Glades, 19. - 23. lipnja

img placeholder
,
hr_HR

U kriminalističkoj seriji 'Glades' glavnu ulogu ima Matt Passmore koji utjelovljuje lik Jima Longwortha – privlačnog i briljantnog detektiva za ubojstva s kojim je teško pronaći zajednički jezik.

2. sez., 3. ep. - 19. lipnja

Callie se pridružuje jedinici FDLE kao forenzična sestra po potrebi i nastavlja raditi u bolnici dok ne dovrši studij medicine, a Manaus Longworthu daje do znanja da očekuje da će njegov odnos s Callie ostati profesionalan. Ljubomora raste kada Callie dozna da je Longworthova bivša partnerica Samantha još u gradu. Longworth, uz Callienu pomoć, istražuje ubojstvo Douga Prestona, vrbovatelja za mornaricu čije tijelo su pronašle osmogodišnjakinje koje su lovile krijesnice tijekom tuluma u pidžamama. Kada žrtvin mali sin nestane, sumnja pada na Valerie, Dougovu nestabilnu ženu alkoholičarku, a zatim na Franka Morgana, osvetoljubivog oca jednog od Dougovih novaka koji su ubijeni na bojištu. Pronađen je voki-toki iz kojeg se čuje glasanje bebe i počinje potraga da ga nađu prije nego što umre od dehidracije. Ključni trag koji vodi do ubojice njegova oca pronađen je na bebinoj omiljenoj dekici.

2. sez., 4. ep. - 20. lipnja

Potjera za ukradenim Camarom koji vozi iznimno vješt vozač otkriva da je riječ o 12-godišnjoj djevojčici po imenu Shaz, a u prtljažniku pronalaze truplo muškarca pretučenog do smrti. Žrtva je Cole, mehaničar u NASCAR-u koji je Shaz naučio voziti. Otkriva se da je Cole kupovao Shazinoj sestri Charlene ekstravagantne darove. Otkud mu novac i je li Charlene zatrudnjela s njim ili sa svojim dečkom vozačem NASCAR utrka Treyom Lancerom? Trey je sin legendarnog vozača utrka Zanea Lancera i oduvijek je Colea krivio za smrt svoga oca. Istragu dodatno komplicira otkriće da je Cole pljačkao banke. Tko je bio njegov pomagač?

2. sez., 5. ep. - 21. lipnja

Čovjek je pronađen pretučen do smrti u toaletu na stajalištu kamiona. Identificiran je kao David Zale, financijski planer koji je prije nekoliko godina uhićen zbog pronevjere novca njegovih klijenata. Zale u vrijeme smrti nije imao novca, ali živio je u luksuznom centru za odvikavanje po imenu Higher Roads. Među osumnjičenima je voditelj centra, profesionalni tenisač na odvikavanju i ljigavi odvjetnik koji je upravo nestao. USB memorija i nekoliko vlasi pronađenih na truplu pružaju ključne tragove. Carlosu tijekom pregleda Zaleova trupla pomaže dr. Sophie Perez, njegova bivša studentica s kojom je očito u prošlosti imao nešto i koja je, zahvaljujući Longworthu, pozvana na zabavu Carlosove kćeri povodom 15. rođendana.

2. sez., 6. ep. - 22. lipnja

U Gibtownu, u kojem žive potomci karnevalskih nakaza, u dječjim je kolicima pronađena žena visoka 90 cm razbijene glave. Zvala se Enid i zajedno s Benom Pershingom, unukom Dječaka Majmuna pokušavala je u Gibtownu otvoriti karneval. Mnogi od žitelja Gibtowna tomu su se protivili, pogotovo Rebecca Thornquist visoka 193 cm koja je potomak diva visokog 260 cm. Je li ona ubojica ili je Benovo i Enidino partnerstvo nasilno završilo? Požar u Enidinu muzeju podiže napetost i ukazuje na novog osumnjičenog, Kylea Bertrama, sina sijamskih blizanaca koji je prosvjedovao protiv izgradnje cirkusa zbog ekoloških razloga. Istodobno Longworth provodi više vremena sa Sam zbog sve zategnutijeg odnosa s Callie. Sam koja bi se uskoro mogla vratiti u Chicago pokazuje neočekivano suosjećanje za Callienu situaciju. Nudi Longworthu savjet, a Callie napada Jima zbog odnosa sa Sam.

2. sez., 7. ep. - 23. lipnja

Doktor Pierre Toussaint, koji se prije tri godine s Haitija preselio na Havaje, otrovan je u striptiz-klubu. U prtljažniku njegova auta pronađeni su Glock iz kojeg nikad nije pucano i 100.000 $ u gotovini. Ubrzo je opljačkana klinika u kojoj je radio i za koju se sumnja da ilegalno izdaje recepte za lijekove. Bivša pacijentica Laurie Fisher uhićena je tijekom pokušaja da podigne veliku količinu Oxycodona, lijeka kojim je otrovan dr. Toussaint. Među osumnjičenima su dr. Grant (ravnatelj klinike koji je možda otkrio da je Toussaint potkradao kliniku) i Mike Caldwell (drugi Toussaintov pacijent ovisan o Oxyju koji se sukobio s njime nedugo prije nego što je ubijen). DVD iz Toussaintova sigurnosnog pretinca pruža ključan trag. Istodobno Longworth nije siguran što misli o tome što je Sam prihvatila posao u FDLE-u i ostaje u Floridi (a ona je to učinila da ostane blizu Longwortha). Callie je uzrujana, ali nastavlja surađivati na slučaju s Longworthom jer joj je potrebno radno iskustvo.

 

 

 Tagovi