Keanu Reeves u ulozi najtraženijeg bjegunca

johnny mnemonic
,
hr_HR

Keanu Reeves glumi naslovni lik, čovjeka s kibernetičkim implantatom u mozgu dizajniranom da pohranjuje informacije.

Film 'Johnny Mnemonic' američki je znanstvenofantastični film iz 1995.g. Režirao ga je Robert Longoa djelomično se bazira na priči Williama Gibsona, 'Johnny Mnemonic'., a glavnu ulogu u filmu ima Keanu Reeves. Osvojio je nagradu Genie.

Prikazuje Gibsonovu distopijsku viziju budućnosti u kojem svijetom dominira megakorporacija i snažni utjecaji iz istočne Azije. U filmu glume Keanu Reeves, Dina Meyer, Ice-T, Dolph Lundgren, Kateshi Kitano, Henry Rollins, Dennis Akayama.

Radnja filma vodi nas u siječanj 2021. godine i prati Johnnya Mnemonica - najtraženijeg bjegunca koji mora biti hladne glave, a opasnost se krije upravo u njoj. Informacije će u budućnosti postići najveću vrijednost, s njima će se najviše trgovati i švercati. Johnny prenosi informacije u svojem mnemoničkom umetku u mozgu. Upravo kada treba obaviti zadnji posao i izaći iz svega, za vratom mu je korporacija Pharmakom, agenti Jakuze i ludi cyborg.

U jednoj zasjedi mafijaška organizacija Yakuza ubija njegove suradnike, a mnemonički okidač koji omogućuje korištenje podataka iz njegovog mozga je djelomično oštećen. Stoga Johnny putuje iz Pekinga u New Jersey, jer se nada da će tamo moći spasiti podatke prije nego li se dogodi «neuronski prodor» u njegovom mozgu. Udružuje se s Jane koja pokušava biti tjelohraniteljica i u grupi buntovnika pod imenom LoTeks koji žive u jednom napuštenom mostu. Johnny mora dostaviti čip ili će umrijeti za 24 sata.

Akcijski film 'Johnny Mnemonic' ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

 Tagovi