Kod Ane, 17. - 23. prosinca

img placeholder
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

 21. ep. - 17. prosinca

Zlatko Gall današnji je gost kulinarskog showa 'Kod Ane'. Što će Ana pripremiti za glazbenog kritičara koji za sebe kaže da je 'dragovoljac kuhinjskog fronta' te koji baš kao i Ana kuhanju pristupa strastveno i bez zadrške? Domaćica će pripremiti pitu od lisnatog tijesta s blitvom, svježim mladim sirom i slanim srdelama. Na stolu će se naći i teleća jetrica u acetu balsamicu. Za desert Ana će pripremiti semifredo s jagodama.

 22. ep. - 18. prosinca

Tomislav Špiček, pored Ane Ugarković, druga je najveća kulinarska TV zvijezda. Gastroguru Tomislav, kako ga neki zovu, kod Ane će imati priliku okusiti finu juhu od mladog češnjaka te sarmice od dimljenog ugora u vinovoj lozi. Za desert će ovaj poznati kuhar imati priliku probati Anin creme brulee od lavande. Hoće li Ana uspjeti impresionirati ovog gastro majstora? Ana i Tomislav sigurno će razmijeniti svoja bogata kulinarska iskustva i naučiti ponešto jedno od drugog.

 23. ep. - 19. prosinca

Anini gosti su Livio Morosin i Željko Šatović G.U.L.A. Ana će im pripremiti spätzle (valjušci) s porilukom, pancetom i lisičarkama i piletinu «al mattone». Na njenom stolu naći će se i pečeni mladi luk s umakom Salsa Romesco koji potječe iz Tarragone te za kojega kažu da je peti klasični umak katalonske kuhinje. Gosti će se na kraju vrhunskog glavnog jela zasladiti pitom od trešanja i badema.

 24. epizoda - 20. prosinca

Slikar Pane Milenković kod Ane će jesti svilene maramice s pestom, mahunama i mladim krumpirom. Uz to će probati i janjetinu koju će Ana peći čak sedam sati te izvrsne marinirane tikvice na žaru. Anin gost zasladit će se sorbetom od mascarponea s grilažom i povrtnim borovnicama.

 2.sez; 1. ep. - 21. prosinca

Ana se i dalje drži svoje maksime: Kuha svježe, zdravo i nadasve ukusno, dok gastronomad Rene Bakalović širi granice svojih putovanja na cijelu regiju, pa čak i preko oceana. Ovaj nastavak sniman je na otvorenom, na prekrasnoj Palmižani, gdje je Ana ljeto provela radno. Što će sve Ana pripremiti inspirirana divnim Paklenim otocima i Hvarom, saznat ćemo u današnjem specijalu u kojem će ugostiti Slobodana Prosperova Novaka.

2.sez; 12. ep. - 22. prosinca

Za predjelo će Ana svome gostu pripremiti paštetu od pilećih jetrica. Željko Žutelija, urednik i gastro novinar zasigurno će uživati u pečenoj purici s kiselim zeljem i mlincima. U kulinarskom showu Ana će pokazati i kako napraviti odličan relish od ljutike i suhih šljiva. A šljive će Ana iskoristiti i za pripremu deserta. Naime, Rene i Željko zasladit će se njenim odličnim uštipcima sa suhim šljivama.

2.sez; 15. ep. - 23. prosinca

Ana Ugarković će pokazati što se sve ukusno može pripremiti u božićno vrijeme. Gledatelji će imati priliku vidjeti kako se na Badnjak u hrvatskoj kuhinji tradicionalno priprema riba. Ana će ugostiti bračni par Tanju i Tomu Mlinara, koji prodaju ribu na zagrebačkom Dolcu te koji će predstaviti adekvatnu ponudu za ovaj dan. Dok će Rene provjeriti kakva se riba može pronaći na poznatoj zagrebačkoj tržnici, Ana će pokazati kako se i na blagdanskom stolu može biti kreativan i moderan.
Ana će pripremiti tortille od slanutka i fete sa ćimulicama od raštike, musaku od krumpira, a za desert će napraviti savijaču od limuna.

Emisiju 'Kod Ane' pratite od ponedjeljka do nedjelje u jutarnjem terminu na Doma TV-u!Tagovi