Kosti, 7. - 11. listopada

kosti, 7. sezona
,
kosti, 7. sezona
hr_HR

Doma TV na male ekrane donosi nagrađivanu kriminalističku seriju 'Kosti' o zločinima koje rješava zanimljiva ekipa iz Instituta Jeffersonian.

6. sezona, epizoda 21 - 22 - 7. listopada

 Gluha i nijema bezimena petnaestogodišnjakinja pronađena je krvava na ulici držeći nož, pa tim vjeruje da je ona odgovorna za nedavno ubojstvo. U međuvremenu Angela taji Hodginsu detalje trudnoće.

Kad snajperist u bijegu Jacob Broadsky odnese još jednu žrtvu, Booth je odlučniji nego ikad uhvatiti svog lukavog neprijatelja. Nakon što metak namijenjen Boothu pogodi nevinu žrtvu, Booth kreće uhvatiti Broadskog jednom zauvijek.

6. sezona, epizoda 23/ 7. sezona, epizoda 1 - 8. listopada

 Neidentificirani ostaci kuglača pronađeni su zaglavljeni u uređaju koji slaže čunjeve. Kako nema jasnih tragova, Booth i Brennan na tajnome se zadatku pridružuju natjecateljski nastrojenoj kuglačkoj ekipi u nadi da će pronaći tragove.

Booth i Brennan malo su u jednom, malo u drugom stanu, a Booth smatra kako bi trebali naći zajednički stan... I da je samo pitanje vremena kad će Brennan zaprositi Bootha. Zovu ih na poprište zločina, na kojem je jedan nesretni igrač paintballa otkrio veoma raspadnuto truplo usred igrališta za paintball. Brennan je nekarakteristično emotivna, a Angela je savjetuje i kaže joj da su njezini osjećaji normalni, i da bi trebala živjeti s Boothom. Booth se naljuti kad Brennan jednostrano odluči da bi Booth trebao doći živjeti k njoj, umjesto da nađu novi stan. Događaji uvjere Brennan da se mora predomisliti. U međuvremenu se pokaže da je žrtva ubojstva žena jednoga pastora, nestala nakon što je trauma glave izazvala retrogradnu amneziju. Među sumnjivcima su sam pastor te nijemi violinist, koji je razvio nezdravu privrženost za nju, no kad Wendell otkrije da je žrtva upucana četiri mjeseca prije ubojstva, to istragu odvede u sasvim novom smjeru.

7. sezona, epizoda 2 - 3 - 9. listopada

 Jedan najmodavac otkrije tijelo svoje nove stanarke koju su dopola do kostiju pojeli štakori. U međuvremenu, Cam predstavlja novog 18-godišnjeg pripravnika za „škiljilo“ ⎯ i bivšeg maloljetnog delinkventa ⎯ Finna Abernathyja, koji je diplomirao sa 16 godina i mogao bi doktorirati s 20 godina, unatoč dvjema godinama provedenim u zatvoru. Caroline Julian nije sretna njegovim angažiranjem: iako mu je dosje izbrisan, zbog njegove nazočnosti u labosu, porote bi mogle odbaciti nalaze labosa... Osobito zato što se među njegovim mladenačkim zločinima nalazi i ozbiljna optužba za koju Cam ne zna. Na poprištu zločina Booth se nađe zatečen kad Brennan ležerno objavi da će njihovo dijete biti djevojčica. Toga je jutra bila na ultrazvuku a da nije rekla Boothu i nije joj jasno zašto se uzrujao. Odluče se zamisliti na mjestu onoga drugoga kako bi bolje razumjeli odluke koje donose. Žrtva ubojstva , Tina Thomas, prvakinja u natjecateljskom jedenju, nije posjedovala samo štakore nego i pitona kojega su otkrili kako se skriva u žrtvinoj utrobi. Hodgins udomi pitona pa se uznemiri kad otkrije da u pitonovu želucu ima dokaza. Finn mu pomogne pronaći način da izvadi dokaze a da ne ubije zmiju. Među sumnjivcima za Tinino ubojstvo njezin je najbliži takmac i direktor iz tvrtke za proizvodnju hot-doga, ali jedno Finnovo otkriće odvede ih do pravog ubojice.

Jeffersonianov tim zovu kad u hrpi smeća otkriju želatinaste, uglavnom otopljene ostatke zamotane u foliju. Osim ostataka, otkriju i lutku Prince Charmington. Angela uspije s plastike skinuti otiske, koji žrtvu identificiraju kao Debru Cortez, direktoricu jednog proizvođača igračaka koja je stvorila mnoge poznate igračke. Brennan se nije igrala igračkama kao mala. Na Angelin nagovor, to pokuša nespretno naučiti zbog svoga djeteta. Brennan i Angela otkriju da je žrtva bila zdrobljena divovskim teretom, a Booth i Daisy otkriju poprište zločina i oružje kojim je ubijena u tvornici igračaka: masivna vrata doka za utovar. Daisy osim toga otkrije da se žrtva s nekime tukla za lutku Prince Charmington, koja je kolekcionarski predmet iz 1967. Među sumnjivcima su napeti dizajner igračaka koji je bio ogorčen zbog Debrina uspjeha, Debbien tajni ljubavnik i prodavač starinskih igračaka, koji je, pokazalo se, Debbien nezaposleni brat Rick. DNK otkriven na lutki pokaže se važnim, iako ne onako kako tim isprva sumnja. U međuvremenu, Sweets želi dobiti dozvolu za nošenje oružja, dok Booth to ne odobrava, a Daisy oduševljeno podupire.

