Inspektor Rex, 2. - 6. rujna

Inspektor Rex, 4. sezona
,
Inspektor Rex, 4. sezona
hr_HR

Ova omiljena i kultna serija prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa Rexa.

8. sezona, epizoda 5 - 6 - 2. rujna

 Panika na jezeru Alte Donau. Uzbuna zbog krokodila: navodno je jedan krokodil pušten na slobodu i ugrožava kupače. Debela Margaretha (Ulrike Beimpold) zvana Mops prisiljena je gledati kako se njezina lijepa sestra Doris (Doris Schretzmayer) utapa u jezeru, što još uvijek nije slučaj za odjel za umorstva. Ali jest slučaj konobara Sergea (Toni Wegas) kojega uskoro nalaze ustrijeljenog u stanu u blizini jezera Alte Donau. Serge je bio poznat ženskaroš. Mnoge indicije upućuju na Sergeovu ljubomornu djevojku Sonju (Viviane Bartsch). Ali tu je i činjenica da je Serge skrio veliku količinu novca.

Voditeljska zvijezda na privatnoj radiopostaji Nina Klaus (Arabella Kiesbauer) već neko vrijeme provodi kampanju protiv vožnje u alkoholiziranom stanju. Neki od slušatelja protive se akciji, zbog čega telefonom vrijeđaju Ninu Klaus te joj prijete. Kada nakon jedne od emisija, kao i obično, popije jedno piće te svojim vozilom krene kući, dogodi joj se nezgoda u mračnoj sporednoj ulici. Nina Klaus pregazila je djevojku, za koju ustanovi da je mrtva. Neposredno nakon dolaska policije pojavljuje se i fotograf koji snima poznatu voditeljicu.

8. sezona, epizoda 7 - 8 - 3. rujna

 Katja Behrend (Antonia Girardi) i njezin prijatelj Mathias (Laurence Rupp) fotografiraju na napuštenom gradilištu. Pritom rabe pištolj koji je Katja našla u kući svog oca. Dođe do nesreće s teškim posljedicama: pištolj slučajno ispali i metak pogodi beskućnika koji se nalazio na gradilištu. Djeca pobjegnu u panici.
Marc i njegova ekipa istražuju građevinsko zemljište i ondje sretnu neobičnu ženu: Anneliese Kerling (Maresa Hörbiger) koja živi u nedovršenoj i neožbukanoj kući. Ona tvrdi da je njezin muž prije bio vlasnik Tvrtke za prodaju nekretnina, no kad je tvrtka bankrotirala, ostala joj je jedino ta kuća.

Imućni stariji muškarac Elmar Baumann (Peter Josch) postao je žrtva oružane pljačke u svojoj vili. Marc (Alexander Pschill) i Rex stižu na mjesto zločina, gdje Rex primijeti da je navodni mrtvac još na životu. Tijekom istrage utvrđuju nešto neobično: u žrtvinu stanu ništa ne nedostaje, a očito ne postoje ni uobičajeni vrijedni predmeti.
Marc i Rex saznaju da žrtva pljačke posjeduje i drugo prebivalište te ondje zateknu dugogodišnju kućnu pomoćnicu Margu Benesch (Ursula Strauss), kako uzima vrijedne predmete koji su bili zakopani.

8. sezona, epizoda 9 - 10 - 4. rujna

 Marc (Alexander Pschill) i Rex pozvani su u praznu tvornicu. U peći je pronađeno poluizgoreno tijelo starije žene. Počinitelj se nije posebno potrudio onemogućiti identifikaciju nepoznate osobe. Rex osim toga u tvornici pronalazi jedno bijelo pero i uginulog miša, koje je očigledno počinitelj ostavio za sobom.
Marc tijekom istrage otkriva da je isti počinitelj vjerojatno jedanput već počinio ubojstvo. I tada je ostavio neobične predmete, crvene cipele i bočicu likera od cimeta.

