Mozak i nadmudrivanje, 12. siječnja

Mozak i nadmudrivanje
,
Mozak i nadmudrivanje
hr_HR

Doma TV subotom donosi treću sezonu popularne televizijske serije 'Mozak i nadmudrivanje' koja se bavi kognitivnom znanošću s fokusom na iluzije, psihološke eksperimente i kontraintuitivno razmišljanje.

 3. sez., 13. - 14. ep.

Svi za neke stvari kažemo da bez njih ne možemo živjeti, poput kave, pametnih telefona ili društvenih mreža. Ali trebamo li ih doista? Ili smo na nekoj dubljoj razini ovisni o njima? U ovoj epizodi istražit ćemo mozak i ovisnosti kroz niz igara i eksperimenata osmišljenih tako da otkriju kako smo, sviđalo se to nama ili ne, svi o nečemu ovisni. Saznat ćete zašto ne možete prestati provjeravati mobitel, zašto onu groznu pop-pjesmu ne možete izbaciti iz glave i zašto su neke ovisnosti najbolje što vam se ikad dogodilo. Pripremite se da postanete ovisni o „Mozgu i nadmudrivanju“.


Jeste li se ikad zapitali je li jezik nešto više od riječi? Ili je jezik najbliže telepatiji što imamo? Mislite da razumijete vlastiti jezik? Razmislite ponovno. U ovoj epizodi „Mozga i nadmudrivanja“ testiramo vaš mozak kroz niz interaktivnih igara i fascinantnih eksperimenata koji otkrivaju da svakodnevno mnogo kažete bez ijedne jedine riječi. Zato budite spremni reći što mislite uz „Mozak i nadmudrivanje“.
 

Izazovnu i uzbudljivu seriju 'Mozak i nadmudrivanje' ne propustite pratiti svake subote na Doma TV-u!Tagovi