Kraljevi leda, 23. - 27. rujna

kraljevi leda, 2. sez
,
hr_HR

Doma TV donosi drugu sezonu dokumentarne reality serije 'Kraljevi leda'. Serija prati skupinu odvažnih vozača kamiona koji po nekoliko mjeseci provode vozeći zaleđenim cestama u ekstremnim uvjetima.

2. sezona, epizoda 3 - 23. rujna

Nakon samo dva dana na Arktiku zahtjevi s naftnih bušotina testiraju granice vozača i njihovih tegljača. I veterani i novajlije kasne zbog mehaničkih kvarova zbog kojih bi mogle stati operacije u bušotini Mallik i na teglenici Wurmlinger. U posljednjem pokušaju da ispoštuje rokove, Hugh mora oživjeti tegljač koji nije bio u pogonu na arktičkoj hladnoći već četiri godine. Rick doživi nezgodu koja uzrokuje nepopravljivu štetu na tegljaču, a Alex svjedoči posljedicama nesreće na ledenoj cesti. A Drew, koji je dao otkaz prije nego što je vidio ledenu cestu, traži novog poslodavca te pristaje na možda najmanje zahtjevan posao povezan s kamionima u gradu.

2. sezona, epizoda 4 - 24. rujna

Samo pet dana od početka arktičke pustolovine majka priroda kani udariti i iskaliti se na ledenoj cesti. Da stvar bude gora, jedan je vozač sletio s ceste i zapeo na najslabijem dijelu. Zbog oluje će ledena cesta biti neprohodna i opasna. Budući da je sigurnost vozača najvažnija, cesta se mora zatvoriti. Zatvaranje će stajati prijevoznike i istraživače plina novca i vremena. Kurt, praktični šef Northwind Industriesa testira Hughovu hrabrost. Dao je Hughu zadatak da poduči praktikanta Johna kako upravljati kamionom s vakuumskom pumpom. Drew napokon vozi po ledenoj cesti, no na pola se puta razboli pa je do kraja dana suvozač. Rick i dalje čeka da poprave njegov tegljač. Imao je dvije nesreće u četiri dana te ništa nije zaradio.

2. sezona, epizoda 5 - 25. rujna

Stigao je drugi tjedan u smrznutoj tundri, a potrebno je premjestiti platformu. MGM rastavlja kamp i premješta svu opremu u novu bazu u Langleyju gdje će nastaviti tražiti prirodni plin. Dok se Alex i Hugh nastavljaju dokazivati, Rick se samo vozi u servis gdje provodi dva dana sjedeći prekriženih ruku. Drugi južnjak, Drew, napokon sam kreće na sjeverni led, dostavlja brzu hranu. Veteran sa sjevera Eric prevozi kućicu za preživljavanja s nove lokacije u Langleyju natrag u Inuvik. Njegov je teret previsok da bi prošao ispod vodova u Inuviku pa s teretom provodi noć na ledu na rubu grada. Baš kad su tegljači spremni na veliku selidbu, stiže oluja. Jerry je zabrinut zbog mećave. Životi i novac su ugroženi, a rizik prevelik pa se preseljenje otkazuje.

2. sezona, epizoda 6 - 26. rujna

Nakon što oluja prođe, većina je vozača spremna krenuti, osim Ricka koji je na rubu odustajanja pa moli Hugha za savjet. Po drugi put Jerry pokušava premjestiti kamp MGM-a, uključujući i skupu dizalicu od 50 tona. Zadatak je dodijelio dvojici svojih najboljih vozača koji će je istovremeno prevesti na dvama tegljačima. Jedan prevozi, a drugi pazi da dizalica ne sklizne u zavojima. Zbog ovog nespretnog i golemog tereta led bi mogao puknuti. Istovremeno, Alex kreće do Aputa, nepoznate lokacije. Kad promaši skretanje, izgubljen je, zbunjen i bez komunikacije na mjestu ga jedan krivi potez može dovesti na tanak led.

2. sezona, epizoda 7 - 27. rujna

Vozači su dostavili krhku 40 m visoku dizalicu do nove lokacije MGM-a, ali prije nego što je podignu, moraju prevesti i 80 tona teško postolje. Toliko je teška da se mora podijeliti i prevesti na više vozila, a ukupna težina čini je najtežim i najopasnijim teretom ove sezone. Ovaj su izazov povjerili veteranu Bearu Swensonu i novajliji na arktičkoj ledenoj cesti, Alexu Debogorskom. Ovo je najteži teret u Alexovoj karijeri na ledenoj cesti. Kako ga trenutačno muče i zdravstveni problemi, osjeća golemi pritisak.

Avanturu "Kraljevi leda" ne propustite pogledati od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu na Doma TV-u!Tagovi