Inspektor Rex, 11. sezona

Inspektor Rex, 4. sezona
,
Inspektor Rex, 4. sezona
hr_HR

PON - PET 13.15

(Kommissar Rex), 2009., Austrija/Italija, dramska serija
Redatelj: Marco Serafini
Autori: Peter Hajek, Peter Moser
Producenti: Raffaello Monteverde, Cristina Zucchiatti, Ferdinand Dohna
11. sezona

Uloge:
Rex…..Henry/ Tobbew Jack
Lorenzo Fabbri…..Kaspar Capparoni
Morini…..Fabio Ferri
Katia Martelli…..Pilar Abella
Filippo Gori…..Augusto Zucchi
Erika Hedl…..Denise Zich
Giuliano Polidori….. Nicola Farron

Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, dosad doživjela preko četrnaest sezona! Od 2007. godine serija je producirana u Italiji, gdje je također doživjela veliku popularnost. Radnja serije smještena je u Rimu, a Rex i dalje je omiljeni član kriminalističkog odjela, koji sve zadivljuje svojom inteligencijom i jedinstvenim sposobnostima. Za ulogu psa Rexa izmjenjivalo se nekoliko pasa. Do 2000. godine Rexa je glumio pas Reginald von Ravenhorst, kojeg je zamijenio Rhett Butler, a u najnovijem izdanju glumi ga američki pas Henry.


O glavnom glumcu:
Kaspar Capparoni
Gaspare 'Kaspar' Capparoni je rođen 1.kolovoza 1964. godine u Rimu. Glumio je na daskama koje život znače u dobi od 18 godina. Hrvatska publika ga poznaje po ulogama u serijama 'Čarolija' i 'Capri'. U njegov filmski opus spadaju filmovi Phenomena (1984.), zatim 'Colpi di luce'(1985.), Gialloparma (1999.). 'Two Families' te 'Il Sole nero', 2007.

O glavnom liku:
Lorenzo Fabbri

Rimski policijski inspektor Lorenzo Fabbri izvana se čini kao tvrdi orah, no unutra ima srce koje se topi za prelijepu ženu i svog psa Rexa. Lorenzo ima osebujan način kako rješava slučajeve i čak i u dobu visoke tehnologije on se oslanja samo na svoju intuiciju i psa Rexa.

Nagrade:
- serija je osvojila nagradu 'Bavarian TV' 1995. godine za najbolje uloge: Wolf Bachofner, Tobias Moretti, Karl Markovics
- nagrada publike 'Golden Cable, Germany' 1996. godine za najbolju kriminalističku seriju
- nagrada 'Zlatni lav' 1996. godine za najboljeg glumca u seriji (Tobias Moretti)
- u Španjolskoj je serija bila nominirana za nagradu 'TP de Oro' 1996. godine u kategoriji za najbolju stranu seriju
- u Italiji osvojila je nagradu 'Telegatto' 1998. godine u kategoriji za najbolje internacionalne TV serije i sapunice

Kriminalističku seriju 'Inspektor Rex' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u! Više o jedanaestoj sezoni saznajte OVDJE.Tagovi