Kod Ane, 26. - 30. studenog

img placeholder
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

1. sezona, 6. epizoda - 26. studenog

Ana je odlučila svojim izdavačima iz Profila, Ivici Pretenjači i Romanu Simiću, prirediti janjetinu prema receptu koji je objavila u knjizi. Rene će u današnjem kulinarskom showu opet otkriti neke nove tajne. Na koje se sve načine u našim krajevima priređuje janjetina? Odgovor donosi šesti nastavak gastro magazina 'Kod Ane'.

1. sezona, 7. epizoda - 27. studenog

Inspirirana filmom 'Kad je Harry sreo Sally' u kojem Meg Ryan prilikom naručivanja Chef’s salad svojom zahtjevnošću doslovno izluđuje konobaricu, Ana danas također priprema fantastičnu salatu. Osim salate od endivije, pržene šunke i krušaka svog ovotjednog gosta, redatelja Dalibora Matanića kuharica i domaćica Ana počastit će i špagetima s mesnim okruglicama. Za špagete se Ana inspirirala filmom Martina Scorsesea 'Goodfellas'.
U filmu 'Bilo jednom u Americi' Sergia Leonea, mladi Dominic dolazi kod Peggy sa Charlotte Russe, kolačem koji ona zahtjeva za ljubakanje s lokalnim dječacima. Dok je čeka ispred njenih vrata ni sam nemože odoljeti primamljivoj slastici... Za desert, Dalibor i Rene kušat će Anin Charlotte Russe.

1. sezona, 8. epizoda - 28. studenog

Ana i Rene otvaraju temu hrvatskih gastro ikona. Gost je poznati hrvatski fotograf Damir Fabijanić, koji je pokrenuo gastro magazin 'Iće i piće' s namjerom promocije domaćih gastronomskih i enoloških vrijednosti. Rene je među prodavačima i kupcima na Dolcu napravio malu anketu o tome što oni smatraju hrvatskim gastro ikonama, a za ovu prigodu Ana će pripremiti tripice (fileke) na svoj način, heljdine palačinke punjene dimljenom gackom pastrvom i prekmursku gibanicu.

1. sezona, 9. epizoda - 29. studenog

Ana će ugostiti poznatog hrvatskog glumca Dražena Šivka koji će glumeći dijelove iz dječje predstave "Kako sam došao na ovaj svijet" zabavljati prisutnu djecu okupljenu povodom dječjeg rođendana. Na meniju će se naravno naći omiljena dječja hrana. Za ovu posebnu prigodu Ana će poslužiti kremastu tortu od čokolade i banana, mini hot dog i pizzu.

1. sezona, 10. epizoda - 30. studenog

Ani u goste dolazi direktorica tvrtke za konzulting u nutricionizmu, dr. sc. Darija Vranešić. Gospođa Vranešić kao vrstan nutricionist upoznat će Anu i Renea s mnogim važnim sastojcima u namirnicama koje će se tom prilikom naći na jelovniku, ali i mnogim drugim. Ova epizoda kulinarskog showa obiluje savjetima o zdravoj prehrani, a u prilog tome idu i zdrava jela koje će Ana pripremiti za tu prigodu: flan s divljim šparogama za predjelo, tuna na žaru i povrće iz woka za glavno jelo te za desert salata od crvenih naranči s pjenom od jogurta.

Emisiju 'Kod Ane' pratite od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV-u!Tagovi