Kraljevi leda, 7. - 11. listopada

Kraljevi leda, 2. sezona - 5
,
Kraljevi leda, 2. sezona - 5
hr_HR

Serija prati skupinu odvažnih vozača kamiona koji po nekoliko mjeseci provode vozeći zaleđenim cestama u ekstremnim uvjetima.

2. sezona, epizoda 13 - 7. listopada

 Zbog povišenih temperatura ledena je cesta poplavljena, a kako voda probija kroz pukotine, prijevoz je još opasniji. Jody i Brett prihvaćaju izazov uklanjanja 66 tona teške dizalice iz Langleyja. Golemi teret moraju prevesti na dvama tegljačima od kojih će jedan cijelim putem voziti unazad. Iako ekipa za održavanje gradi zaobilaznicu oko poplavljenog dijela, Jody i Brett trebaju pomoć pratnje da ih usmjerava po zavojima. Hugh prevozi teret standardnih dimenzija pa, dok se svi ostali vuku brzinom od 25 km/h, Polarni Medvjed grabi punom parom naprijed. Neopterećen ograničenjem brzine, Hugh pokušava iskoristiti posljednje dane na Arktiku kako bi učvrstio reputaciju jedinog vozača s juga koji ima ono što je potrebno da bi uspio na sjeveru.

2. sezona, epizoda 14 - 8. listopada

 Jednosatni specijal donosi sažetak nove sezone za vozače s ledene ceste, vozače iz tundre koji prevoze potrebnu opremu do zabačenih ispostava stotinama kilometara duboko u Polarnom krugu dva mjeseca godišnje dok cesta ne nestane. To je utrka protiv prirode, vremena i konkurencije.

2. sezona, epizoda 15 - 9. listopada

 Hugh i Eric su izjednačeni u utrci za prevlast na ledenoj cesti, ali ostalo je samo nekoliko dana do kraja sezone, vrijeme istječe i more navire. I dok vozači žure ukloniti i posljednje dijelove opreme iz Langleyja, arktička mećava prijeti da će zaustaviti operaciju, a možda i odluči o pobjedniku i gubitniku. Ova šačica opakih vozača bori se do posljednjeg utovara, ali kako se svijet oko njih ruši, netko će morati otići s leda.

2. sezona, epizoda 16 - 10. listopada

 Vozači se osvrću na iskustva iz prošle sezone na ledenoj cesti i objašnjavaju čime se trenutačno bave.

3. sezona, epizoda 1 - 11. listopada

 Prvi je dan nove sezone na ledenoj cesti. Potrebno je prevesti 6000 pošiljki u samo 12 tjedana do naftnih kampova do aljaške regije North Slope. Više od 650 km prostire se između Fairbanksa i udaljenog Deadhorsea, a opasni su zbog strmog planinskog leda, ledene tundre i podmuklih ledenih cesti Sjevernog ledenog mora. Zbog nepredvidljivog vremena, mećava i opasnog terena, ovo je daleko najopasnija cesta. Malobrojni su vozači kvalificirani ili spremni krenuti na ovo opasno putovanje. Dispečeri moraju čak u Kanadi tražiti stručnjake za ledenu cestu. No dolaze Hugh Rowland poznat kao Polarni Medvjed i Alex Debogorski, dva titana i rivala s kanadskih ledenih cesta. Pitanje je mogu li uspjeti na Aljasci.

 

Avanturu "Kraljevi leda" ne propustite pogledati od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu na Doma TV-u!Tagovi