novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Osumnjičeni, 4. sezona

Osumnjičeni 5. sezona - 15
,
hr_HR

PON - NED 03.00

(Person of Interest), SAD, 2014., kriminalistička serija

4.sezona, 22 epizode

Izvršni producenti: Jonathan Nolan, J. J. Abrams, Greg Plageman

Glume:
Jim Caviezel - John Reese
Kevin Chapman - Lionel Fusco
Michael Emerson - Harold Finch
Amy Acker - Root
Sarah Shahi - Shaw

Doma TV donosi četvrtu sezonu američke kriminalističke uspješnice 'Osumnjičeni', koja prati ekipu boraca protiv kriminala. No, oni ne rješavaju zločine, već ih sprječavaju, i to uz pomoć posebnog Stroja. U novoj sezoni vidjet ćemo hoće li ekipa i dalje uspješno štititi svoje sugrađane budući da to moraju činiti u tajnosti kako ih ne bi zamijetio zloćudni i napredni oblik umjetne inteligencije poznate kao 'Samaritanac'. Serija je ove godine proglašena omiljenom kriminalističkom serijom gledatelja na dodjeli nagrada People's Choice Awards.

Nagrade:

• PRIMETIME EMMY AWARDS
- 2012. – nominacija u kategoriji izvanrednog miksanja zvuka u humorističnoj ili dramskoj seriji

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
- 2016. – nagrada za omiljenu kriminalističku TV seriju
- nominacija u kategoriji omiljenog glumca u kriminalističkoj TV seriji (Jim Caviezel)
- 2012. – nagrada za omiljenu novu dramsku seriju

• ASCAP FILM AND TELEVISION MUSIC AWARDS

- 2013. – nagrada za najbolju televizijsku seriju

• BET AWARDS
- 2013., 2012. – nominacija u kategoriji najbolje glumice (Taraji P. Henson)

• IMAGE AWARDS
- 2014. – nagrada za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji (Taraji P. Henson)
- 2012. – nominacija u kategoriji najbolje sporedne glumice u dramskoj seriji (Taraji P. Henson)

• TV GUIDE AWARDS
- 2013., 2012. – nominacija u kategoriji omiljene nove dramske serije

• IGN SUMMER MOVIE AWARDS
- 2015. – nagrada za najbolju TV seriju
- nagrada za najbolju akcijsku TV seriju
- 2013. – nominacija u kategoriji najbolje akcijske TV serije
- nominacija u kategoriji najboljeg televizijskog junaka (Taraji P. Henson)O glumcima:

JIM CAVIEZEL
(Reese)

Jim Caviezel stekao je status jedne od najperspektivnijih holivudskih zvijezda u ulozi nimalo ratobornog vojnika Witta u 'Tankoj crvenoj liniji' Terrencea Malicka u kojem je glumio sa Seanom Pennom, Nickom Noltejem i Adrianom Brodyjem. Zatim je glumio u filmu 'Anđeoske oči' s Jennifer Lopez i 'Zaboravljeni zločin' s Morganom Freemanom i Ashley Judd. Caviezel je poslije utjelovio nepravedno osuđenog Edmonda Dantesa u klasiku Alexandrea Dumasa 'Grof Monte Cristo', a zatim je ostvario kritički najhvaljeniju ulogu, onu Isusa u filmskome fenomenu, 'Pasiji'.
Također je glumio u filmovima 'Završni rez' s Robinom Williamsom i Mirom Sorvino, 'Zajahati s vragom', 'Prava frekvencija' i 'Madison'. Caviezel je 2009. glumio sa Sir Ianom McKellanom u 'Zatvoreniku'.

