Kod Ane, 11. veljače - 15. veljače

img placeholder
,
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

 2. sezona, epizoda 36. - 11. veljače

Kod Ane će se u ulozi gostiju za stolom naći umjetnici Melita Lozić i Aldo Krizman. Za ovu će im priliku Ana pripremiti tradicionalne specijalitete komišku pogaču i tagine od srdela i pečene paprike. Na kraju će se zasladiti desertom, a to je ovog puta kolač od breskvi i trešanja.

2. sezona, epizoda 37. - 12. veljače

Gosti omiljene televizijske blagovaonice danas su Iva Šulentić i Frano Domitrović. Za predjelo i uvod u gastro pustolovinu čeka ih salata od vrganja sa parmezanom. Mirisno glavno jelo biti će ravijoli s piletinom i ružmarinom a za šećer na kraju zaduženi su tartufi s mirisom lavande.


1. sezona, epizoda 1. - 13. veljače

Emisija 'Kod Ane' je kombinacija gastro showa i dokumentarne emisije u kojoj se jela pripravljaju prema receptima baziranima na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji.
Sastoji se iz tri cjeline: priprema i kuhanje hrane (Ana Ugarković), gastronomad na terenu (Rene Bakalović), zajednička konzumacije hrane (protagonisti zajedno uz goste u svakoj emisiji).
Recepti koje gastronomska stručnjakinja Ana Ugarković u emisiji predstavlja bazirani su na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji, te na sezonskoj ponudi namirnica na našim tržnicama. Gastronomad Bakalović uz povijesne i znanstvene kulinarske činjenice nastojat će promicati ekološki, organski i zdravi način proizvodnje i konzumacije hrane, a sve u funkciji podizanja standarda prehrambenih navika gledatelja. Sadržajno, uz same recepte, emisija stavlja naglasak na hranu kao generator druženja i zajedništva.
U današnjem nastavku Ana će kuhati za svoje roditelje, a na stolu će se naći juha od raštike, polagano pečena rolana panceta i topla salata od leće. Za desert Ana će poslužiti tortu od oraha s kremom od orahovice.

2. sezona, epizoda 2. - 14. veljače

Gastronomska stručnjakinja i danas će svoje goste iznenaditi svojim jedinstvenim delicijama. Za predjelo Ana će pripremiti salatu od pečenih pačjih prsa s radičem, endivijom i umakom od maslina.
Kao glavno jelo na Aninom stolu pojavit će se confit od patke, dinstano crveno zelje i pečeni krumpir. Nakon odličnog glavnog jela Aninim će gostima sigurno prijati kruške i smokve kuhane u crnom vinu koje će poslužiti sa sladoledom...

2. sezona, epizoda 3. - 15. veljače

Kod Ane će se na stolu naći salata od hobotnice s pečenim cherry rajčicama, maslinama i rikulom. No, to će njenim gostima samo otvoriti apetit jer nakon toga popularna kuharica će na stol staviti odlične rezance sa crvenim radičem i dagnjama te pečeni list s korom od krumpira sa zelenom salsom. Kako će sve to Ana pripremiti te kako će gosti komentirati Anino kulinarsko umijeće? Gledatelji popularnog kulinarskog showa imat će priliku od Ane naučiti i kako pripremiti ukusnu skutu s narančama u karamelu od anisa i aceta balsamica.

Emisiju 'Kod Ane' pratite od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV-u!



Tagovi