Mornar Popaj, 7. - 11. listopada

mornar popaj 1. sezona
,
mornar popaj 1. sezona
hr_HR

Uz ostale, dobro poznate likove – Olivu, Kiću, Peru Žderu i Badžu – Popaj će nas svakoga dana nasmijavati svojim morskim dogodovštinama!

1. sezona, epizoda 9 - 10 - 7. listopada

 Profesor Wotasnozzle izumio je stroj za starenje. Badžo taj stroj shvaća kao svoju priliku da se riješi Popaja. Badžo varkom navede Popaja da isproba stroj, ali pritom okrene brojčanik na pogrešnu stranu i Popaj postaje trogodišnjak. Badžo zatim uništi stroj.

Popaja obavještavaju brzojavom da je kralj Bloza u nevolji i odlazi s Olivom u Špinatiju kako bi mu pokušao pomoći. No spozna da je Špinatija okružena projektilima.

1. sezona, epizoda 11 - 12 - 8. listopada

 Na povratku na svoj brod Popaj se sprijatelji sa psićem s limenkom oko vrata. Psić slijedi Popaja unatoč tomu što mu Popaj pokušava objasniti da psići ne mogu na njegov brod. Nakon više pokušaja Popaj uspije izbjeći psića i odjedriti, kad psića uhvati živoder.

Popaj i Oliva žele u Šljapkogradu, najljenijem gradu u svijetu, izdati "Šljapkogradske novosti". Popaj ne može prodati nijedan primjerak jer su stanovnici prelijeni da se obrazuju i nauče čitati.

1. sezona, epizoda 13 - 14 - 9. listopada

 Popajev otac ima nevolje s kradljivcima stoke na svom ranču. Bankrotirat će ako se krađa ne zaustavi. Popaj se ponudi da čuva i štititi ranč od kradljivaca, ali zlikovac ukrade ovce iza Popajevih leđa.

Popaj i Oliva gledaju atletsko natjecanje. Oliva primijeti kako se Badžo razmeće svojim atletskim vještinama. Popaj u ljubomori skoči na stadion da pokaže Olivi što mogu pravi sportaši.

1. sezona, epizoda 15 - 16 - 10. listopada

 Čini se da se Pero Ždero tajanstveno obogatio. To Popaja zabrine pa prati Peru i otkrije da ima kristalnu kuglu koja predviđa stanje na burzi. Badžo, koji je također pratio Peru Žderu, želi oteti kristalnu kuglu i upotrijebiti je za svoje zle namjere.

Kralja Blozu njegovi špinatski podanici žele svrgnuti s prijestolja da bi ga zamijenio njihov novi kralj Kićo. Blozo naredi ludom kraljevskom znanstveniku profesoru O. G. Kakvonosiću da smisli kako će postati omiljen kao Kićo.

1. sezona, epizoda 17 - 18 - 11. listopada

 Popaj i Badžo proveli su šest mjeseci na brodu. Kad se vrate, Oliva se strašno udebljala. Popaj pokuša pomoći Olivi i nagovoriti je na dijetu i sprave za mršavljenje, ali Badžo poništava Popajev trud hraneći Olivu čokoladom, slatkim napicima i hranom koja deblja.

Popaj, Kićo i Oliva provode dan na plaži. Kićo zapita Popaja zašto je zrak slan. Popajevo objašnjenje uključuje njega i morsku vješticu.

 

Veliki i mali gledatelji imaju priliku nasmijati se uz animiranu seriju 'Mornar Popaj' od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV-u!Tagovi