KEVIN CHAPMAN

(Detektiv Fusco)
Kevin Chapman glumio je u nagrađivanoj televizijskoj seriji 'Bratstvo'. Također se pojavljivao u serijama 'Izgubljeni', 'Vatreni dečki', '24' i 'Pravda za sve'. Njegove ostale uloge uključuju one u serijama 'Sinovi anarhije', 'Njujorški plavci', 'Odjel za umorstva: Život na ulici', 'Gideon's Crossing', 'Bostonsko pravo' i 'Djevojke na zadatku'. Chapman je također glumio u uspješnim serijama 'Zaboravljeni slučaj', 'Zločinački umovi', 'CSI', 'Dodir s neba' i 'Dr. Vegas'.
Glumio je u filmovima 'Nezaustavljivi', 'Black Dynamite', 'Sunshine Cleaning', 'Sve za lovu' i 'Sveci protiv mafije', kao i u filmovima 'Mistična rijeka', '21 gram', 'Kućna pravila' i 'U zamci'.

MICHAEL EMERSON

(Finch)
Michael Emerson nagrađen je Emmyjem i nominiran za Zlatni globus za kompleksnu ulogu Benjamina Linusa u hvaljenoj seriji 'Izgubljeni', čime je dokazao da se isplati igrati negativca. U novije vrijeme Emerson je odigrao hvaljenu ulogu u seriji 'Roditelji i djeca' u kojoj je glumio Čudesnog Andyja, pametnog, ali društveno nesigurnog autista koji radi kao animator na dječjim zabavama.
Emerson je debitirao na Broadwayu 1999. u predstavi 'The Iceman Cometh', a zatim i 'Hedda Gabler' s Kate Burton. Radio je i u nizu manjih kazališta, a na televiziji je debitirao ulogom serijskog ubojice Williama Hinksa u 'Pravdi za sve', koja mu je 2001. godine donijela nagradu Emmy za najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji. Također je glumio u serijama 'Bez traga', 'Zakon i red' i 'Dosjei X'.
Na velikom ekranu Emerson je najpoznatiji po ulogama u filmovima 'Slagalica strave', 'Legenda o Zorrou', 'Varalice' i 'Straight-Jacket'.

AMY ACKER
(Root)

Jednako svestrana na pozornici i na ekranu, Amy Acker smo gledali kao Beatrice u modernoj verziji Shakespeareove klasične romantične komedije 'Mnogo vike ni za što' Jossa Whedona. Acker je također glumila u filmu strave 'Koliba u šumi' te u nezavisnoj drami 'Sironia', kao i u Spielbergovu 'Uhvati me ako možeš' te filmovima 'Groom Lake' i 'The Accident'.
Acker je stekla popularnost ulogom Winifred "Fred" Burkle u televizijskoj seriji 'Angel' s Davidom Boreanazom. Zatim je dobila stalnu ulogu u seriji 'Alias' J. J. Abramsa s Jennifer Garner i u Whedonovoj 'Kući lutaka' s Elizom Dushku. Amy je također imala gostujuće uloge u serijama 'Grimm', 'Jednom davno', 'CSI', 'Neobična obitelj', 'Dobra žena', 'Privatna praksa', 'Zakon i red: Zločinačke nakane' te 'Kako sam upoznao vašu majku', a ostvarila je i zapažene uloge u mini-serijama i TV-filmovima 'Dear Santa', 'Voices', 'Fire & Ice' i 'Drive'.

SARAH SHAHI
(Shaw)

Prije uloge u 'Osumnjičenima', Sarah Shahi glumila je u seriji 'Pravedno i prema zakonu'. Također se na malim ekranima pojavila u serijama 'Chicago Fire', 'Put osvete', 'Ženske priče', 'Alias', 'Profesori', 'Obitelj Soprano' i 'Dawson's Creek'.
Shahi je glumila i u nizu igranih filmova, među kojima su akcijski film 'Metak u glavu' sa Sylvesterom Stalloneom, triler 'Static' s Milom Ventimigliom i nezavisni film 'Nevolje s Blissom' s Lucy Liu. Također je glumila u 'Danima slave', 'Granici' s Harrisonom Fordom i 'Ne znam kako joj uspijeva'.

Seriju 'Osumnjičeni' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV. Više o četvrtoj sezoni saznajte na Osumnjičeni 4.
 

 Tagovi