Kosti, 2. - 6. rujna

Kosti, 11. sezona - 1
,
Kosti, 11. sezona - 1
hr_HR

Serija 'Kosti' je mračno zabavna proceduralna drama koja ulazi u svoju sedmu sezonu, a inspirirana je pravom forenzičkom antropologinjom i spisateljicom Kathy Reichs.

4. sezona, epizoda 19 - 20/ 11. sezona, epizoda 21 - 2. rujna

 Smrskani i zdrobljeni ljudski ostaci sadrže krhotinu meteorita, koja vodi tim do laboratorija za fiziku u gradu Washingtonu. Žrtva je bila zaručena za osnivača laboratorija i radila je na iznimno kontroverznom projektu zbog kojeg je dobila više prijetnji smrću. U međuvremenu se Angelin otac dolazi osvetiti Hodginsu, a Sweets pokušava smiriti situaciju.

Ispostavi se da je obličje Djevice Marije na odlagalištu smeća zapravo obris osušene krvi iz spljoštenog tijela. Žrtva je godinama planirala savršeno vjenčanje, ali ispostavilo se da njezin zaručnik nije bio jedini muškarac u njezinu životu. Sweetsova djevojka Daisy viđena je kako isprobava vjenčanicu u društvu drugog muškarca, a Hodgins i Angela pomire se sa statusom svoje veze.

Tijelo je nađeno u postrojenju za recikliranje stakla, a meso je razderano na trakice. Međutim, žrtva je ubijena prije nego što je bačena u strojeve za recikliranje, oko 36 sati prije. Tim se zapanji kad otkrije dijamant zaglavljen u žrtvinim čeljustima. Ispostavi se kako je dijamant pripadao okićenom i neprocjenjivom bodežu koji su, pokaže se, nedavno ukrali kradljivci dragulja. Žrtva je francuska plemićkinja markiza od Chaussina, a arogantni inspektor Rousseau iz Francuske dolazi k timu optužujući njezina supruga markiza od Chaussina, izravnoga potomka kralja Luja XIV.

4. sezona, epizoda 21 - 22/ 11. sezona, epizoda 22 - 3. rujna

Ispostavi se da ljudski kostur upotrijebljen kao rekvizit death-metal benda pripada ubijenom basistu Mayhemu iz benda Spew. Sweets zamoli dr. Gordona Wyatta za detalje za knjigu koju piše o Boothu i Brennan te dobiva zanimljivo viđenje njihove jedinstvene veze.

Kad jedan od njihovih kolega umre, navodno od srčanog udara, Brennan pronalazi slomljene kosti. U nemogućnosti da ishodi zabranu kremiranja, ona i Cam ukradu tijelo kako bi ga pregledali. Otkrivaju da je otrovan , pao u komu, pogreškom proglašen mrtvim, a zatim ga je izbo iznenađeni pogrebnik jer se počeo grčiti. Tim u utrci s vremenom pokušava pronaći pravog ubojicu prije nego što itko opazi da je tijelo nestalo.

Tim se baca na istragu serijskog ubojice iz prošlosti, pokušavajući pronaći „Lutkara”, koji živi s tijelima svojih žrtava, izrađujući od njihovih tijela lutke, a onda ih baca. Brennan još muče noćne more pune osjećaja krivnje zbog ubojice, jer se krivi što ga nije ranije zaustavila budući da je prethodne godine otišla u mirovinu. Lutkar ubija ljude u redovnim intervalima, a Brennan se uznemiri nakon što pauza između žrtava bude dulja od uobičajene. Sljedeću žrtvu nalaze u napuštenoj školi – što je odmak od ubojičina uobičajenog načina rada – a truplo je odjeveno u Brennaninu staru odjeću, koju je donirala, a frizura je uređena kao Brennanina. Jezivo upozorenje opsjednutog i poremećenog ubojice.

4. sezona, epizoda 23 - 24 - 4. rujna

 Kad sestra detektiva iz Japana nestane u Washingtonu, Booth i Brennan pronađu njezinu odsječenu glavu, a istraga koja slijedi vodi ih do elitne eskort agencije. Kad otkriju da je njezina cimerica također nestala, u utrci s vremenom moraju pronaći ubojicu.

Kad pronađu mrtvo tijelo u kostimu vidre (sveučilišna maskota), Brennan i Booth istražuju je li žrtva preminula prije ili je ubijena na krijesovima. Žrtva, član bratstva poznat kao Dabar, jako je dobro zarađivao sa strane. Booth ponudi bratu Jaredu pomoć u potrazi za poslom nakon što je nečasno otpušen iz mornarice.

4. sezona, epizoda 25 - 26 - 5. rujna

 Tijelo kritičara vina pronađeno je u bačvi vina za vrijeme kušanja, a okrutni kritičari imaju mnogo neprijatelja. U međuvremenu Brennan želi dijete te zamoli Bootha da bude otac. Zahtjev dovodi do lavine prešućenih osjećaja i neriješenih stvari među njima. Stres i Boothov nedijagnosticirani zdravstveni problem izazivaju halucinaciju, posjet dijaboličke bebe Stewieja Griffina iz animirane serije Family Guy koja Boothu ponudi savjet.

Svi su sumnjivi kad pronađu tijelo u popularnom noćnom klubu poznatom kao Lab. U neočekivanom pripovjedačkom obratu Brennan, Booth i tim iz Jeffersoniana preuzimaju neobične uloge izvan uobičajenih dužnosti, koje uključuju posluživanje u noćnom klubu. Pojavljuje se niz posebnih gostiju, uključujući Maxa Keenana (u gostujućoj ulozi Ryan O'Neal), Jareda Bootha (Brendan Fehr) i članove benda Mötley Crüe.

5. sezona, epizoda 1 - 2 - 6. rujna

 Angelin medij (gostujuća uloga: Cyndi Lauper) predvidi da je pod jednom fontanom zakopano više tijela; pokaže se da je to istina, a Booth i Brennan pronalaze ostatke 11 tijela upravo ondje gdje je medij i rekao da će biti. U međuvremenu je Sweets proglasio Bootha psihički sposobnim da se vrati na dužnost nakon operacije na mozgu, no on još doživljava neke nuspojave.

Brennan i Booth istražuju tijelo čovjeka ubijenog zbog nepoznatog sadržaja jednoga kovčega. Početni dokazi navode tim da posumnja kako su na djelu tajni operativci, a njihove teorije dobiju temelja kad u prtljažniku jednog auta pronađu tekuće ostatke CIA-jina agenta. Za to vrijeme Brennanina uspješnica dovodi do financijskog uspjeha i služi kao točka prijepora s Boothom, a Jeffersonianov pripravnik Wendell ostaje bez stipendije.

 

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom i večernjem terminu na Doma TV-u!Tagovi