'James Bond 007: Goldfinger' treći je film iz serijala o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu sa Seanom Conneryjem u glavnoj ulozi.

Bond (Sean Connery) se vraća u novu misiju, i to ovoga puta u Fort Knox, koji Auric Goldfinger (Gert Fröbe) i njegovi plaćenici planiraju opljačkati i time uništiti svjetsku ekonomiju.

Kako bi još jednom spasio svijet, Bond će se morati sprijateljiti s Goldfingerom, izmicati se šeširima obrubljenim čelikom i izbjegavati Goldfingerovu osobnu pilotkinju, privlačnu Pussy Galore (Honor Blackman). Ona još možda ne osjeća ništa prema Bondu, no hoće li zadugo moći odoljeti šarmu agenta 007.

ZAMILJIVOSTI:

Bondov zadatak: zaustaviti Goldfingera da atomskim oružjem uništi Fort Knox i da tako zlato u njemu bude radioaktivno idućih pola stoljeća

Film je 1965. godine nagrađen Oscarom za najbolje zvučne efekte.

Bondova igračka: Aston Martin DB5 s neprobojnim staklima, promjenjivom tablicom za sve zemlje, strojnicama na bočnim stranama, uljnim ispustom, gumobušačem u sklopu naplatka, mehanizmom izbacivanja suvozačevog sjedala i ortovizualnom kartom s daljinom od 150 milja.

'Goldfinger' je bio prvi Bond film u kojem je pop-zvijezda pjevala naslovnu temu, što će se ponoviti na svakom Bond filmu osim u U službi njenog Veličanstva.

Prema nekim podacima, više od dvije milijarde ljudi kupilo je kartu za kino ili posudilo video ili DVD kako bi vidjelo Jamesa Bonda, a više od 75 posto svih koji su ikad pogledali neki film – barem je jedanput vidjelo Goldfinger.

Ne propustite pogledati ovaj napeti akcijski filmski klasik u subotu u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju