.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Osumnjičeni

Osumnjičeni 5. sezona - 15
,
hr_HR

PON - PET 22.20

(Person of Interest), SAD, 2016., kriminalistička serija
5. sezona, 13. epizoda

Izvršni producenti: J. J. Abrams, Jonathan Nolan, Greg Plageman, Bryan Burk, Densie Thé, Chris Fisher

Glume:
Jim Caviezel ... John Reese
Kevin Chapman ... Lionel Fusco
Michael Emerson ... Harold Finch
Amy Acker ... Root
Sarah Shahi ... Shaw

Doma TV na male ekrane donosi petu sezonu nagrađivane kriminalističke serije 'Osumnjičeni' o bivšem agentu CIA-e i tajanstvenom milijarderu koji uz jedinstvene resurse sa svojim timom sprječavaju zločine. U posljednjoj sezoni serije tim će usmjeravati svoje napore u borbu protiv Samaritanca, zle umjetne inteligencije koja posvuda steže obruč i postupno preuzima kontrolu nad bitkom. Hoće li tim na vrijeme obnoviti sveznajući Stroj i zadati Samaritancu posljednji udarac?

O seriji:

'Osumnjičeni' je napeta kriminalistička serija o bivšem agentu CIA-e Johnu Reeseu (Jim Caviezel) i milijarderu Haroldu Finchu (Michael Emerson) koji sa svojim timom sprječavaju zločine uz pomoć sveznajućeg 'Stroja' koji predviđa događaje prije nego što se oni dogode i jednako tako identificira u njih upletene osobe. Njihov tim još uključuje i hakericu Root (Amy Acker), njujorškog detektiva Lionela Fuscoa (Kevin Chapman) i bivšu vladinu ubojicu Sammen Shaw (Sarah Shahi).

Svoje jedinstvene resurse koriste i u nastojanjima da poraze zlu umjetnu inteligenciju poznatu kao 'Samaritanac', koju je stvorio Greer (John Nolan), direktor tehnološke korporacije Decima. Nakon što je ostvario punu autonomiju, Samaritanac sad želi uništiti Stroj koji postoji kao samo nekoliko linija kôda u kovčegu koji tim nosi sa sobom. U bijegu i bez pristupa Strojevim podacima, tim mora pronaći način da nastavi spašavati živote dok se trude ponovno podignuti Stroj i oduprijeti se nemogućim izazovima.

U petoj sezoni hladni je rat gotov. Svijet možda izgleda isto, ali nešto se drastično promijenilo. Samaritančev smrtonosni „ispravak“ počeo je preuzimati kontrolu. Finchev Stroj praktički je mrtav, Shaw i dalje nema, a tim se opet skriva naočigled svih. No dok Samaritanac steže obruč posvuda, hoće li Finch moći ponovno izgraditi i oživjeti Stroj? I ako uspije, hoće li to biti isti Stroj nakon što ga pokrenu?Nagrade:
• PRIMETIME EMMY AWARDS
- 2012. – nominacija u kategoriji izvanrednog miksanja zvuka u humorističnoj ili dramskoj seriji

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
- 2016. – nagrada za omiljenu kriminalističku TV seriju
- nominacija u kategoriji omiljenog glumca u kriminalističkoj TV seriji (Jim Caviezel)
- 2012. – nagrada za omiljenu novu dramsku seriju

• ASCAP FILM AND TELEVISION MUSIC AWARDS

- 2013. – nagrada za najbolju televizijsku seriju

• BET AWARDS
- 2013., 2012. – nominacija u kategoriji najbolje glumice (Taraji P. Henson)

• IMAGE AWARDS
- 2014. – nagrada za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji (Taraji P. Henson)
- 2012. – nominacija u kategoriji najbolje sporedne glumice u dramskoj seriji (Taraji P. Henson)

• TV GUIDE AWARDS
- 2013., 2012. – nominacija u kategoriji omiljene nove dramske serije

• IGN SUMMER MOVIE AWARDS
- 2015. – nagrada za najbolju TV seriju
- nagrada za najbolju akcijsku TV seriju
- 2013. – nominacija u kategoriji najbolje akcijske TV serije
- nominacija u kategoriji najboljeg televizijskog junaka (Taraji P. Henson)O glumcima:

JIM CAVIEZEL (Reese)

Jim Caviezel stekao je status jedne od najperspektivnijih holivudskih zvijezda u ulozi nimalo ratobornog vojnika Witta u 'Tankoj crvenoj liniji' Terrencea Malicka u kojem je glumio sa Seanom Pennom, Nickom Noltejem i Adrianom Brodyjem. Zatim je glumio u filmu 'Anđeoske oči' s Jennifer Lopez i 'Zaboravljeni zločin' s Morganom Freemanom i Ashley Judd. Caviezel je poslije utjelovio nepravedno osuđenog Edmonda Dantesa u klasiku Alexandrea Dumasa 'Grof Monte Cristo', a zatim je ostvario kritički najhvaljeniju ulogu, onu Isusa u filmskome fenomenu, 'Pasiji'.Također je glumio u filmovima 'Završni rez' s Robinom Williamsom i Mirom Sorvino, 'Zajahati s vragom', 'Prava frekvencija' i 'Madison'. Caviezel je 2009. glumio sa Sir Ianom McKellanom u 'Zatvoreniku'.

