Glades, 25. - 30. svibnja

Glades, 2. sezona
,
Glades, 2. sezona
hr_HR

Doma TV donosi nagrađivanu kriminalističku seriju 'Glades' – priču o naizgled mirnom gradiću na Floridi koji je sve samo ne idiličan...

1. sezona, epizoda 11-12 - 25. svibnja

 

Mrtvac u bazenu vodi Longwortha i Carlosa do vile u Pompano Beachu, a zatim u svijet uzgoja vrhunskih konja. Callie, koja je nekoć bila obećavajući džokej, postaje Longworthovo tajno oružje jer mu otkriva sve kvake ovoga natjecateljskog i okrutnog svijeta. Callie pokazuje Jimu stranu koju nikada nije vidio te se zbližavaju više nego ikad.

 

Ubijen je poznati lovac na blago, a njegov je slavni ujak osumnjičen. Žrtva je bila nadomak pronalaska mitskog španjolskog broda Magdalene koji je navodno nosio milijarde dolara vrijedan plijen. Radeći na slučaju, Longworth otkriva Callienu strast prema lovu na blago.

1. sezona, epizoda 13; 2. sezona, epizoda 1 - 26. svibnja

Longworth istražuje smrt djevojke koja je, ispostavi se, bila u vezi s poznatim floridskim senatorom. Uključuje se senatorova supruga koja neće prezati ni pred čim da spere ljagu s obiteljskog imena... I unaprijedi muževu političku karijeru.

Longworthov odnos s Callie dobro napreduje, ali situacija se mijenja nakon što je Olivia, kći kubanskog mafijaša Eduarda Garcije, pronađena mrtva, a istodobno Calliein muž Ray treba biti pušten iz zatvora. Mafijaške obitelji Garcia i Saldivar u lošim su odnosima i Longworth mora nagovoriti Garciju da pričeka njegovu istragu umjesto da odmah zarati sa Saldivarima. Istragu komplicira uključivanje Tima Ballarda, ambicioznog vođe jedinice za organizirani zločin FDLE koji se zamjerio Manaus. Garcia Longworthu daje samo tri dana da Olivijina ubojicu privede pravdi. Glasine da je Olivia bila u vezi s članom obitelji Saldivar samo povećavaju napetost. Otkriva se da je Olivia željela doznati kako je njezin otac ubijen, a kako Longworth napreduje kroz istragu, situacija prijeti da će postati eksplozivna.

2. sezona, epizoda 2-3 - 27. svibnja

Longworthova bivša partnerica, detektivka Samantha Sam Harper, prati serijskog ubojicu (Davitelja iz Northsidea) od Chicaga do Floride, gdje joj Longworth pomaže tražiti ga. Između Sam i Longwortha frcaju iskre, a Sam i Callie ljubomorne su jedna na drugu. Uskoro pronalaze mrtvu ženu s Daviteljevom posjetnicom – oči su joj obojene u crno. Ubojicu pronalaze na zadnjem mjestu koje bi Longworth očekivao. Za to vrijeme Ray pokušava nastaviti sa svojim životom, ali njegov nepredvidivi karakter stvara probleme za Callie. Manaus primjećuje da se brine zbog posla i daje joj neočekivanu ponudu: posao forenzične medicinske sestre u FDLE-u. To je posao zbog kojeg će biti u redovitom kontaktu s Longworthom čak i ako pokuša obnoviti obiteljski život s Rayem i Jeffom.

Callie se pridružuje jedinici FDLE kao forenzična sestra po potrebi i nastavlja raditi u bolnici dok ne dovrši studij medicine, a Manaus Longworthu daje do znanja da očekuje da će njegov odnos s Callie ostati profesionalan. Ljubomora raste kada Callie dozna da je Longworthova bivša partnerica Samantha još u gradu. Longworth, uz Callienu pomoć, istražuje ubojstvo Douga Prestona, vrbovatelja za mornaricu čije tijelo su pronašle osmogodišnjakinje koje su lovile krijesnice tijekom tuluma u pidžamama. Kada žrtvin mali sin nestane, sumnja pada na Valerie, Dougovu nestabilnu ženu alkoholičarku, a zatim na Franka Morgana, osvetoljubivog oca jednog od Dougovih novaka koji su ubijeni na bojištu. Pronađen je voki-toki iz kojeg se čuje glasanje bebe i počinje potraga da ga nađu prije nego što umre od dehidracije. Ključni trag koji vodi do ubojice njegova oca pronađen je na bebinoj omiljenoj dekici.

2. sezona, epizoda 4-5 - 28. svibnja

Potjera za ukradenim Camarom koji vozi iznimno vješt vozač otkriva da je riječ o 12-godišnjoj djevojčici po imenu Shaz, a u prtljažniku pronalaze truplo muškarca pretučenog do smrti. Žrtva je Cole, mehaničar u NASCAR-u koji je Shaz naučio voziti. Otkriva se da je Cole kupovao Shazinoj sestri Charlene ekstravagantne darove. Otkud mu novac i je li Charlene zatrudnjela s njim ili sa svojim dečkom vozačem NASCAR utrka Treyom Lancerom? Trey je sin legendarnog vozača utrka Zanea Lancera i oduvijek je Colea krivio za smrt svoga oca. Istragu dodatno komplicira otkriće da je Cole pljačkao banke. Tko je bio njegov pomagač?