Thomas (Stefano Bernardin) 18-ogodišnjak i još maloljetna Lisa (Nicola Etzelsdorfer) u tajnoj su ljubavnoj vezi. Nitko osim njih ne zna da je Lisa u sedmom mjesecu trudnoće. Thomas se sa svojim prijateljima zabavlja na razuzdanom tulumu. Sljedeće jutro Thomasov prijatelj pronađen je mrtav u svome stanu.
Marc (Alexander Pschill) je uvjeren da samo netko od gostiju s tuluma može biti ubojica. Nailazi na zid šutnje. Nitko se od Manuelovih prijatelja ne može i ne želi prisjetiti što se dogodilo protekle noći. Svi tvrde da su bili previše pijani te da nemaju pojma gdje bi Thomas i Lisa mogli biti.

8. sezona, epizoda 11 - 12 - 5. rujna

 Nedjelja u staračkom domu 'Morgentau'. Sin Robert i snaha Erika došli su u posjet gospodinu Walteru. Neposredno nakon toga starac pokazuje svoje pravo lice. On je prava gnjida. Terorizira osoblje i starce u susjednim sobama. Samozadovoljan, penje se na stolac na balkonu kako bi nahranio svoga kanarinca i – pada s balkona uzvikujući poziv u pomoć. Dr. Graf (Gerhard Zemann) ustanovio je smrt. Walter je udaren i gurnut preko ograde balkona, a ubojica je nosio rukavice. Rupe u sjećanju starijih svjedoka u domu otežavaju istragu.

Marca (Alexander Pschill), Rexa i njihov tim alarmirao je očevidac, koji tvrdi da je po noći u središtu grada promatrao kako jedna djevojka ubija drugu. Na navodnom mjestu zločina nema puno tragova, Rex samo uspijeva ustanoviti da se djevojka zadnje nalazila u jednoj diskoteci. Uskoro pronalaze vozilo iskorišteno za zločin. Počiniteljica ga je ukrala i vratila, što je neobično.
Nakon što je zahvaljujući tragovima na vozilu pokrenuta istraga, istražitelji primaju e-mail u kojem ih počiniteljica provocira, ali u kojem je navedeno i mjesto gdje se nalazi truplo.

8. sezona, epizoda 13 - 14 - 6. rujna

 Dr. Graf (Gerhard Zemann) u malo slobodnog vremena koje ima postaje svjedok pokušaja ubojstva: muškarac iz zasjede puca na mladog gosta koji uspije preživjeti, ali metak mu okrzne glavu te izgubi pamćenje. Marc (Alexander Pschill) i Kunz prvo ne mogu utvrditi tko je žrtva, ali uvjereni su da iza atentata stoji profesionalni ubojica.
Uspijevaju utvrditi identitet žrtve. Zove se Walter Koberá (Janek Rieke), a događanja u koja je uključen i dalje su zagonetka. Amajlija sa slikom upadljivo lijepe žene mogla bi pomoći oko rješenja zagonetke. Rex ostaje u bolnici s Koberom kako bi ga umirio i oraspoložio. Koberi se na trenutke polako vraća sjećanje... Iskrada se iz bolnice i luta Bečom. Rex odlazi s njim i čuva ga tijekom njegove odiseje.

Vlasniku uspješnog lanca lokala za mlade Jürgenu Zartmannu (Peter Scholz) nije baš najbolji dan: vozi malog Saschu (Calvin Klaus) i kćer Tanju (Nora Heschl) u školu, gdje se žestoko posvađa s dečkom svoje kćeri (Jan Polak). Njegov partner Dvorak (Jan-Gregor Kremp) okrivljuje ga da svojim riskantnim poslovima uništava tvrtku. Supruga Christine (Brigitte Karner) obavještava ga da će se rastati od njega. Nepoznata osoba na telefonu ucjenjuje ga. Na koncu Zartmann završi ubijen u parku.
Rexa to za sada uopće ne zanima: na jednom gradilištu našao je napušteno dražesno štene pinča i posvojio ga... Sada istodobno mora biti policajac i otac.

 

Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!Tagovi