Kraljevi leda, 11. - 13.; 15. rujna

Kraljevi leda, 1. sezona - 1
,
Kraljevi leda, 1. sezona - 1
hr_HR

Svakoga dana vozači kamiona kreću zaleđenim cestama i nose glavu u torbi.

1. sezona, epizoda 6 - 12. rujna

 Vozači već gotovo mjesec dana rade dvadeset i četiri sata na temperaturama od 40 stupnjeva ispod ništice. Prevezli su više od 100 tisuća tona zaliha do izoliranih rudarskih kampova u tundri. No nesreće i strogi sigurnosni propisi poslali su mnoge vozače kući. Ledena cesta testira granice izdržljivosti i čovjeka i stroja, a jedan će vozač uskoro propasti kroz led.

1. sezona, epizoda 7 - 13. rujna

 Novajlija TJ Tilcox doživio je težak udarac. Tijekom vožnje osjetio je bolove u trbuhu zbog ranije ozljede koju je zadobio istovarivajući teret. Bol postaje toliko snažna da padne u nesvijest. Kontrola ga spašava iz vozila i prevozi u Yellowknife. U lokalnoj ga bolnici liječe od dehidracije i upale. TJ preživi, no bolničko liječenje predstavlja veliki financijski udarac jer ga stoji gotovo 12.000 dolara. Usprkos boli, jedva čeka da se vrati na led kako bi nešto zaradio u utrci za lovom.

1. sezona, epizoda 8 - 9 - 15. rujna

Rick Yemm, Jay Westgard, Alex Debogorski i TJ Tilcox voze u posebnom konvoju. Rick ima mehaničkih problema prije nego što uopće stigne na led. TJ se izdvaja iz konvoja baš kad strašna oluja pogodi ledenu cestu. Ostatak konvoja stiže do rudnika Diavik neposredno prije nego što zbog snažnih vjetrova i mećave zatvore cestu. Ekipa je zapela u Diaviku na 16 sati bez novosti od TJ-a.

Stigao je 53. dan sezone na ledenoj cesti. Samo najčvršći vozači ostaju na cesti koja je mnogobrojne poslala kući. Ovi posljednji dani gurnut će one koji su još za volanom do krajnjih granica. Dok se utrkuju za posljednji novac, morat će prijeći neprovjerene ceste, prevesti rekordne težine i suočiti se s novim izazovima kako bi ostvarili cilj od 10 tisuća pošiljki prije nego što veliko proljetno zatopljenje sve privede kraju.

Ne propustite izazovnu, tešku i neizvjesnu seriju 'Kraljevi leda' od čpetvrtka do petka i nedjeljom u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!Tagovi