Mornar Popaj, 1. - 4. listopada

mornar popaj 1. sezona
,
hr_HR

Uz ostale, dobro poznate likove – Olivu, Kiću, Peru Žderu i Badžu – Popaj će nas svakoga dana nasmijavati svojim morskim dogodovštinama!

1. sezona, epizoda 1 - 2 - 1. listopada

 Ludi profesor izgradio je prvu raketu za let na Mjesec. Popaj, Oliva i Pero Ždero kao astronauti trebaju provjeriti je li Mjesec naseljen. Nakon slijetanja ustanove da je Mjesec napravljen od sira. Sretnu stanovnike Mjeseca koji upoznaju trojku sa svojim vođom „Velikim Sirom“.

Popaj i Oliva posjećuju astronomski opservatorij i gledaju živopisnu demonstraciju čudnog svemirskog magneta koji iz dalekog svemira privlači kuriozitete kao što su raketni pištolji i malodobni delikventi „Marsovski Monstrumi“ u crnim kožnatim jaknama.

1. sezona, epizoda 3 - 4 - 2. listopada

 Popaj se vraća u doba stare Grčke. Kralj ga šalje da mu donese mitsko zlatno runo. Popajevo pjevanje iznervira Zeusa i Plutona, ali on uspije pobjeći pred njihovim kišnim munjama.

U jednoj olujnoj noći Popaja i Olivu opsjedaju duhovi ne dopuštajući Popaju da pojede svoj špinat. Ispada da su duhovi ipak prijateljski nastrojeni i sklapa se mir.

1. sezona, epizoda 5 - 6 - 3. listopada

 Popaj se vraća u povijest, u doba špiljskih ljudi, kako bi objasnio Olivi podrijetlo špinata. „Prehisterični“ Popaj zavodi svoju Olivu toljagom, tuče se i svladava Badžu te „dinosaurove“ kako bi je spasio.

Popaj se upušta u zimske sportove i nadmeće za Olivinu pozornost sudjelujući u skijaškom krosu. Spotakne se i pretvori u snježnu grudu. Zatim Popaj prolazi kroz trupac u kojemu medvjed spava zimski san. Kad gruda prođe kroz cilj, medvjed nosi skije i dobiva prvu nagradu.

1. sezona, epizoda 7 - 8 - 4. listopada

 Popaj i Oliva isprobavaju svoj novi sklopivi brod i upoznaju gusara Jollyja Rogera koji pobjegne s Olivom. Gusar uništi Popajev brod i nahuška na njega morske pse. Špinat omogući Popaju da gusarev brod pretvori u sklopiv i spasi Olivu.

Popaj i Oliva love posljednju živu pticu foola-foola kako bi dobili nagradu od milijun dolara. Slijedi ih Badžo koji komplicira lov sve dok Popaj ne posegne za špinatom i ponizi ga.

 

Veliki i mali gledatelji imaju priliku nasmijati se uz animiranu seriju 'Mornar Popaj' od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV-u!Tagovi