Mozak i nadmudrivanje, 5. siječnja

Mozak i nadmudrivanje
,
hr_HR

Doma TV subotom donosi treću sezonu popularne televizijske serije 'Mozak i nadmudrivanje' koja se bavi kognitivnom znanošću s fokusom na iluzije, psihološke eksperimente i kontraintuitivno razmišljanje.

11. - 12. ep.

U ovoj epizodi otkrit ćete što bi bilo da ono što se zbiva u vašem želucu ima manje veze s ustima, a više s mozgom. Također ćete otkriti da hrana koju odabirete nema ništa s hranom kao takvom. Kroz niz interaktivnih igara i eksperimenata otkrit ćete zašto ste gladni, zašto se prejedate i biste li trebali tražiti utjehu u hrani. Zato privucite stolac, čeka vas pun tanjur za um u „Mozgu i nadmudrivanju“.

Volite li riskirati? Jesu li vam draže žitarice ili jaja sa slaninom? Biste li radije potrošili ušteđevinu na kuću ili sve uložili u dionice? Čekate li zeleno na semaforu ili samo izbjegavate promet? Bilo da birate što ćete doručkovati, kako uložiti novac ili kad prijeći ulicu, gotovo svaka odluka uključuje neku vrstu izračunatog rizika. U ovoj epizodi istražujemo kako mozak procjenjuje rizik. Kroz niz igara i eksperimenata dokazat ćemo da, kad je riječ o velikim ulozima, mozak može biti nepredvidiv. Otkrit ćete zašto se svi rađamo skloni riziku i kako je život često nasumičan. Budete li pomno pratili, saznat ćete kako procijeniti rizik kao da vam život o tome ovisi, jer ovisi. Spremni ste riskirati sve? Pripremite se jer je vrijeme za veliki ulog u „Mozgu i nadmudrivanju“.
 

Izazovnu i uzbudljivu seriju 'Mozak i nadmudrivanje' ne propustite pratiti subotom na Doma TV-u!Tagovi