Kosti, 5. - 9. veljače

kosti 9 - 11
,
hr_HR

Dr. Temperance Brennan stručna je forenzička antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti.

 9. sez., 1. ep. - 5. veljače

Booth prizna prijatelju, barmenu i bivšem svećeniku Aldu Clemensu, da očajnički želi naći i ubiti Pelanta da bi se mogao oženiti Brennan prije nego što se previše udalje, bez straha da će Pelant ostvariti svoju prijetnju i ubiti pet nevinih ako se vjenčaju ili uopće ikomu kaže za prijetnju, a uvijek postoji opasnost da Pelant prati s pomoću nekog uređaja. No najprije, kao i uvijek, moraju riješiti slučaj. Mrtvo tijelo pronađeno je iza rešetke klima-uređaja u hotelu, osakaćeno je i razrezano ventilatorom. Hotel nema videonadzor jer onamo dolaze preljubnici. Serijski broj na kosti od titanija u uhu žrtve pomaže je identificirati kao Jonasa Siedela, računovođu iz State Departmenta, iz ureda u kojem se svi služe javnim prijevozom, biciklom ili hodaju. Jonasu je na dan smrti 22 poruke poslala Lily, tajnica iz njegova ureda, koja možda nešto krije, a pravno je zastupa njezina majka Marianne, uspješna braniteljica. Dolazi do neočekivanog obrata kad u Jonasovu domu zateknu uljeza, CIA-ina operativca i Boothova starog znanca koji je uklanjao dokaze. Jonas je radio za CIA-u, a sada tim iz Jeffersoniana pokušava riješiti slučaj koji CIA želi neriješen.

9. sez., 2. ep. - 6. veljače

Iza kontejnera pronađu tijelo koje je žvakao ris koji je zalutao u grad. Žrtva je korejski savjetnik za menadžment Adam Pak, a bio je mrtav šest do dvanaest sati prije dolaska risa. Njegova supruga nije prijavila nestanak jer je mislila da je na poslovnom putu u Tajland. Vapnenac na tijelu koji je privukao risa vodi Bootha i Brennan do kampa za bračne parove na indijanskoj zemlji. Kampa u kojem je Pak bio sa svojom ljubavnicom. Osumnjičeni uključuju njegovu ženu, ljubavnicu - ženu koja teško kontrolira bijes, čiji je zadnji dečko također pronađen mrtav, druge parove u kampu te voditelja kampa koji se prije nego što je postao šaman drukčije zvao te je poznat po vožnji u pijanom stanju, napadima i financijskim prijevarama. Booth i Brennan odlaze u kamp kao Tony i Roxie Scallion gdje ne samo da istražuju zločin nego, kad su već ondje, usput idu i na terapiju za parove.

U međuvremenu, kad Arastoa zbog manjega prometnog prekršaja zaustavi rasistički nastrojen policajac, Cam iznenada uhite zbog prijevare s čekovima i kreditnim karticama i krađe. Naravno, riječ je o slučaju krađe identiteta, ali Cam nerado prihvaća pomoć kolega. A Sweets, koji u posljednje vrijeme nije u formi te osjeća da je izgubio motivaciju koja ga je nagnala da postane psiholog, razmatra odlazak iz Jeffersoniana.

9. sez., 3. ep. - 7. veljače

U automobilu pronađu tijelo. Automobil i leš spaljeni su do temelja, a sjedalo i metal stopili su se s kostima. U automobilu je pronađena sjekira za meso, a u krovnom nosaču metak. Vlasnik automobila kaže da je ukraden, iako nema načina da provjere njegov alibi koji uključuje kupnju droge u sumnjivom dijelu grada. Angela identificira žrtvu kao zloglasnoga plaćenog ubojicu bande „Estrellas Locos“ Jaimeja Delcampa, poznatog kao „El Carnicero“, odnosno Mesar. Odatle sjekira. Niz osumnjičenih uključuje članove četiriju banda s kojima su „Estrellas Locos“ u ratu. Broj osumnjičenih malo se smanjuje kad se otkrije da metak potječe iz „knjižničnog pištolja“, dijela neregistriranog arsenala koji banda daje svojim članovima, a meci iz tog pištolja ubili su pripadnike svih banda, osim „520 Mafia“. Sweetsa, koji provodi slobodno vrijeme s djecom s teškoćama u centru za mlade, Booth nagovara da pomogne na slučaju. Sweets kaže da će izgubiti povjerenje djece saznaju li da radi za policiju, ali nevoljko pristaje pomoći kad otkrije da je dječak iz centra sin jednog od članova bande. Uskoro Booth i Sweets zalaze dublje na teritorij banda izbjegavajući metke dok pokušavaju pronaći policijskog doušnika među „Estrellasima“. Ali obrat na slučaju dovodi u pitanje nečije shvaćanje odanosti i obitelji.

