Kraljevi leda, 14. - 15. listopada

img placeholder
,
hr_HR

'Kraljevi leda' priča je o pustolovini, ustrajnosti, ljudskoj domišljatosti i, najviše od svega, opasnosti.

3. sez., 2. ep. -  14. listopada

U aljaškoj regiji North Slope upravo je započela nova sezona na ledenoj cesti. Carlile Transportation ima manje od tri mjeseca da dopremi 2000 pošiljki od Fairbanksa do Deadhorsea, ulaza na naftna polja u zaljevu Prudhoe. Ovdje se temperature spuštaju 55 stupnjeva ispod ništice, teren je jedan od najsurovijih na svijetu, a utrka da donesu kući velik novac zahuktava se. Vozačica Lisa Kelly suočava se s dvjema zaprekama, ona je žena i ona je mlada, ali dokazat će se u rekordnom roku. Jack Jesse nosi se s opasnostima prijevoza cijevi od 40 metara. Novajlija Tim Freeman ima mehaničkih problema zbog kojih propitkuje svoje vještine i samopouzdanje. Natrag u Fairbanksu Hugh Rowland i Alex Debogorski završavaju tjednu obuku da vide imaju li ono što je potrebno da opstanu na najsmrtonosnijoj cesti Sjeverne Amerike.

 

3. sez., 3. ep. - 14. listopada

Prošla su tri tjedna zimske sezone na sjevernoj Aljasci, a Carlile Transportation prevezao je samo 500 od 2000 pošiljki koje treba dovesti do naftnih polja u zaljevu Prudhoe. Sat otkucava, a arktička oluja je na pomolu. Hughu i Alexu pridružili su se instruktori za sigurnost dok kreću na prvo putovanje do Prudhoea. U gluho doba noći na brdu tako skliskom da ga zovu „naftna mrlja“ Jack Jesse je u moralnoj dvojbi. Hoće li pomoći zapelom vozilu čiji bi se putnici mogli smrznuti ili potencijalno izgubiti teret u nastojanju da ih spasi. Lisa Kelly želi prvi teret izvan standardnih dimenzija ili težine, a kad joj ispune želju, moglo bi se dogoditi da požali. Tim Freeman drugi se put pokušava snaći na ledenoj cesti, ali ovaj put novajlija ulijeće ravno u strašnu oluju.3. sez., 4. ep. - 15. listopada

Stiže velika oluja te sav promet na ledenoj cesti staje. A ako se kotači ne okreću, nema zarade. George, Tim i Lisa sklanjaju se u Coldfoot, jedino odmorište na cesti. No stručnjak za teške terete Jack Jesse pokušava pobjeći oluji. Hugh i Alex dostavljaju drugu pošiljku. I dok Alexa muče mehanički problemi, Hugh kreće na ledenu cestu, ali njegovo nepoznavanje Carlileovih tegljača gotovo izaziva nesreću. Kad George i Tim stignu do prijevoja Atigun, suočavaju se s dubokim snijegom i zaleđenim cestama opasnim kao nikad prije. Lisa je spora jer prvi put prevozi širok teret pa mora dati prednost prometu iz suprotnog smjera. Kad stigne do prijevoja Atigun, mećava smanjuje vidljivost gotovo na nulu. No njezini su problemi daleko od prevladanih. Nakon što prijeđe prijevoj, vozilo u pratnji se pokvari pa mora nastaviti sama kroz brutalnu arktičku oluju.
 

3. sez., 5. ep. - 15. listopada

Još jedna zimska oluja donijela je gotovo 30 cm novog snijega i prekrila cestu prema jugu. Veteran Jack i ne toliko iskusna Lisa odlučili su ove sezone više ne gubiti vrijeme ni novac. Kreću u Fairbanks prije nego što stignu ralice. Dalje na sjeveru ta ista mećava razlog je velikog sudara kraj ledenog brijega poznatog kao "Slope Mountain". Vozač vozila za vuču Ben Krsykowski pažljivo izvlači kamion i prikolicu znajući da bi i najmanja iskra mogla izazvati golemu eksploziju. Kanadski vozači Hugh i Alex pokušavaju završiti prvu vožnju. Hugh vodi, dolazi do Deadhorsea dan ranije, a Alexa i dalje muče mehanički problemi. Nakon što sigurno stignu do Fairbanksa, Jack kreće na put s golemim teretom koji jedva prolazi ispod semafora. Kad naposljetku stigne do odredišta, čeka ga bliski susret s losom teškim 500 kg.


 

Seriju 'Kraljevi leda' gledajte subotom i nedjeljom na Domi TV.Tagovi