.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Osumnjičeni, 4. sezona

img placeholder
,
hr_HR

SUB - NED 23.45

(Person of Interest), SAD, 2014., kriminalistička serija


4.sezona, 22 epizode

Izvršni producenti: Jonathan Nolan, J. J. Abrams, Greg Plageman

Glume:
Jim Caviezel - John Reese
Kevin Chapman - Lionel Fusco
Michael Emerson - Harold Finch
Amy Acker - Root
Sarah Shahi - Shaw


Doma TV premijerno donosi četvrtu sezonu američke kriminalističke uspješnice 'Osumnjičeni', koja prati ekipu boraca protiv kriminala. No, oni ne rješavaju zločine, već ih sprječavaju, i to uz pomoć posebnog Stroja. U novoj sezoni vidjet ćemo hoće li ekipa i dalje uspješno štititi svoje sugrađane budući da to moraju činiti u tajnosti kako ih ne bi zamijetio zloćudni i napredni oblik umjetne inteligencije poznate kao 'Samaritanac'. Serija je ove godine proglašena omiljenom kriminalističkom serijom gledatelja na dodjeli nagrada People's Choice Awards.

O seriji:
'Osumnjičeni' je kriminalistički triler o bivšem CIA-inu agentu i misterioznom milijarderu koji sprječavaju nasilne zločine uz pomoć sveznajućeg 'Stroja' koji može predvidjeti događaje i identificirati OIB osoba koje su upletene u iste događaje.


Iako su u proteklim sezonama uspješno zaustavili mnogobrojne zločine zahvaljujući umjetnoj inteligenciji Stroja, John Reese (Jim Caviezel) i Harold Finch (Michael Emerson) nisu uspjeli zaustaviti zloćudnu umjetnu inteligenciju poznatu kao 'Samaritanac' koju je izradio Greer (John Nolan), direktor privatne tehnološke kompanije Decima. Samaritancu su na raspolaganju svi podaci u vlasništvu američke vlade, pa ih koristi kako bi pronašao Fincha i Reesea, kao i bivšu vladinu ubojicu Sammen Shaw (Sarah Shahi) i hakericu poznatu pod nadimkom Root (Amy Acker). Tim je prisiljen pritajiti se kako ih Samaritanac ili Decima ne bi opazili, a iza sebe ostavljaju njujorškog detektiva Lionela Fuscaa (Kevin Chapman), jedinog člana tima koji ne zna za postojanje Stroja. Članovi ekipe sada moraju pronaći način da pritajeno nastave štititi obične ljude od opasnosti koje im prijete. U četvrtoj sezoni, ekipa će dobiti nove, lažne identitete koje će im kreirati Root, no neće svima biti jednako jednostavno ignorirati brojeve koje im prikazuje Stroj, što će ugroziti njihovu sigurnost i dovesti ih u opasnost kojom Samaritanac vreba na njih.

Nagrade:
• PRIMETIME EMMY AWARDS
- 2012. – nominacija u kategoriji izvanrednog miksanja zvuka u humorističnoj ili dramskoj seriji

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
- 2016. – nagrada za omiljenu kriminalističku TV seriju
- nominacija u kategoriji omiljenog glumca u kriminalističkoj TV seriji (Jim Caviezel)
- 2012. – nagrada za omiljenu novu dramsku seriju

• ASCAP FILM AND TELEVISION MUSIC AWARDS

- 2013. – nagrada za najbolju televizijsku seriju

• BET AWARDS
- 2013., 2012. – nominacija u kategoriji najbolje glumice (Taraji P. Henson)

• IMAGE AWARDS
- 2014. – nagrada za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji (Taraji P. Henson)
- 2012. – nominacija u kategoriji najbolje sporedne glumice u dramskoj seriji (Taraji P. Henson)

• TV GUIDE AWARDS
- 2013., 2012. – nominacija u kategoriji omiljene nove dramske serije

• IGN SUMMER MOVIE AWARDS
- 2015. – nagrada za najbolju TV seriju
- nagrada za najbolju akcijsku TV seriju
- 2013. – nominacija u kategoriji najbolje akcijske TV serije
- nominacija u kategoriji najboljeg televizijskog junaka (Taraji P. Henson)


O glumcima:

JIM CAVIEZEL
(Reese)

Jim Caviezel stekao je status jedne od najperspektivnijih holivudskih zvijezda u ulozi nimalo ratobornog vojnika Witta u 'Tankoj crvenoj liniji' Terrencea Malicka u kojem je glumio sa Seanom Pennom, Nickom Noltejem i Adrianom Brodyjem. Zatim je glumio u filmu 'Anđeoske oči' s Jennifer Lopez i 'Zaboravljeni zločin' s Morganom Freemanom i Ashley Judd. Caviezel je poslije utjelovio nepravedno osuđenog Edmonda Dantesa u klasiku Alexandrea Dumasa 'Grof Monte Cristo', a zatim je ostvario kritički najhvaljeniju ulogu, onu Isusa u filmskome fenomenu, 'Pasiji'.
Također je glumio u filmovima 'Završni rez' s Robinom Williamsom i Mirom Sorvino, 'Zajahati s vragom', 'Prava frekvencija' i 'Madison'. Caviezel je 2009. glumio sa Sir Ianom McKellanom u 'Zatvoreniku'.

