Kraljevi leda, 30. rujna - 4. listopada

kraljevi leda, 2. sez
,
hr_HR

Serija prati skupinu odvažnih vozača kamiona koji po nekoliko mjeseci provode vozeći zaleđenim cestama u ekstremnim uvjetima.

2. sezona, epizoda 8 - 30. rujna

 Bear i Eric moraju prevesti bojler i baklju, dva ključna komada opreme do Langleyja u vrijeme kad je u području viđen polarni medvjed. U ovom dijelu Arktika polarni medvjedi ubijaju ljude pa vozači moraju biti na oprezu i zbog te nove opasnosti. Rick je bijesan zbog pet dana dugog putovanja na koje su ga poslali šefovi te njegova frustracija raste uz prijetnje da će dati otkaz. Alexovo se zdravlje i dalje pogoršava te ga moraju prevesti u bolnicu u Yellowknife. Njegova je sudbina nepoznata.

2. sezona, epizoda 9 - 1. listopada

 Nakon prebacivanja u bolnicu u Yellowknife, Alex dobiva tmurnu dijagnozu koja bi mogla značiti kraj njegove sezone na ledenoj cesti. Rick se također žali na zdravlje te opet prijeti da će dati otkaz ako mu šef ne dopusti da ode k liječniku. Bez gotovo ijednog novaka na raspolaganju, arktički veterani preuzimaju izazov i prevoze posljednje dijelove platforme. Bear mora utovariti P-Tank, ključni dio koji se koristi za mjerenje količine otpadnih plinova koji se ispuštaju tijekom bušenja. Eric kreće na sporo putovanje jer prevozi isplačnu pumpu od Aputa do Langleyja. Težak 45 tona, ovaj golemi i složeni dio postrojenja zahtijeva ograničenje brzine na samo 25 km/h. Bude li vozio brže, Eric bi mogao oštetiti već načetu ledenu cestu.

2. sezona, epizoda 10 - 2. listopada

 U utrci protiv vremena žure se rastaviti Mallik prije nego što se ledena cesta otopi, ali dok su znanstvenici na pragu povijesnog otkrića, vozači počinju odvoziti opremu dio po dio. Hugh dobiva izazov, obučiti novog vozača Isaaca koji za samo nekoliko dana ide na probnu vožnju. Prvi sat vožnje ne ide kao po loju, što smanjuje Isaacove izglede da postane vozač. Jedno od vozila iz Rickova konvoja ima mehaničkih problema pa vozač mora odlučiti hoće li ga napustiti ili nastaviti usprkos riziku od hipotermije ili čak smrti. Drew vozi običan kamion, što nije prestižno kao voziti tegljač, ali dostavit će važni inhibitor korozije stanovnicima Aklavika, malene zajednice na rijeci Mackenzie.

2. sezona, epizoda 11 - 3. listopada

 Sunce obasjava led i cesta se ubrzano topi. To znači da svi rade na rastavljanju pogona u Langleyju i Malliku jer ih se mora razmontirati i premjestiti prije nego što ih proguta arktička voda. Vlasnik Northwinda Kurt napušta ured i uskače u tegljač kako bi pomogao. Kurt nailazi na konvoj "crva s autoceste" i ne bira riječi za ovu skupinu vozača s juga. Vozač Jim dobrovoljno se javlja za opasnu misiju. On će prevesti tri prikolice sa saonicama s dva dizelska spremnika i opremom za bušenje. Završetkom sezone na vidiku Eric i Hugh i dalje se bore za titulu Kralja leda. Eric trenutačno vodi, ali Hugh bi posljednjim naporima mogao prijeći u vodstvo.

2. sezona, epizoda 12 - 4. listopada

 Temperature koje rastu tope ledenu cestu, a ekipa je pri kraju rastavljanja Langleyja. Svaki do posljednjeg komada opreme moraju prevesti ledenom cestom do Inuvika prije nego što arktičke vode poplave cestu. Hugh prevozi nezgrapne kabele zbog kojih je tegljač toliko težak da jedva ima trenja na skliskoj površini. Jedan krivi potez mogao bi za Hugha značiti katastrofu, ali i za novajliju Devona koji kreće na prvu vožnju u vrijeme kad je cesta najslabija. I dok je cesta prepuna vozila, Rick se nalazi na poznatom terenu, u Grubenovu servisu. Došao je po teret, ali i ove sezone mora pričekati dok ne poprave njegovo vozilo.

 

Avanturu "Kraljevi leda" ne propustite pogledati od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu na Doma TV-u!Tagovi