9. sez., 4. ep. - 8. veljače

Sweets razrađuje riskantan plan da istjeraju Pelanta na čistac. Iskorištavajući tijelo čovjeka koji je umro od srčanog udara i ostavio tijelo Jeffersonianu, preinačuju ga da bi se činilo da je žrtva drugog ubojice, a sve to pod zaštitom elektroničkog ometača koji sprečava njuškanje. Ideja je izazvati u Pelantu zavist jer ga je zasjenio drugi serijski ubojica. Svi osim Bootha misle da je plan dobar. Booth, uz pomoć agenta Flynna, podmeće tijelo. No sutradan otkriju neko sasvim drugo tijelo uz koje im je Pelant ostavio posjetnicu da ih obavijesti da ga nisu zavarali. Booth, ispunjen krivnjom jer je pristao na plan, odlučniji je nego ikad uhvatiti Pelanta. Međutim, istraga otkriva neke neobične stvari o Flynnu, uključujući hrpu krivotvorenih putovnica, gotovine i kreditnih kartica u njegovu stanu. Također, bio je na operaciji koju si nije mogao priuštiti, a platio ju je anonimni donator. Namješta li Pelant Flynnu? Dodatni prijelom koji nije operiran navodi Brennan na trag… Trag koji je vodi do neočekivanog susreta sa samim Pelantom, koji je mami informacijama o drugom serijskom ubojici za kojeg kaže da je odgovoran za niz neriješenih i naizgled nepovezanih ubojstava. On je jedini koji za njih zna i može im pomoći uhvatiti ga.

9. sez., 5. - 6. ep. - 9. veljače

Muškarac je pronađen mrtav ispod litice, a Booth i Brennan dohvaćaju i ispituju leš dok dogovaraju kako neće reći prijateljima za zaruke dok ne dogovore sve detalje. Pokojnik je u pedesetim godinama i u lošoj formi, što upućuje na ubojstvo, ali da bi bili sigurni, moraju pronaći dijelove koji nedostaju, koje je pojeo jastreb koji je grickao tijelo i odjeću. U FBI-u Booth Sweetsu otkriva tajnu: testira se novi računalni program za profiliranje koji bi mogao zamijeniti Sweetsa te se Sweets ljubomorno natječe protiv stroja. Uz pomoć genijalnog, ali nevjerojatno iritantnog dr. Olivera Wellsa tim iz Jeffersoniana utvrđuje da je žrtva, koja je izubijana i bačena niz liticu, imala rak u terminalnoj fazi. To je Charlie McCord, ravnatelj srednje škole koji je, nakon saznanja da ima neizlječiv rak, pokrenuo web-stranicu na kojoj ste mogli platiti njegove inspirativne videozapise o prevladavanju straha. Charliejeva supruga Linda kaže da se on bojao visina. Kada tim pronađe video na kojem Charlie udara u lice bivšeg prvaka UFC-a Chucka Liddella, koji je snimila nepoznata osoba, ekipa dolazi do Charliejeva popisa stvari koje želi učiniti prije smrti koji ih vodi bliže rješenju. Baš kao i njegov medicinski karton koji, začudo, ne navodi njegovu suprugu kao kontakt u slučaju hitnosti. A pronalaze i ključni dokaz koji je povratio jastreb.

Cijeli tim iz Jeffersoniana je na svečanoj večeri uoči Boothova i Brennaničina vjenčanja kad zazvoni svećenikov telefon. Stiže vijest o ubojstvu. Prilikom iskopavanja temelja za sjenicu pronađeno je tijelo. Iako je vjenčanje sutra, tim iz Jeffersoniana uvjeren je da će biti otkazano jer Brennan želi istražiti. Čak i kad stigne dr. Clark Edison, ona ne želi otići dok se ne uvjeri da on može sam riješiti slučaj. Žrtvina odjeća i mrtvi cvrčak upućuju na to da je godina smrti 1979. Riječ je o Nancy Handelman, 36-godišnjakinji kad je umrla. Bila je knjižničarka u Kongresnoj knjižnici u odjelu za rukopise, a nosi tajanstvenu praznu zaštitnu košuljicu. Angela radi na rekonstrukciji prijašnjeg sadržaja. Kako postaje očigledno da će istraga trajati danima, tim iz Jeffersoniana počne kriti stvari od Brennan da ne bi otkazala vjenčanje, a dr. Edison dobiva pomagače. Dok rade, shvaćaju da su svi povrijeđeni jer nisu pozvani na vjenčanje.

U međuvremenu stiže Brennaničin često tajanstveni otac Max s dvojbenim darom, torbom punom novca. Nervozni Booth pokreće istragu u strahu da bi to moglo utjecati na njegovo vjenčanje. Kada dođe do neočekivanog i nesretnog razvoja događaja u crkvi koji privremeno zaustavlja vjenčanje, Booth vjeruje da bi mogla biti riječ o nadnaravnoj smetnji i da je to Maxovo maslo.

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!Tagovi