Mentalist, 2. sezona

Mentalist, 2. sezona - 3
,
Mentalist, 2. sezona - 3
hr_HR

PON - PET 23.45

(The Mentalist), SAD, 2009., kriminalistička serija
2. sezona, 23 epizode
Tvorac serije: Bruno Heller
Izvršni producenti: Bruno Heller, Chris Long

Glume:
Simon Baker - Patrick Jane
Robin Tunney -Teresa Lisbon
Tim Kang - Kimball Cho
Owain Yeoman - Wayne Rigsby
Amanda Righetti - Grace Van Pelt

 

Doma TV donosi drugu sezonu uspješne američke kriminalističke serije o policijskom savjetniku koji uz pomoć agenata kalifornijskog Istražnog ureda rješava najzamršenije zločine, što mu polazi za rukom zahvaljujući razvijenoj sposobnosti zapažanja i nadprosječnoj inteligenciji.

O glumcima:

SIMON BAKER
(Patrick Jane)

Najpoznatiji po izvanrednoj izvedbi Nicka Fallina u drami ´Čuvar pravde´ na CBS-u, Baker je glumio u seriji od 2001. do 2004. godine. Kritičari su jako hvalili njegovu interpretaciju okrutnog korporativnog odvjetnika kojega uhite zbog posjedovanja narkotika i osude na društveno korisni rad koji mora odraditi kao dječji pravobranitelj. Glumio je i u filmu ´Vrag nosi Pradu´, u kojem uz kolegice Meryl Streep i Anne Hathaway igra zgodnog Christiana Thompsona. U romantičnoj komediji ´Nešto novo´, uz Saanu Lathan, Baker igra krajobraznog arhitekta iz radničke klase koji se zaljubljuje u imućnu i uspješnu Afroamerikanku.

ROBIN TUNNEY
(Teresa Lisbon)

Tunney se afirmirala kao nagrađivana glumica u nizu neovisnih filmova. Postala je poznato televizijsko i filmsko lice, no nikad se nije odmakla od svojih korijena u neovisnom filmu. Njezin prvi film bio je tinejdžerski kultni klasik ´Empire Records´ u kojem su također glumile Renee Zellweger i Liv Tyler. Zatim se pojavila u filmovima ´Opasne čini´ i ´Niagara, Niagara´. Također je glumila i u filmovima ´Vertikalna granica´, ´Početak kraja´, ´Cherish´, ´The Secret Lives of Dentists´, ´Hollywoodland´ i ´Open Window´ za koji je nagrađena kao najbolja glumica na filmskom festivalu u Bostonu.

TIM KANG
(Kimball Cho)

Kang je diplomirao političke znanosti na Berkeleyju te je stekao titulu magistra likovnih umjetnosti na Institutu za kazališnu umjetnost na Sveučilištu Harvard. Na velikome platnu ostvario je uloge u filmovima kao što su 'Mr. Sandman', 'Rambo', 'Zaboravljeni', 'Dva tjedna za ljubav' i 'Robot Stories'.

OWAIN YEOMAN
(Wayne Rigsby)

Ovaj diplomant Kraljevske akademije dramskih umjetnosti u Londonu Yeoman glumio je i režirao 'Otela' u kazalištu Oxford Playhouse. Glumio je i u drugim kazališnim predstavama, kao što su 'Man, Beast and Virtue', 'Čarobnjak iz Oza' i 'Kako vam drago'.

AMANDA RIGHETTI
(Grace Van Pelt)

Kao najmlađa od osmero djece, Righetti je rođena i odrasla u okolici Las Vegasa. Igrala je u popularnoj televizijskoj drami 'The O. C.', a njezine ostale televizijske uloge uključuju serije 'Grad uragana', 'Sjeverna obala' i 'Reunion'. Zapažene gostujuće uloge ostvarila je u serijama 'CSI' i 'Svita' te u televizijskome filmu 'Romy & Michelle'.

 Drugu sezonu kriminalističke serije 'Mentalist' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u! Više o drugoj sezoni saznajte OVDJE.Tagovi