Navy CIS, 4. sezona

Navy CIS 4. SEZONA
,
hr_HR

PON - ČET 20.05

(Navy CIS: Naval Criminal Investigative Service), SAD, 2006/'07.
CBS

4. sezona, 24 nastavka 

Autor i izvršni producent: Donald P. Bellisario
Izvršni producenti: Chas. Floyd Johnson, Mark Horowitz, Gil Grant, Donald P. Bellisario

Najkarizmatičniji istražiteljski tim na televiziji vraća se u četvrtoj sezoni intrigantne serije koja se bavi svime onime što se događa iza čvrsto zatvorenih vrata Navy CIS – a, od ubojstva do špijunaže i građe podmornica, ovi specijalni agenti putuju svijetom kako bi istražili sve zločine koji su na bilo koji način povezani sa marincima ili mornaricom.

Nagrade:
2005. Emmy – nominacija za najbolje gostujućeg glumca (Charles Durning)
2004. ASCAP – dvije nagrade za najbolju seriju; 2006. nagrada za najbolju seriju
2005. BMI Film & TV – nagrada za glazbu u seriji

- druga najgledanija serija CBS-a 2004. godine
- autor Bellisario uspjeh serije objašnjava snažnim zapletima i upečatljivim karakterima likova
- Ozbiljnu tematiku razbija duhoviti stil po kojemu je serija prepoznatljiva

Ova, od kritike i publike izuzetno hvaljena, serija i u četvrtoj je sezoni krcata akcijom i intrigantnim slučajevima vrhunskog tima specijalnih agenata koji rade izvan vladinog zapovjednog lanca. U četvrtoj sezoni tim se nalazi pred možda najvećim izazovom do sada. Nakon što im je u terorističkom napadu poginula kolegica, tim se nastoji iznova izgraditi i pomiriti s velikim gubitkom. Šefu Gibbsu situaciju dodatno komplicira Jennifer Shepard (Lauren Holly), bivša ljubavnica i nova direktorica NCISA. Ova sezona donosi i nove zanimljive likove. Michellea Leea kojeg poznajemo još s kraja treće sezone, Gibbsovog mentora Mikea Franksa te Holliu Mann novi lik kako u seriji tako i u Gibbsovu ljubavnom životu.

Bivši šef jedinice Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon) prisiljen je vratiti se iz mirovine kako bi pomogao svojoj kolegici Ziva David (Cote de Pablo) koja se pronađe u gomili nevolja kada posvjedoči jednom političko ubojstvu. FBI ju optužuje za ubojstvo nakon čega se ona da u bijeg. NCIS tim pod Tonyjevim vodstvom mora dokazati Zininu nevinost. No kada se situacija još zakomplicira Zina potraži pomoć jedine osobe koja joj je uvijek vjerovala, Gibbsa.

Gledatelji će moći pogledati i kako će Gibbsov povratak u NCIS tim dovesti do novih otkrića o njegovoj prošlosti, te koje će sve nove tajne biti otkrivene kada se čitav tim nađe pod istragom Odjela za državnu sigurnost. Njihovi slučajevi su neobični i uzbudljive no pravi šarm ove hit serije leži u šarolikoj i simpatičnoj grupi detektiva i znanstvenika, briljantni istražitelji i živopisne, ekscentrične osobnosti.

Uloge tumače:

Mark Harmon kao specijalni agent Leroy Jethro Gibbs
Svojim glumačkim talentom Mark Harman zaradio je brojne prestižne nagrade i nominacije. Nominaciju za nagradu Emmy u kategoriji za najbolju sporednu ulogu zaslužio je nastupom u još jednoj izuzetno hvaljenoj seriji „Zapadno krilo“. Dvije godine za redom nominiraj je za nagradu Zlatni globus za ulogu u seriji "Reasonable Doubts". Nagrađivan je i za svoj nastup u seriji „Chicago Hope“. U seriji NCSI utjelovljuje Specijalnog agenta Leroya Jethroa Gibbsa bivšeg marinca časnika čijim istražiteljskim sposobnostima nema premca. Donedavno je dio vrhuski vođa ove šaroliku skupinu profesionalaca.

Michael Weatherly kao specijalni agent Anthony DiNozzo
Michael Weatherly poznat je po svojoj ulozi Logana u seriji „Tamni Anđeo“. Svoji je televizijsku karijeru počeo u sada već kultnom „The Cosby Showu“. Ostvario je i nekoliko zapaženih filmskih uloga. U NCISU ga gledamo kao bivšeg detektiva za ubojstva. Ponekada djeluje kao vječiti adolescent no njegov je instinkt na terenu superioran i nezamjenjiv.

Cote de Pablo kao Ziva David
Ova rođena Čileanka karijeru je započela glumeći u sapunici „All My Children“ a vodila je i vlastiti talk show "Control" . U NCSI – u tumaći ulogu Ziva David bivše agentice Mosada koju sa Gibbsom veže smrt njegova smrtnog neprijatelja, Arija, terorista koji je kriv za smrt pokojne agentice NCSI – a Kate Todd.

Sean Murray kao specijalni agent Timothy McGee
Murray je gostovao u brojnim vrlo poznatim i rado gledanim serijama kao što "JAG","Boston Public" i "ER". U NCSI – u ga gledamo kao briljantnog kompjuterskog stručnjaka čije znanje nije zasjenila njegova nesigurnost na terenu.

Lauren Holly kao Jenny Shepard
Njen televizijski opus uključuje uloge u serijama "Chicago Hope" and "Picket Fences" no vrlo je poznata i hvaljena i u svom filmskom radu. Impresivan niz naslova uključuje dvadesetak naslova od kojih su najpoznatiji "Glup i gluplji" "Što žene žele", "No Looking Back", "Any Given Sunday", "Sabrina", "Beautiful Girls", "Dragon: The Bruce Lee Story". Lauren u ovoj seriji gledamo kao Jennifer Shepard šeficu NCSI – a koja sa Gibssom ima zamršenu romantičnu povijest.

Pauley Perrette kao Abby Sciuto
Pauley Perrette iskazala se u serijama „CSI“, "Murder One" te „24“ a gledali smo je i u izvrsnom filmu „Put do slave“. Osim što se bavi glumom Perrerre je i pjesnikinja, glazbenica, aktivistica u borbi za ljudska prava, književnica, fotografkinja i producentica. Kao Abby Sciuto u NSCI ona je vrhunska znanstvenica forenzičarka čiji crni humor savršeno odgovara njenom ekscentričnom „darkerskom“ stilu odjevanja.

David McCallum kao Dr. Donald Mallard
David McCallum rođen je u Škotskoj iz koje je u Ameriku doselio 1961. Impresivan je broj od 30 knjiga na kazetama kojima je posudio svoj glas. Za ulogu Illya Kuryakin u "The Man from U.N.C.L.E." nominiran je za dvije nagrade Emmy. U NCIS – u glumi nezamjenjivog asistent ovoga tima medicinskog vještak Dr. Donald Mallard, koji sve zna jer je u svojoj dugoj karijeri sve već i vidio. Svoje znanje uvijek će rado podijeliti sa Gibbsovom ekipom.

 


 Tagovi