Mornar popaj, 25. - 31. svibnja

Mornar Popaj, 2. sezona
,
Mornar Popaj, 2. sezona
hr_HR

Doma TV svojim najmlađim gledateljima donosi klasičnu animiranu seriju o jednom od najpoznatijih crtanih likova svih vremena –Popaju.

1. sezona, epizoda 43 - 44 - 25. svibnja

Popaj Dizelu priča priču o junaku Maska Nule. Popaj se veoma uživi dok priča o tome kako se morao boriti sa zlikovcem Badžom, vođom lopovske bande, i spasiti selo od njegova terora.
Popaj ima farmu kokoši. Kad Kićo u kokošinjcu pronađe kockasto jaje, zavlada veliko uzbuđenje.
Oliva, Popaj i Pero Ždero kupuju u supermarketu gdje je Badžo šef. Kad Popaj priđe vratima, mehanički uređaji zazvone i stanu se njime nabacivati.

Popaj i Badžo se natječu u utrci do Los Angelesa i natrag. Pobjednik će dobiti spoj s prekrasnom Olivom.
Popaj pokušava spavati na planini dok ga Oliva gnjavi, a buka kuglanja na drugoj planini izaziva mu noćne more.
Popaj ne dopušta morskoj vještici da se vrati gusarstvu. Vještica pokuša Peru Žderu uposliti da se riješi Popaja, ali taj plan propadne pa morska vještica podigne oluju.

1. sezona, epizoda 45 - 46 - 26. svibnja

Popaj i Oliva se žestoko posvađaju. Popaj naglo ode i priključi se Legiji stranaca. U međuvremenu sultan vidi Olivinu fotografiju i naredi svojim ljudima da je dovedu kao njegovu 75. ženu.
Popaj pokazuje Kići obiteljski album i obiteljski stijeg, što ga vrati u dane kad je spasio brod kapetana Pere Ždere od gusara Badže.
Popaj i Badžo se posvađaju kad u isto vrijeme posjete Olivu. Oliva sjedne između njih na kauč da ih razdvoji.

Mišićonijom je vladao onaj tko je bio najjači u zemlji. Svaki dan kralj Badžo zapitao bi svoje zrcalo tko je najjači čovjek u zemlji i ono bi odgovorilo: "Kralj Badžo." No kada je seljak Popaj odrastao, zrcalo je odgovorilo: "Popaj je najjači." Popajev otac zabavlja Kiću pričama o dobu kad je bio neustrašivi šerif na Divljem zapadu. Popaj od čovjeka s ulice kupi psa koji zna govoriti. Popaj da psa Olivi, ali on mu oda da Oliva viđa drugoga (iako je zapravo riječ o njezinu učitelju klavira), što dovede do mnogih nesporazuma.

1. sezona, epizoda 47 - 48 - 27. svibnja

Popaj i Oliva prijave se na plesno natjecanje, ali Vještica im pokuša pokvariti zabavu zamjenjujući mjesta s Olivom i zbunjujući Popaja. Pero Ždero naslijedi veliku količinu novca i stane sumanuto trošiti, između ostaloga i na engleskog batlera. Pero odluči udvostručiti svoje bogatstvo kladeći se protiv Popaja u borilačkome meču.
Popaj odvede Kiću u Badžinu brijačnicu na njegovo prvo šišanje. Kićo se opire i drži svoj šešir na glavi da ga ne ošišaju. Popaj mu ispriča priču o Samsonu koji također nije dao da ga šišaju jer je mislio da mu kosa daje snagu.

Na Badnjak Popaj Kiću uspava pjesmom, a zatim pred kaminom s Olivom i Perom Žderom čeka Djeda Mraza. U međuvremenu je Morska Vještica poslala svog strvinara da uhvati Djeda Mraza i svima pokvari Božić. Oliva želi da se Popaj prijavi na konjičku utrku sa zaprekama pa on naslijepo kupi konja od Badže. Konj ispadne loš, ali Popaj ga oživi špinatom i pobijedi u utrci. Popaja prisile da se pridruži nasilnoj krvožednoj posadi koja putuje u Dolinu razbojnika zbog razbojničkih koža. No ispadne da su razbojnici miroljubiva bića koja sve rade naopako.

1. sezona, epizoda 49 - 50 - 28. svibnja

Kralj Blozo je ljut jer je ministar Svileni (tako nazvan zbog svoga svileno mekog načina govora) zbunio sve njegove podanike. Blozo naredi svom plemenitom slugi Popaju da se riješi nevolje, no kad ga Popaj uhvati, Svileni nagovori kralja da ga pusti. Popaj i Oliva vode Kiću u zabavni park. Ondje ih Badžo nagovori da puste Kiću u park samoga, a zatim ga otme i zaposli u svojem šatoru nakaza. Kad Popaj dozna za to, krene spasiti Kiću. Popaj čuje kako mornar priča priču o starome mornaru koji izgleda baš kao Popaj i koji je zaglavio na pustom otoku. Popaj krene na put da vidi je li taj stari mornar njegov izgubljeni otac. Kad stigne na otok, Popajev otac ne prepozna Popaja i pošalje svoje ljubimce gorilu i hobotnicu da ga se riješe.