7. sezona, epizoda 4 - 5 - 10. listopada

 Raskomadano truplo pronađeno je u nekoliko kutija u jednom poštanskom uredu za neuručena pisma. Za to vrijeme stiže Boothov djed Hank i kaže Boothu da je njegov otac preminuo. Bootha zovu na poprište zločina i inzistira na tome da ode, ali očito nije tako ravnodušan kao što se pretvara. Specijalna agentica Genny Shaw, u pretjeranoj želji da impresionira Bootha, otkriva da kutije u kojima su bili ostaci nemaju adrese primatelja i pošiljatelja i da su ostaci profesionalno pakirani i poslani. Angela s pomoću QR koda na jednoj kutiji otkriva da je poslana iz ureda Ship 'n' Printa u Hyattsvilleu u Marylandu. Žrtva Oliver Lawrence radio je ondje pet godina i nestao prošloga svibnja. Hodgins i Clark misle da je ubijen giljotinom, a Booth i Brennan otkrivaju rezač papira sličan giljotini u Ship 'n' Printu. Nekoliko njihovih zaposlenika dobilo je na lutriji onoga dana kad je Oliver nestao, a njih troje dalo je otkaz. Samo je voditelj Connor odlučio ostati na poslu. Identifikacijske informacije s njihova printera kao da upiru prstom u bivšeg zaposlenika Ralpha Bertija, ali stvari nisu tako jednostavne... A postanu još kompliciranije kad Booth i Brennan otkriju ljubavni trokut u koji je bila umiješana i žrtva. U međuvremenu, Hank prenosi Boothu poruku od njegova oca i daje mu kutiju, koju Booth ne želi primiti, a kamoli otvoriti.

U jednom je kampu otkriveno truplo s drvenim kolcem u prsima. U međuvremenu, Angela i Hodgins su iscrpljeni jer beba Michael ne spava. Michaelov djed Billy F. Gibbons nudi se kao dadilja. Brinuo se da će pretjerano stimulirati dijete koje već ionako ne može zaspati. Booth i Brennan, koji su se počeli svađati zbog Boothova sve većeg zaštitničkog stava zbog njezine trudnoće, utvrđuju da je tijelo odbačeno u kampu i bilo podvrgnuto snažnom trenju. Colin Fisher (tek pušten sa psihijatrije na skrb svojoj majci) pomaže im u slučaju i utvrđuje da su trenje ⎯ i kolac, ustvari stup ograde ⎯ rezultat nedavnog niza tornada, koji su odnijeli tijelo do kampa. Te su ozljede nastale nakon smrti. Narančasti komadići boje otkriveni na lubanji upućuju na oružje kojim je ubijen. Angela identificira žrtvu kao kontrolora leta Scotta Braleyja, koji je, kako ih obavijesti njegov brat Kevin, bio u slobodno vrijeme stručnjak u lovu na oluje. Otkrivaju MiniMoho, Scottovu kamp-kućicu za lov na oluje, opremljenu znanstvenom opremom. Pronalaze Nolana, Scottova vozača koji je ukrao vozilo kao kolateralno jamstvo za novac koji mu je Scott dugovao. Ispostavi se da je Scott trebao potpisati ugovor od pola milijuna dolara za IMAX-ov film o tornadima. Sumnja pada na Antoniju Toni Lawrence, lovkinju na oluje ⎯ i Scottovu suparnicu ⎯ koja je naposljetku dobila ugovor. Booth u njezinu vozilu opaža ono što mu se učini da je oružje kojim je počinjeno ubojstvo i izlaže život opasnosti kako bi došao do njega dok se tornado sručuje na njih. Brennan stiže, Booth je konsterniran: lagao joj je kako se ne bi izlagala opasnosti. U razgovoru s lovcima na oluje Brennan dolazi do novoga traga kad doznaju tko je financirao Scottov skupi hobi. Upravo Angela i Hodgins, koji opet mogu istraživati nakon što odluče povjeriti svoje dijete na skrb njegovu djedu, otkrivaju ključni trag koji ih naposljetku odvede do ubojice.

7. sezona, epizoda 6 -  11. listopada

 Ljudske kosti otkrivene su na podnožju Lincolnova spomenika, kao i poruka napisana krvlju: Gdje je ostatak mene? Kad Brennan otkrije da su kralješci njegove kralježnice rastavljeni i opet sastavljeni drukčijim poretkom, shvati da ih ubojica zadirkuje i testira. Potreseni i blijedi Wendell otkrije da krv nije iz iste osobe kao i kosti, nego iz petero različitih ljudi. Uskoro otkriju da je ubojica tehnički potkovan čovjek željan pažnje s visokim IQ-om, a sve postane zloslutno kad se pokaže da je DNK iz krvi petero FBI-evih agenata. Hodgins postane uvjeren da presložena kralježnica skriva poruku, pa on i Angela provode besane noći kako bi razbili možda i nepostojeću šifru. Kad ustrajni i slave gladni reporter Ezra Krane počne njuškati, radeći na informaciji doušnika koji ili radi u FBI-u ili je sam ubojica, Caroline Julian poveća pritisak na Jeffersonianov tim kako bi čim prije riješili slučaj. No trag ih vodi do novih dijelova tijela i podrugljivih poruka. U međuvremenu, Booth i veoma, veoma trudna Brennan počnu se uzrujavati zbog potrage za kućom, a Brennan iznenadi Sweetsa i Bootha poslušavši Sweetsov savjet... Savjet koji joj Booth daje već neko vrijeme.

Popularnu kriminalističku seriju 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u!Tagovi