Čovjek je pronađen pretučen do smrti u toaletu na stajalištu kamiona. Identificiran je kao David Zale, financijski planer koji je prije nekoliko godina uhićen zbog pronevjere novca njegovih klijenata. Zale u vrijeme smrti nije imao novca, ali živio je u luksuznom centru za odvikavanje po imenu Higher Roads. Među osumnjičenima je voditelj centra, profesionalni tenisač na odvikavanju i ljigavi odvjetnik koji je upravo nestao. USB memorija i nekoliko vlasi pronađenih na truplu pružaju ključne tragove. Carlosu tijekom pregleda Zaleova trupla pomaže dr. Sophie Perez, njegova bivša studentica s kojom je očito u prošlosti imao nešto i koja je, zahvaljujući Longworthu, pozvana na zabavu Carlosove kćeri povodom 15. rođendana.

2. sezona, epizoda 6-7 - 29. svibnja

U Gibtownu, u kojem žive potomci karnevalskih nakaza, u dječjim je kolicima pronađena žena visoka 90 cm razbijene glave. Zvala se Enid i zajedno s Benom Pershingom, unukom Dječaka Majmuna pokušavala je u Gibtownu otvoriti karneval. Mnogi od žitelja Gibtowna tomu su se protivili, pogotovo Rebecca Thornquist visoka 193 cm koja je potomak diva visokog 260 cm. Je li ona ubojica ili je Benovo i Enidino partnerstvo nasilno završilo? Požar u Enidinu muzeju podiže napetost i ukazuje na novog osumnjičenog, Kylea Bertrama, sina sijamskih blizanaca koji je prosvjedovao protiv izgradnje cirkusa zbog ekoloških razloga. Istodobno Longworth provodi više vremena sa Sam zbog sve zategnutijeg odnosa s Callie. Sam koja bi se uskoro mogla vratiti u Chicago pokazuje neočekivano suosjećanje za Callienu situaciju. Nudi Longworthu savjet, a Callie napada Jima zbog odnosa sa Sam.

Doktor Pierre Toussaint, koji se prije tri godine s Haitija preselio na Havaje, otrovan je u striptiz-klubu. U prtljažniku njegova auta pronađeni su Glock iz kojeg nikad nije pucano i 100.000 $ u gotovini. Ubrzo je opljačkana klinika u kojoj je radio i za koju se sumnja da ilegalno izdaje recepte za lijekove. Bivša pacijentica Laurie Fisher uhićena je tijekom pokušaja da podigne veliku količinu Oxycodona, lijeka kojim je otrovan dr. Toussaint. Među osumnjičenima su dr. Grant (ravnatelj klinike koji je možda otkrio da je Toussaint potkradao kliniku) i Mike Caldwell (drugi Toussaintov pacijent ovisan o Oxyju koji se sukobio s njime nedugo prije nego što je ubijen). DVD iz Toussaintova sigurnosnog pretinca pruža ključan trag. Istodobno Longworth nije siguran što misli o tome što je Sam prihvatila posao u FDLE-u i ostaje u Floridi (a ona je to učinila da ostane blizu Longwortha). Callie je uzrujana, ali nastavlja surađivati na slučaju s Longworthom jer joj je potrebno radno iskustvo.

2. sezona, epizoda 8-9 - 30. svibnja

Čovjek je pronađen mrtav u crkvi s licem u kutiji punoj otrovnih zmija. Žrtva je Aaron Matthews, zamjenik svećenika crve, a Carlos otkriva da je otrovan prije nego što je ostavljen među zmijama. Zmije pripadaju crkvi, vjernici ih drže u rukama i piju strihnin da dokažu svoju vjeru. Aaron nije ubijen strihninom, a kada Jim tijekom istrage bude ugrizen, otkriva da zmije nemaju otrova. Otkriva se da je otrov natrijev nitrit, što ukazuje na Frannie Henderson, vlasnicu restorana koja je imala aferu s Aaronom. Novi osumnjičeni postaje bivši zatvorenik Peyton Robinson koji je znao da Aaron nije siguran u svoju vjeru. Propovjednik Trent Staley skriva tajnu koja bi mogla promijeniti smjer istrage.

Jeff je nervozan jer treba krenuti u srednju školu, a težak mu udarac zadaje smrt trenera Matthewa Ryana (njegova mentora i prijatelja i popularnog nastavnika) koji je ustrijeljen. Ubojica je učenik prvog razreda Shane Wyatt koji je bio ugnjetavan, a nakon što je u školu donio pištolj, slučajno je ustrijelio trenera. Tko bi 15-godišnjaku prodao pištolj? Longworth istražuje Claya Malonea, prodavača oružja na crnom tržištu i Gerryja Whitlocka, vlasnika trgovine sportskom opremom koji je prodao metke pronađene u Shaneovu ormariću. Nakon što je Shaneov stariji bratić Blake također ubijen, a u njegovu je domu pronađeno 60.000 $ u gotovini, otkriva se da je Blake kupovao oružje od Gerryja. Možda ih je prodavao Clayu i drugim prodavačima na crnome tržištu, a Gerry je možda dublje upleten nego što to priznaje. Longworth, uz pomoć nervoznog čuvara dokaza, planira riskantnu tajnu operaciju. Istodobno Callie Carlosu kaže da se brine zbog toga što Jeff neće nikoga poznavati kada krene u školu i nema s kime razgovarati o smrti trenera Ryana. Carlos i ona planiraju kako će upoznati Jeffa s Carlosovom kćeri Addy.

Seriju 'Glades' ne propustite pratiti od ponedjeljka do subote u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

 Tagovi