Navy CIS, 14. sezona

navy cis 14. sezona
,
navy cis 14. sezona
hr_HR

PON - PET 19.00

(NCIS), SAD, 2016./2017., kriminalistička serija

Tvorci serije: Donald P. Bellisario, Don McGill
Izvršni producenti: Gary Glasberg, Chas. Floyd Johnson, Mark Horowitz, Mark Harmon, Frank Cardea, George Schenck

Glume:
Mark Harmon.....Leroy Jethro Gibbs
Sean Murray...Timothy McGee
Pauley Perrette.......Abby Sciuto
Wilmer Valderrama.......Nick Torres
Jennifer Esposito.....Alex Quinn
David McCallum…...dr. Donald Mallard-Ducky
Rocky Caroll.....Leon Vance

Doma TV na male ekrane donosi četrnaestu sezonu uspješne kriminalističke serije 'Navy CIS' o timu specijalnih agenata koji na inovativne načine i uz timski rad istražuju zločine. Ovaj se tim, pod vodstvom Leroya Jethra Gibbsa (Mark Harmon), uz dozu humora suočava s ubojstvima, špijunažama, terorizmom i ostalim zločinima povezanima s mornaricom.

Najvažnije nagrade i nominacije:
• PRIMETIME EMMY AWARDS:
- 2005. – nominacija za najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji (Charles Durning)
- 2008., 2013. – nominacija za najbolju koordinaciju kaskaderskih scena

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
- 2011.-2015. – nominacije za omiljenu kriminalističku TV seriju
- 2011. – nominacija za omiljenog televizijskog borca protiv kriminala (Mark Harmon)
- 2015. – nominacija za omiljenu televizijsku seriju

• MONTE CARLO TV FESTIVAL
- 2014., 2015. – nagrade za najbolju dramsku seriju

• IMAGE AWARDS
- 2010., 2013. – nominacija za omiljenog sporednog glumca u dramskoj seriji (Rocky Carroll)
- 2012. – nominacija za najbolju režiju dramske serije

• ALMA AWARDS
- 2008., 2009., 2012. – nominacija za najbolju seriju u dramskoj seriji (Cote de Pablo)
- 2011. – nagrada za najbolju glumicu u dramskoj seriji (Cote de Pablo)

O glumcima:

MARK HARMON
(Leroy Jethro Gibbs)
Harmon je rođen i odrastao u Južnoj Kaliforniji, gdje je pohađao UCLA i diplomirao komunikologiju. Glumački talent priskrbio mu je više nominacija za Emmy i Zlatni globusom tijekom karijere. Za Emmy je bio nominiran za najboljega gostujućega glumca u dramskoj seriji 'Zapadno krilo'. Dobio je dvije uzastopne nominacije za Zlatni globus za ulogu u seriji 'Reasonable Doubts'' te za najbolju mušku ulogu u televizijskom filmu 'After the Promise', ali i za ulogu serijskog ubojice Teda Bundyja u filmu 'The Deliberate Stranger'.
Harmonove uloge u dugometražnim filmovima uključuju filmove 'Bezobrazna prognostičarka', 'Šašavi petak', 'Željna slobode', 'Wyatt Earp', 'Strah i prezir u Las Vegasu', 'Rođeni ubojice' i 'Posljednja večera'. Harmon je također posudio glas Supermanovu liku u animiranom filmu Warner Home Videa 'Liga pravde: Kriza na dvije Zemlje'.
Počašćen je zvijezdom na Holivudskoj stazi slavnih 2012. godine.

SEAN MURRAY
(Timothy McGee)
Sean Murray rođen je u Marylandu. Na televiziji je, između ostaloga, igrao glavnu ulogu u seriji 'The Random Years' te sporednu ulogu u CBS-ovoj seriji 'Harts of the West'. Ostvario je gostujuće uloge u brojnim serijama, uključujući 'JAG' te 'Školske tajne' i 'Hitna služba'. Murray se pojavio i u nekoliko dugometražnih filmova, uključujući 'Hokus pokus', 'Život ovog dječaka' i 'Too Romantic'.

PAULEY PERRETTE
(Abby Sciuto)
Pauley Perrette rođena je u New Orleansu, a odrastala po cijelom američkom Jugu. Ima diplomu s preddiplomskog studija sociologije, psihologije i kriminalistike, a odustala je od diplomskog studija kriminalistike kako bi se posvetila glumi u New Yorku. Glumila je u serijama kao što su 'The Drew Carey Show', 'Jesse', 'Time of Your Life', '24', 'Dawson's Creek', 'Frasier' i 'JAG'.
Glumila je u i filmovima 'The Price of Kissing', 'Korak do slave', 'Gladna srca', 'Krug' i 'Ash Tuesday', a posudila je glas u animiranim filmovima 'Superman vs. The Elite', 'Batman Beyond' i 'Scooby-Doo! And Kiss: Rock and Roll Mystery'.