 

KEVIN CHAPMAN
(Detektiv Fusco)

Kevin Chapman glumio je u nagrađivanoj televizijskoj seriji 'Bratstvo'. Također se pojavljivao u serijama 'Izgubljeni', 'Vatreni dečki', '24' i 'Pravda za sve'. Njegove ostale uloge uključuju one u serijama 'Sinovi anarhije', 'Njujorški plavci', 'Odjel za umorstva: Život na ulici', 'Gideon's Crossing', 'Bostonsko pravo' i 'Djevojke na zadatku'. Chapman je također glumio u uspješnim serijama 'Zaboravljeni slučaj', 'Zločinački umovi', 'CSI', 'Dodir s neba' i 'Dr. Vegas'.
Glumio je u filmovima 'Nezaustavljivi', 'Black Dynamite', 'Sunshine Cleaning', 'Sve za lovu' i 'Sveci protiv mafije', kao i u filmovima 'Mistična rijeka', '21 gram', 'Kućna pravila' i 'U zamci'.

 

MICHAEL EMERSON
(Finch)

Michael Emerson nagrađen je Emmyjem i nominiran za Zlatni globus za kompleksnu ulogu Benjamina Linusa u hvaljenoj seriji 'Izgubljeni', čime je dokazao da se isplati igrati negativca. U novije vrijeme Emerson je odigrao hvaljenu ulogu u seriji 'Roditelji i djeca' u kojoj je glumio Čudesnog Andyja, pametnog, ali društveno nesigurnog autista koji radi kao animator na dječjim zabavama.
Emerson je debitirao na Broadwayu 1999. u predstavi 'The Iceman Cometh', a zatim i 'Hedda Gabler' s Kate Burton. Radio je i u nizu manjih kazališta, a na televiziji je debitirao ulogom serijskog ubojice Williama Hinksa u 'Pravdi za sve', koja mu je 2001. godine donijela nagradu Emmy za najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji. Također je glumio u serijama 'Bez traga', 'Zakon i red' i 'Dosjei X'.
Na velikom ekranu Emerson je najpoznatiji po ulogama u filmovima 'Slagalica strave', 'Legenda o Zorrou', 'Varalice' i 'Straight-Jacket'.

 


AMY ACKER
(Root)

Jednako svestrana na pozornici i na ekranu, Amy Acker smo gledali kao Beatrice u modernoj verziji Shakespeareove klasične romantične komedije 'Mnogo vike ni za što' Jossa Whedona. Acker je također glumila u filmu strave 'Koliba u šumi' te u nezavisnoj drami 'Sironia', kao i u Spielbergovu 'Uhvati me ako možeš' te filmovima 'Groom Lake' i 'The Accident'.
Acker je stekla popularnost ulogom Winifred "Fred" Burkle u televizijskoj seriji 'Angel' s Davidom Boreanazom. Zatim je dobila stalnu ulogu u seriji 'Alias' J. J. Abramsa s Jennifer Garner i u Whedonovoj 'Kući lutaka' s Elizom Dushku. Amy je također imala gostujuće uloge u serijama 'Grimm', 'Jednom davno', 'CSI', 'Neobična obitelj', 'Dobra žena', 'Privatna praksa', 'Zakon i red: Zločinačke nakane' te 'Kako sam upoznao vašu majku', a ostvarila je i zapažene uloge u mini-serijama i TV-filmovima 'Dear Santa', 'Voices', 'Fire & Ice' i 'Drive'.


SARAH SHAHI
(Shaw)

Prije uloge u 'Osumnjičenima', Sarah Shahi glumila je u seriji 'Pravedno i prema zakonu'. Također se na malim ekranima pojavila u serijama 'Chicago Fire', 'Put osvete', 'Ženske priče', 'Alias', 'Profesori', 'Obitelj Soprano' i 'Dawson's Creek'.
Shahi je glumila i u nizu igranih filmova, među kojima su akcijski film 'Metak u glavu' sa Sylvesterom Stalloneom, triler 'Static' s Milom Ventimigliom i nezavisni film 'Nevolje s Blissom' s Lucy Liu. Također je glumila u 'Danima slave', 'Granici' s Harrisonom Fordom i 'Ne znam kako joj uspijeva'.
 

 Tagovi