Kosti, 18. - 24. studenog

Kosti 9
,
Kosti 9
hr_HR

Doma TV na male ekrane donosi nagrađivanu kriminalističku seriju 'Kosti' o zločinima koje rješava zanimljiva ekipa iz Instituta Jeffersonian.

9. sezona, epizoda 14 - 16 - 18. studenog

Raskomadano tijelo pronađeno je u napoju za svinje, a Brennan je ljuta jer je njihov jedini potencijalni pripravnik u laboratoriju vedri kanadski forenzični ortoped dr. Douglas Filmore. Nedostaje mnogo kostiju jer svinje jedu kosti. Hodgins postavlja sustav filtara sličan aparatu za kavu da bi izdvojio ostatke iz korita. DNK iz pronađene vlasi identificira Keyona Henryja, gangstera s Jamajke koji je prije godinu dana izbjegao optužnicu za ubojstvo i koji je i dalje itekako živ te tvrdi da su mu namjestili.

Pronađeno je tijelo zakopano na obronku, kosti nogu vire iz zemlje, a na desnoj nozi nedostaje mali prst koji je odrezan neposredno prije smrti. Zubi su smrskani, pa se žrtvu ne može identificirati po zubnom kartonu.

Kada ribari u jezeru pronađu platnenu vreću s lubanjom, na teren izlazi tim iz Jeffersoniana. Tijelo se raspadalo četiri dana, a činjenica da vreća nije otežana kamenjem upućuje na to da je netko želio da tijelo pronađu.

9. sezona, epizoda 17 - 18 - 19. studenog

Kada pronađu tijelo u septičkoj jami u Virginiji, cjelokupna septička jama stiže u laboratorij. Budući da nemaju pripravnika, Cam dovodi Rodolfa Fuentesa, potencijalnog pripravnika. Bivši šef forenzične antropologije kubanske vlade Rodolfo dobio je azil u SAD-u, ali treba ga ponovno akreditirati jer je njegova kubanska diploma medicinskog fakulteta ovdje bezvrijedna, a stažiranje u Jeffersonianu pomoći će mu u tome.

Booth se zapani jer Brennan ne želi organizirati proslavu rođendana za Christine. Brennan tvrdi da ona kao dijete nikada nije imala proslavu. Njezin otac Max bojao se da će time privući policiju te ne osjeća da je išta propustila.
 

9. sezona, epizoda 19 - 21 - 20. studenog

Na dan velike utakmice Booth nevoljko prati Brennan na pogreb jednog od najvećih donatora Jeffersoniana koji je umro od predoziranja. Donator Todd Mirga imao je samo 31 godinu. Bio je menadžer hedge-fonda i težak više od tri milijarde dolara. Nakon pogreba Toddova temperamentna majka Drina optuži sve prisutne žene da su uništile njezina sina i da su samo željele njegov novac.

U močvari kraj prigradskog naselja pronalaze tijelo s kojeg su životinje pojele noge i ruke, ali začudo, organe nisu. Čini se da je tijelo bačeno onamo, a kosti su polomljene – iako ne tupim udarcima.
 

9. sezona, epizoda 22 - 24 - 21. studenog

Kad u šumi pronađu tijelo, Cam misli da bi to moglo biti djelo Ghost Killera. Brennan je bijesna kad joj Cam, zbog bojazni da ne može biti objektivna kad je riječ o Ghost Killeru, ne dopusti da radi na slučaju. Na Brennaničino nezadovoljstvo, Cam dovodi dr. Clarka Edisona. Tijelo je obješeno sa stabla.

Booth dopušta Sweetsu da preuzme dio njegova istražiteljskog posla dok se on priprema za iskaz pred odborom, a Brennan je žalosna što neko vrijeme neće raditi s Boothom. Zato ovaj put Brennan i Sweets stižu na mjesto zločina gdje su ljudske ostatke pronašli u bunaru.

Krvavog Bootha, čiji život visi o niti, voze na operaciju dok izbezumljena Brennan čeka ispred operacijske sale. Dva dana prije, dok Booth pokušava naučiti njemački da bi se pripremio za potencijalni novi posao u Berlinu, stiže anonimni poziv od nekoga tko se želi sastati s njim nasamo i razgovarati o obitelji McNamara i FBI-u.

1. sezona, epizoda 1 - 3 - 22. studenog

Forenzička antropologinja dr. Temperance Brennan i FBI-ev agent Booth udružuju snage u istrazi misterioznog neriješenog ubojstva mlade pripravnice u Senatu. Istraga ih vodi do tri osumnjičena: senatora s kojim je pripravnica imala ljubavnu aferu, mentalno nestabilnog senatorova pisca govora koji je žrtvu svojevremeno uhodio te njezina dečka, ujedno senatorova pomoćnika.

Brennan i Booth istražuju slučaj bliskoistočnog diplomata optuženog za samoubilački napad; daljnja istraga navodi ih na sumnju da je navodni terorist zapravo ubijen i da mu je potom smješteno za taj smrtonosni incident.

Dr. Brennan i FBI-ev agent Booth istražuju misterioznu smrt vješanjem učenika elitne škole; sve ukazuje na samoubojstvo, no njihova pomna istraga vodi ih do dvoje učenika koji bi mogli biti upleteni u slučaj.

1. sezona, epizoda 4 - 5 - 23. studenog

Nakon pronalaska ljudske ruke u utrobi crnog medvjeda u saveznoj državi Washington, Brennan i Booth odlaze u tamošnji gradić kako bi istražili slučaj koji ih vodi do krvožednog kanibala.

Brennan i Booth udružuju snage kako bi otkrili osobu odgovornu za seksualno zlostavljanje i ubojstvo dječaka pronađenog na polju.

1. sezona, epizoda 6 - 7 - 24. studenog

Booth i Brennan kreću u potragu za odgovorima nakon pronalaska mumificiranog trupla hip-hop DJ-a u zidu noćnoga kluba.

Brennan i Booth istražuju slučaj osuđenika na smrt kojeg neki smatraju nedužnim; uspijevaju iskopati nove dokaze – uključujući dva dodatna ubojstva – koji ih navedu da posumnjaju u razboritost odgode smaknuća koju su pomogli iznuditi.
 

Popularnu kriminalističku seriju 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u večernjem terminu na Doma TV-u!Tagovi