilježio je nezaboravne uloge u nekoliko serija, a zadnje ga znamo kao Jesusa u Okusu krvi. Prije toga glumio je u hvaljenoj drami Southland Johna Wellsa i Christophera Chulacka, Velemajstoru i Sleeper Cellu, a pojavljivao se i u serijama Ružna Betty, Roditelji i djeca, Trava i Sinovi anarhije. Alejandro je glumio u televizijskom filmu Sakrivene s Carlom Gugino. Alejandro je glumio u nizu nezavisnih i studijskih filmova, poput Red Statea Kevina Smitha, Neobične divljine, Granice s Harrisonom Fordom i Truck Stopa. Alejandro, koji je studirao glumu na Sveučilištu Texas, živi u Los Angelesu sa ženom i sinom. Rođendan mu je 7. travnja.


BONNIE SOMERVILLE
(Detektivka Deborah McKenzie)

Bonnie Somerville glumi detektivku Deboru McKenzie, žilavu policajku treće generacije koja je jedina žena u timu. Somerville se nedavno pojavila u filmovima Seven Below s Vingom Rhamesom i Vatrom na vatru s Bruceom Willisom. Glumila je i u filmovima poput Kako znaš da je ljubav, Gola istina, Nitko i u nezavisnoj komediji Najbolji i najpametniji s Neilom Patrickom Harrisom i Amy Sedaris. Glumila je i u Potrazi za Djedom Mrazom, a za nastavak je posudila svoj glas. Na televiziji je nebrojeno puta surađivala s autorom Darrenom Starom, u serijama poput Kašmir mafija, Dosje kuhinja i Grosse Pointe. Glumila je i u posljednjoj sezoni Njujorških plavaca. Pojavljivala se i u O. C.-ju i Prijateljima, gdje je glumila Rossovu djevojku Monu, a nedavno je glumila u Mentalistu. Sommerville je odrasla u Brooklynu u New Yorku, gdje je kao mala počela glumiti u školskim predstavama. Pohađala je Boston College, gdje je studirala dramu, a zatim je upisala Lee Strasberg Theatre Institute u New Yorku. Otkrivena je dok je s 18 godina pjevala u New Yorku i imala je početnički ugovor s Interscope Recordsom kao kantautorica. Napisala je i izvela pjesmu Winding Road za Grammyjem nagrađeni soundtrack filma Garden State. Njezin se EP može naći na iTunesu, a i dan-danas nastupa u Los Angelesu. Rođena je 24. veljače.


HOLT McCALLANY
(Detektiv Joe Diaco)

Holt McCallany glumi detektiva Joea Diaca koji ima dobre veze koje bi Clarku (Theo James) mogle dobro doći. Rođen je o njujorškoj obitelji u kojoj je majka bila glumica i pjevačica kabareta, a otac producent nagrađen Tonyjem. McCallany je školu upisao u Irskoj kad mu je bilo pet godina, no zatim mu su se roditelji vratili u New York. S 14 godina pobjegao je od kuće i otišao u Los Angeles da bi pokušao ostvariti san i postati glumac, no roditelji su ga našli i vratili u školu. Poslije srednje škole Holt je otišao u Francusku i studirao na Sorbonnei i Pariškoj američkoj akademiji, kao i na L’Ecole Marceau i L’Ecole Jacques Lecoqu. Proveo je ljeto čitajući Shakespearea u Oxfordu, da bi se pridružio produkciji Na Tri kralja na edinburškom Fringe festivalu u Škotskoj. Zatim se vratio u New York da bi postao profesionalni glumac. McCallany je dobio sjajne kritike za prikaz boksača s boksačkom demencijom u FX-ovoj seriji Udar groma. Imao je uloge u serijama CSI: Miami, Herojima te Zakon i Red: Odjel za žrtve, a pojavio se i u Zločinačkim umovima, Mediju, kao i televizijskim filmovima Tyson i Paklenim jahačima. Rođendan mu je 3. rujna.


 Tagovi