 WILMER VALDERRAMA
(specijalni agent Nicholas 'Nick' Torres)
Wilmer Valderrama rođen je u Miamiju,a od svoje treće do trinaeste godine živio je u Venezueli. Tečno govori španjolski i engleski. Njegova se obitelj preselila u Los Angeles gdje on trenutačno i živi. Najpoznatiji je po ulozi Feza u humorističnoj seriji „Lude 70-e“ za koju je osvojio nekoliko nagrada Teen Choice Awards i nominaciju za nagradu ALMA.

Također je glumio u televizijskim serijama „Specijalni izvještaj“, „Od sumraka do zore“ i „Budan“, a gostovao je u serijama "Uvod u anatomiju“, „Odgoj za početnike“, „Čistilište u predgrađu“, „Liječnik na narudžbu“ i „Wizards of Waverly Place“. Također je dao glas liku Mannyja u animiranoj seriji za djecu „Handy Mandy“.
Valderrama će dati glas Princu Šarmeru u nadolazećem animiranom filmu „Charming“ koji će se početi prikazivati 2017. godine. Nedavno je glumio u nezavisnim filmovima „The Girl is in Trouble“, „To Whom it May Concern“ i „The Adderall Diaries“. Glumio je i u filmovima „Larry Crowne“, „Prada i osjećaji“ i „Nacija brze hrane“.
Valderrama je napisao i producirao emisiju „Yo Momma“ koju je i vodio tri sezone. Također je producirao i emisije „Punk’d“, „Blowin’ Up“ i „Trippin“.

JENNIFER ESPOSITO
(specijalna agentica Alexandra 'Alex' Quinn)
Rođena je u njujorškom Brooklynu, a odrasla u Staten Islandu. Esposito je 2014. godine napisala svoju prvu knjigu „Jennifer’s Way“, koju je New York Times uvrstio u svoj popis bestsellera. Trenutačno piše svoju drugu knjigu.
Jennifer Esposito glumila je u nekoliko televizijskih serija, uključujući „Plava krv“ na CBS-u, „Svi gradonačelnikovi ljudi", „Related“, „Tko je Samantha?“ i „Ljubavnice“. Također je gostovala u serijama „Zakon i red“, „Vatreni dečki“, „Mercy“, „Taksi Brooklyn“ i „Preljub“.
Esposito je nedavno dovršila snimanje filma „You Get Me“, u kojemu glumi uz Bellu Thorne. Glumila je i u filmovima „Ljeto sa Samom“, „Fatalna nesreća“, „Don’t Say a Word“, „Znam što si radila i ovog ljeta“, „Wes Craven Presents: Dracula 2000“ i „Ona je tako zabavna“. Dijagnosticiran joj je težak oblik celijakije 2012. godine.

DAVID McCALLUM
(dr. Donald Mallard - Ducky)
David McCallum rođen je u Škotskoj, a u SAD je došao 1961. godine Njegov se glas može naći na više od 30 knjiga na vrpci i CD-u, a tumačio je i Illyu Kuryakina u seriji 'The Man from U.N.C.L.E.', za što je dobio dvije nominacije za nagradu Emmy.
Na televiziji je, između ostaloga, glumio u serijama 'The Education of Max Bickford', 'Sapphire and Steel', 'Motherlove', 'The Invisible Man', te u epizodama serija 'Na granici mogućeg', 'Zakon i red', 'Seks i grad' i 'Ubojstvo, napisala je'.
Glumio je u filmovima kao što su 'Najveća pripovijest ikad ispričana', 'Veliki bijeg', 'Mosquito Squadron', 'Billy Budd', 'Freud' i 'A Night to Remember', a osim što glumi u kazalištu, još i posuđuje glas u animiranim serijama kao što su Disneyjeva 'The Replacements', te popularni 'Ben 10'.

ROCKY CARROLL
(Leon Vance)
Caroll je rođen u Cincinnatiju, u saveznoj državi Ohio. Diplomirao je kazališnu umjetnost u St. Louisu, nakon čega se odselio u New York i dobio prve uloge u Shakespearovim djelima u kazalištu. Uskoro je počeo glumiti u televizijskim serijama, pa je tako glumio u 'Chicago Hopeu', 'Uvodu u anatomiju”, 'Bostonskom pravu', 'Hitnoj službi', 'Agenciji' i 'Zapadnom krilu', .
U filmovima je, između ostalog, glumio u 'Grimiznoj plimi', 'Zatvoreniku', 'Ženskaru' i hit komediji s Jimom Carreyjem 'Reci da'.

Ne propustite četrnaestu sezonu kriminalističke serije 'Navy CIS' koja je osvojila gledatelje diljem svijeta od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!Tagovi