Pitanje časti

pitanje časti
,
pitanje časti
hr_HR

PON - PET 05.40

(Fatih Harbiye), Turska, 2013., dramska serija
Produkcija: Koliba Film

Glume:
Kadir Dogulu ... Macit
Neslihan Atagül ... Neriman
Serkan Senalp ... Bora
Yunus Emre Yildirimer... Sinasi
Dilara Oztunç ... Pelin
Seda Turkmen ... Fahriye
Itir Esen ... Inci Arcaoglu
Ugur Demirpehlivan ... Nezahat

Doma TV počinje emitirati tursku seriju 'Pitanje časti'. Dramska serija govori o životnoj priči mlade djevojke Neriman iz četvrti Fatih koja je razapeta između tradicije i suvremenosti. Serija gledatelje upoznaje sa svim putovima, izazovima i stranputicama naizgled nemoguće ljubavi. Serija je snimana po poznatom romanu Pejamija Safe, a proizvela ju je turska produkcijska kuća Koliba Film, poznata po nizu kvalitetnih i slavnih projekata. Glavne uloge igraju neki od najkarizmatičnijih turskih glumaca: Kadir Dogulu, Neslihan Atagul - jedna od najdarovitijih i najljepših mladih glumica koja je primila brojne domaće i strane nagrade, te poznati turski glumac Junus Emre Jildirimer. Redatelj je Sadulah Džener, scenaristica Hajrije Ersoz, a ostale uloge tumače također omiljeni glumci Dilara Oztunč, Pinar Dikidži, Itir Esen, Ozgurdžan Čevik i Ugur Demirpehlivan.

Karakterizacija likova:


NERIMAN
Kći je jedinica gospodina Faiza. Odgojila ju je teta Gulter nakon što je u ranoj dječjoj dobi izgubila majku. Od djetinjstva boluje od astme. Zbog učestalih napadaja astme i nesvjestica koje ne može kontrolirati nailazi na preveliko zanimanje i brigu svoje sredine. Studirala je klasičnu glazbu na konzervatoriju, ali studij je prekinula jer nije vidjela svoju budućnost u toj profesiji. Neriman je odgajana u tradicionalnoj obitelji koja je gajila snažnu svijest o ćudoređu, decentnom ponašanju i ulozi dobre majke i supruge. Neriman je osoba koja odrasta u zaštitničkom okruženju, ne poznaje zloću i nepravdu. Ona je dobrohotna, puna ljubavi i razumijevanja te je spremna prilagoditi se svakom okruženju. Od nje se očekuje da se uda za Šinasija, momka iz iste četvrti i studenta Akademije primijenjenih umjetnosti koji uživa naklonost Nerimanina oca g. Faiza. Iako je odrasla u tradicionalnom okruženju četvrti Fatih, Neriman je djevojka veoma otvorenih pogleda na život, inteligentna je i kulturna. Osjeća se skučeno u Fatihu u kojem se rodila i odrasla pa si ne može pomoći da stalno ne kritizira ljude iz svoga okruženja. Prema njezinu shvaćanju, njihovi interesi i mentalni sklop ne odgovaraju stvarnosti i potrebama današnjeg svijeta. Neriman će se dati u potragu za životom koji je drukčiji od onoga koji je do sada živjela u Fatihu. Želi pronaći ljubav koja predstavlja više od onoga što osjeća prema Šinasiju, svojoj prvoj ljubavi iz mladosti, i znanje koje će oplemeniti sve što je do sada imala priliku naučiti.

 

ŠINASI
Šinasi je godinama zaljubljen u Neriman, živi u Fatihu s majkom Seher i sestrama Nezahat i Asli. On je pošten i pravedan mladić kojeg vole i uvažavaju svi u susjedstvu. Svira lutnju na Akademiji za primijenjene umjetnosti i na završnoj je godini studija. Privržen je klasičnoj glazbi i djevojci Neriman. Nakon završetka studija nada se zaposliti u državnoj instituciji kao glazbeni umjetnik. Iako je prilično mlad, Šinasi dobro zna što u životu želi i ne pridaje preveliku pozornost materijalnim stvarima. Kad zatreba, Šinasi se ne ustručava lukavo iskoristiti "opća" mjesta kako bi nekoga pogodio u slabu točku. Kad je ljutit, u stanju je biti krajnje agresivan i svadljiv. Šinasi silno voli Neriman. Zabrinjava ga pomisao da bi se mogla pogubiti u modernom svijetu s kojim se poistovjećuje i staviti na kušnju njihovu ljubav, prošlost i budućnost. Zato se zaklinje da će odvesti Neriman na pravi put.

 

MADŽIT
Jedino je dijete vlasnika tekstilne kompanije Kerima i Indži Ardže. Jedini je nasljednik tekstilne grupe Ardža čija se poslovna zgrada nalazi u Harbiji. Školovao se u inozemstvu. Iznimno je privlačan mladić koji se odijeva sa stilom. On je osoba koja je stekla sve što ga u životu zanima. Iako potječe iz različite društvene sredine, i njega je obitelj razmazila. Madžit ima sve što mu nudi moderan život i bogatstvo u kojem je odrastao, ali dobronamjerna je osoba kakva predstavlja rijetku pojavu u njegovoj sredini. Njegovo je znanje o teškom životu u istambulskim siromašnim predgrađima i vrijednosnim sudovima njegovih stanovnika ograničeno na novinske članke. Prilično je suzdržan prema ženama zbog loših ljubavnih iskustava u prošlosti. On je osoba kojoj su prethodna iskustva presudna da izlaske i zabave sa ženama prepoznaje kao potencijalne ljubavne odnose. Upoznaje Neriman na jednom tulumu i impresioniran je njezinom ljepotom, neiskvarenošću i društvenim statusom kojeg nimalo ne skriva i ne srami ga se. Madžit će ostaviti trag u Nerimaninu tradicionalnom načinu života, u stvarnosti s kojom se nikada dosada nije susrela i u nevinoj ljubavi.

PELIN
Najstarija je kći Nerimanina ujaka Selima i gospođe Fejze. Otmjena je, bezbrižna, samouvjerena i visokoobrazovana djevojka koja spretnim odgovorima ostavlja snažan dojam na okolinu. Ljubomorna je i ambiciozna. Zaljubljena je u Madžita, sina Kerima Ardže koji je poslovni partner njezina oca. Pelin i Madžit odrasli su skupa, baš kao Neriman i Šinasi. Iako je Madžit doživljava kao sestru, Pelin je odlučna da nikomu ne prepusti Madžita, a osobito ne Neriman.

Seriju 'Pitanje časti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Doma TV-u.Tagovi