Popaj je kralj koji svoje podanike usrećuje tako što im sve daje pa je zato veoma siromašan. Popaj poželi zlatni dodir i pozove Džipa da mu ispuni želju, no on ga upozori da ga to neće usrećiti. Popaj i Badžo svađaju se tko će se voziti na prednjem sjedalu s Olivom u njezinu novom autu. Da bi mogla odabrati tko će dobiti tu čast, Oliva nagovori dečke da se prijave na natjecanje za Mistera Amerike. Morska Vještica zatraži Popaja da joj pomogne uhvatiti Moby Hicka, velikoga bijelog kita. Popaj kita zavoli pa Morska Vještica naredi svom strvinaru da Popaja odnese. Oliva se počela baviti baletom i želi da joj Popaj bude partner u predstavi. Popaj odbije i uslijedi svađa. Popaj na kraju pristane odjenuti baletni kostim, a Badžo ga ismijava.

1. sezona, epizoda 51 - 29. svibnja

Popaj i Oliva turisti su u Indiji. I Vještica je ondje jer želi ukrasti veliki dragulj s krune hindu idola. Vještica zna da će kradljivca snaći prokletstvo beskonačnih nevolja pa traži nekoga tko će prokletstvo preuzeti umjesto nje. Badžo hipnotizira Olivu. Oliva u transu misli da voli Badžu. Popaj otkrije prijevaru, no u tom trenutku uđe Alisa Razbojnica, koja također u transu misli da voli Popaja, odvuče Popaja u kuhinju i zaveže ga za stolac. Popaj i Badžo partneri su u hotelu Zlatni laso, no ne mogu se dogovoriti hoće li se specijalizirati za hranu ili zabavu. Na kraju podijele hotel na pola. Jednom davno u kraljevskom dvorcu živjela je lijepa princeza Oliva Draba. Vještica je ukrala pošiljku zlata namijenjenu dvorcu.

1. sezona, epizoda 52 - 53 - 30. svibnja

Vještica planira uhvatiti vilenjaka da dozna gdje je skrivena njihova škrinja zlata. Napokon uspije prevariti jednog od "malih ljuti" serumom istine i otkrije gdje je zlato. Popaj se vrati u doba kralja Artura i vitezova Okruglog stola. Na viteškom turniru na dvoboj ga izazove Crni Vitez (maskirani Badžo). Popaj i Kićo u igri se slučajno sudare glavama i zamijene glasove. Kad im Oliva i Pero Ždero pokušaju pomoći, i njihovi se glasovi zamijene.
Popaj i Badžo obojica imaju vlastite poslove. Popaju odlično ide i Badžo je ljubomoran.

Popaj Kići čita bajku o zločestom zmaju. Zmaj izađe iz knjige i kaže im da je on zapravo dobar zmaj. Pokušava biti ljubazan i pomagati, ali uvijek spali kuću jer kiše vatru. Popaj izgradi vremenski stroj pa on i Oliva otputuju u prapovijest gdje ih čeka cijeli niz ludih pustolovina. Oliva kaže Popaju da bi se trebao obrazovati pa se upiše u školu za odrasle. Ondje kuša "intelektualni špinat" koji mu da genijalnu razinu inteligencije. No kad ga drugi ljudi pokušaju iskoristiti, Popaj se odluči ispisati iz škole. Stanovnici zabačenog otoka pobjegli su u strahu od "glasa iz dubina" koji zapravo pripada Morskoj Vještici s dna ugaslog vulkana.

1. sezona, epizoda 54 - 55 - 31. svibnja

Privatni detektivi Popaj i Oliva i njihov "pas tragač" Džip traže krijumčare dijamanata, a potraga ih dovede do broda s kiselim krastavcima kapetana Badže (Badžo i Morska Vještica krijumčare dijamante u krastavcima). Popajeva detektivska agencija unajmljena je da nađe gorilu koji je pobjegao iz gradskoga zoološkog vrta. Oliva uvjeri Popaja da gorilu može uhvatiti samo ako se maskira u ženskoga gorilu.Popaj pita Olivu bi li se htjela provozati na njegovu novom skuteru. U tom trenutku Badžo naiđe u svojem sjajnom novom sportskom autu, što Olivu zadivi mnogo više. Popaj daje Kići lekciju iz povijesti i priča mu o svom djedu Popaju De Leonu koji je otkrio Floridu i pokušao naći izvor mladosti. Popaj De Leon otkrio je da je izvor mladosti zapravo špinat.

Popaj uči Kiću kako biti dobar vozač i govori mu koliko loših vozača ima. Kićo obeća da nikad neće voziti svoj tricikl brže od 300 kilometara na sat. Popaj daruje Olivi francusku pudlu po imenu Zsa Zsa za rođendan. Psa ubrzo otme kradljivac pasa Badžo. Popaj se maskira u psa da bi ga oteli i odveli pudli. U epizodi – mjuziklu odvija se glazbeno natjecanje. Popaj nastupa sa svojom popularnom glazbom, a Badžo kao Bach iz Badžije. Oliva je najavljivačica, a Pero Ždero ima štand s hamburgerima. Zli šef i njegovi razbojnici uvale Popaja u nevolju nakon što izgrade mehaničkog čovjeka koji izgleda baš kao Popaj. Mehanički razbojnik opljačka banku, a Popaj završi u zatvoru.

Animiranu seriju 'Mornar Popaj' pratite od ponedjeljka do nedjelje u jutarnjem terminu na Doma TV-u!

 Tagovi