 

 

 

KEVIN CHAPMAN(Detektiv Fusco)

Kevin Chapman glumio je u nagrađivanoj televizijskoj seriji 'Bratstvo'. Također se pojavljivao u serijama 'Izgubljeni', 'Vatreni dečki', '24' i 'Pravda za sve'. Njegove ostale uloge uključuju one u serijama 'Sinovi anarhije', 'Njujorški plavci', 'Odjel za umorstva: Život na ulici', 'Gideon's Crossing', 'Bostonsko pravo' i 'Djevojke na zadatku'. Chapman je također glumio u uspješnim serijama 'Zaboravljeni slučaj', 'Zločinački umovi', 'CSI', 'Dodir s neba' i 'Dr. Vegas'.Glumio je u filmovima 'Nezaustavljivi', 'Black Dynamite', 'Sunshine Cleaning', 'Sve za lovu' i 'Sveci protiv mafije', kao i u filmovima 'Mistična rijeka', '21 gram', 'Kućna pravila' i 'U zamci'.


MICHAEL EMERSON (Finch)

Michael Emerson nagrađen je Emmyjem i nominiran za Zlatni globus za kompleksnu ulogu Benjamina Linusa u hvaljenoj seriji 'Izgubljeni', čime je dokazao da se isplati igrati negativca. U novije vrijeme Emerson je odigrao hvaljenu ulogu u seriji 'Roditelji i djeca' u kojoj je glumio Čudesnog Andyja, pametnog, ali društveno nesigurnog autista koji radi kao animator na dječjim zabavama.Emerson je debitirao na Broadwayu 1999. u predstavi 'The Iceman Cometh', a zatim i 'Hedda Gabler' s Kate Burton. Radio je i u nizu manjih kazališta, a na televiziji je debitirao ulogom serijskog ubojice Williama Hinksa u 'Pravdi za sve', koja mu je 2001. godine donijela nagradu Emmy za najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji. Također je glumio u serijama 'Bez traga', 'Zakon i red' i 'Dosjei X'.Na velikom ekranu Emerson je najpoznatiji po ulogama u filmovima 'Slagalica strave', 'Legenda o Zorrou', 'Varalice' i 'Straight-Jacket'.


AMY ACKER (Root)

Jednako svestrana na pozornici i na ekranu, Amy Acker smo gledali kao Beatrice u modernoj verziji Shakespeareove klasične romantične komedije 'Mnogo vike ni za što' Jossa Whedona. Acker je također glumila u filmu strave 'Koliba u šumi' te u nezavisnoj drami 'Sironia', kao i u Spielbergovu 'Uhvati me ako možeš' te filmovima 'Groom Lake' i 'The Accident'. Acker je stekla popularnost ulogom Winifred "Fred" Burkle u televizijskoj seriji 'Angel' s Davidom Boreanazom. Zatim je dobila stalnu ulogu u seriji 'Alias' J. J. Abramsa s Jennifer Garner i u Whedonovoj 'Kući lutaka' s Elizom Dushku. Amy je također imala gostujuće uloge u serijama 'Grimm', 'Jednom davno', 'CSI', 'Neobična obitelj', 'Dobra žena', 'Privatna praksa', 'Zakon i red: Zločinačke nakane' te 'Kako sam upoznao vašu majku', a ostvarila je i zapažene uloge u mini-serijama i TV-filmovima 'Dear Santa', 'Voices', 'Fire & Ice' i 'Drive'.
 

 

SARAH SHAHI (Shaw)

Prije uloge u 'Osumnjičenima', Sarah Shahi glumila je u seriji 'Pravedno i prema zakonu'. Također se na malim ekranima pojavila u serijama 'Chicago Fire', 'Put osvete', 'Ženske priče', 'Alias', 'Profesori', 'Obitelj Soprano' i 'Dawson's Creek'. Shahi je glumila i u nizu igranih filmova, među kojima su akcijski film 'Metak u glavu' sa Sylvesterom Stalloneom, triler 'Static' s Milom Ventimigliom i nezavisni film 'Nevolje s Blissom' s Lucy Liu. Također je glumila u 'Danima slave', 'Granici' s Harrisonom Fordom i 'Ne znam kako joj uspijeva'.
 Tagovi