Mentalist, 11. - 13. ožujka; 15. ožujka

Mentalist 7. sezona
,
Mentalist 7. sezona
hr_HR

Poznat po zanemarivanju protokola i vidovnjačkoj prošlosti, iako je priznao da je paranormalne vještine glumio, Jane sudjeluje u rješavanju teških i medijski praćenih slučajeva, a agenti s kojima surađuje iznimno cijene njegovu pomoć.

7. sezona, epizoda 11 - 11. ožujka

Nakon dvostrukog ubojstva, jedan «medij» nudi pomoć FBI-u i vodi ih do još pet zakopanih tijela. Wiley odluči prvi put otići na teren s Choom. Napadnu ga odostraga pa ne vidi napadača. Jane odluči hipnotizirati Wylieja kako bi otkrili tko ga je napao. No tim uskoro osumnjiči njega da je umiješan u ubojstvo pa nalaze Janea kako bi im pomogao otkriti istinu. U međuvremenu netko ubije «medija».

7. sezona, epizoda 12 - 11. ožujka

Nastavivši s istragom serijskog ubojice kojeg smo upoznali u prethodnoj epizodi, tim uvjerava nevoljkog Janea da gostuje na nekoliko televizijskih i radijskih emisija kao priznati medij. Za vrijeme jedne radijske emisije, s njim kontaktira tajanstveni čovjek koji se predstavi kao «Lazarus» i kriptično raspravlja o informacijama o slučaju. FBI shvaća da je Lazarus doista ubojica kojega traže, no nalaze samo preusmjerenu fiksnu liniju na ustanovljenim koordinatama. U Janea i još jednog FBI-eva agenta zabije se auto ispred radiopostaje, a Lazarus otme Janea. Ubojica, koji se zove Joe Keller ml., pokuša iskoristiti Janea kako bi komunicirao s duhom svog oca serijskog ubojice i pomiroi se s njegovim nasilnim instinktima. Keller povremeno izlazi iz kuće u kojoj drži Janea i Jane se uspije osloboditi i postaviti Kelleru zamku. To rezultira time da Kellera namami u smočnicu, u kojoj Jane aktivira eksploziju s pomoću žarulje i žvakaće gume. Lisbon stiže u kuću baš kad eksplodira, ali uspije spasiti Janea iz ruševine.

7. sezona, epizoda 13 - 11. ožujka

24 sata nakon epizode «Brown Shag Carpet» Jane zaprosi Lisbon, a ona pristane. Tim je izvan sebe od radosti zbog tih vijesti, a Abbott nudi kuću koju posjeduje za svadbu. U međuvremenu se otkrije da je Joe Keller, znan i kao Lazarus, preživio eksploziju i kreće u nasilni pohod u potrazi za Janeom. Lisbon i Jane naposljetku popuste i pristanu pozvati brojne goste na svoje vjenčanje, ali se Lisbon uzruja jer je obred postao pretjerano rasipan; Jane odluči održati vjenčanje u privatnoj kući na jezeru koju će obnoviti. Keller locira kuću i uđe kroz otvorena vrata, gdje ga hvata velik tim FBI-evih agenata koji su očekivali njegov dolazak, uključujući nevjestu naoružanu pištoljem. Jane i Lisbon se sretno vjenčaju, a među gostima na obredu su Lisbonina braća, kao i Van Pelt i Rigsby. Ostali se gosti zabavljaju te noći, dok Jane i Lisbon promatraju, a ona izjavi da je trudna. Jane je iznenađen, ali oduševljen, i grli je.


3. sezona, epizoda 3 - 11. ožujka

Kada se Patrick Jane opet sukobi s vođom kulta Bretom Stilesom (MALCOLM McDOWELL), Stiles ponudi Janeu informacije o Crvenom Johnu i nestaloj vidovnjakinji Kristini Frye (LESLIE HOPE).

Kriminalističku seriju 'Mentalist' pratite u večernjem terminu, na Doma TV-u!Tagovi