Kosti, 5. - 7. ožujka

kosti 9
,
hr_HR

Dr. Temperance Brennan stručna je forenzička antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti.

9. sez., 22. ep. - 5. ožujka

Kad u šumi pronađu tijelo, Cam misli da bi to moglo biti djelo Ghost Killera. Brennan je bijesna kad joj Cam, zbog bojazni da ne može biti objektivna kad je riječ o Ghost Killeru, ne dopusti da radi na slučaju. Na Brennaničino nezadovoljstvo, Cam dovodi dr. Clarka Edisona. Tijelo je obješeno sa stabla. Ubojica je očito želio da ga pronađu. Brennan upada na mjesto zločina te se ona i dr. Edison posvađaju, što bi moglo ugroziti slučaj. No čini se da žrtva nosi potpis Ghost Killera. Nedostaje nokat sa srednjeg prsta desne ruke. Uznemirujuće je što žrtva ima lažne nokte napravljene od pravih noktiju. Cam nevoljko dopušta Brennan da radi na slučaju te ona ubrzo otkriva da je žrtva Stephanie McNamara, sestra zadnje Ghost Killerove žrtve Trenta McNamare, čovjeka čiju su smrt smatrali samoubojstvom. Obitelj McNamara je moćna. Toliko da Stark, zamjenik ravnatelja FBI-a, koji razmatra Boothovo promaknuće, posjećuje Jeffersonian da im ponudi potporu i naglasi da moćni ljudi žele da se slučaj brzo riješi. Žrtva je drogirana anestetikom kućne izrade. Osumnjičeni su vrtlar obitelji McNamara koji zna obiteljsku tajnu i istražitelj iz komisije za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima koji je istraživao obitelj zbog financijskih malverzacija. Ali ako Brennan ima pravo, Stephani McNamara krila je šokantnu tajnu koja bi mogla utjecati na ovaj slučaj, ali i potragu za Ghost Killerom. A kad jednu od ubojičinih prvih žrtava ekshumiraju zbog dodatne istrage, pronalaze nove uznemirujuće dokaze.

9. sez., 23. ep. - 6. ožujka

Booth dopušta Sweetsu da preuzme dio njegova istražiteljskog posla dok se on priprema za iskaz pred odborom, a Brennan je žalosna što neko vrijeme neće raditi s Boothom. Zato ovaj put Brennan i Sweets stižu na mjesto zločina gdje su ljudske ostatke pronašli u bunaru. No Sweets brzo svima ide na živce ustrajući da sve rade po pravilima kako ne bi iznevjerili Bootha. Kosti žrtve prekrivene su kovanicama iz bunara. Natrag u Jeffersonianu pridružuje im se muškobanjasta i kompetitivna pripravnica Jessica Warren, samouvjerena sportašica koja se vodi osjećajem, a Brennan ometa svojom sklonošću nagađanjem, ali ima znanje kojim ga podupire i dobar instinkt. Sweetsu se na prvu ne svidi, ali uskoro međusobna privlačnost postaje očita, iako uštogljenog Sweetsa muči njezina nepredvidivost. Žrtvu identificiraju kao sportaša i trenera plivanja na koledžu Briana Thomasa, a tijelo je bačeno u bunar. Osumnjičeni su Thomasova žena, student iz plivačke ekipe optužen za maltretiranje te trenerica plivanja s kojom je možda imao aferu. No kad se ispostavi da je Brian vodio tajni život kao drag queen, istraga kreće u novom smjeru.

9. sez., 24. ep. - 7. ožujka

Krvavog Bootha, čiji život visi o niti, voze na operaciju dok izbezumljena Brennan čeka ispred operacijske sale. Dva dana prije, dok Booth pokušava naučiti njemački da bi se pripremio za potencijalni novi posao u Berlinu, stiže anonimni poziv od nekoga tko se želi sastati s njim nasamo i razgovarati o obitelji McNamara i FBI-u. Poziv stiže s požarišta gdje pronalaze tijelo. Najprije se čini da je uzrok požara pušenje u krevetu, ali prerezane žice upućuju na ubojstvo. Netko je želio spriječiti razgovor s Boothom. Žrtvu identificiraju kao Wesleyja Fostera, novinara koji je izgubio sve prije pet godina te otada piše paranoični blog o teorijama zavjere, a umro je prije izbijanja požara. Booth odluči zatajiti istragu Fosterove smrti zamjeniku ravnatelja Starku u slučaju da u FBI-u zbilja postoji zavjera. Foster je potajno radio kao domar u zaštitarskoj kompaniji u vlasništvu obitelji McNamara, ali kompanija je vrlo tajnovita. Pokušaj Caroline Julian da Boothu nabavi nalog za premetačinu odbijaju tri suca i to na temelju nacionalne sigurnosti. Fosterov je disk ukraden, ali pronalaze back-up pun povjerljivih informacija, uključujući i fotografije koje je snimio Booth. Booth istražuje veliki slučaj ucjene koji uključuje tajne velikih zvjerki te u pitanje dovodi svoju karijeru, a možda i život.

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!

 Tagovi