.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Forever

Forever exposed
,
hr_HR

PON - SRI 23.10

(Forever), SAD, 2014./2015., dramska serija
1. sezona, 22. epizode

Tvorac serije: Matt Miller
Izvršni producenti: Matt Miller, Dan Lin, Jennifer Gwartz, Chris Fedak


Glume:
Ioan Gruffudd … Dr. Henry Morgan
Alana De La Garza … Detektivka Jo Martinez
Lorraine Toussaint … Poručnica Joanne Reece
Donnie Keshawarz … Detektiv Hanson
Joel David Moore … Lucas Wahl
Judd Hirsch … Abe

Doma TV na male ekrane donosi 'Forever', novu mističnu dramsku seriju o 200-godišnjem mrtvozorniku koji pokušava otkriti u čemu je tajna njegove besmrtnosti. Život dug dva stoljeća učinio ga je pravim stručnjakom na profesionalnom planu, ali to također rezultira mnogim osobnim pitanjima. Hoće li otkriti zašto ne može umrijeti? Ispreplitanjem prošlosti i sadašnjosti, svakom epizodom otkrit ćemo slojeve Henryjeva (Ioan Gruffudd) dugog i šarenog života, te dobiti uvid u to kako je to živjeti vječno!

 

O seriji:

U novoj mističnoj drami 'Forever', Ioan Gruffudd glumi dr. Henryja Morgana, vrhunskog njujorškog mrtvozornika s neobičnom tajnom. On ne proučava mrtve kako bi rješavao zločine, već stoljećima pokušava riješiti misterij svoje neobjašnjive besmrtnosti. Henry nije ostario ni dana otkad je sat stao prije 200 godina te se uspio diskretno seliti uokolo, a da nitko ne otkrije njegovo posebno stanje. Samo njegov najbolji prijatelj i osoba od povjerenja Abe (dobitnik Emmyja i Zlatnoga globusa Judd Hirsch), 75-godišnjak pun života, zna Henryjevu tajnu. Sve do sada. Naime, Henry će ubrzo otkriti da još netko zna njegovu tajnu i da on možda nije jedini besmrtnik. Ali tko je ta osoba i što želi?Henryjev uzbudljiv, avanturistički dug život pun intriga omogućio mu je nevjerojatnu pronicljivost i vještine opažanja, što impresionira njegovu novu partnericu, detektivku Jo Martinez (Alana De La Graza), ali i pobuđuje njezinu znatiželju o tome tko je on. Svaki tjedan, novi slučaj i njihovo sve veće prijateljstvo razotkrivat će slojeve Henryjeve nevjerojatne prošlosti. Henry i Jo čine moćan tim za borbu protiv zločina. Joina prošlost gurnula ju je u policijsku karijeru, zbog čega je postala izvanredna policajka koja se može mentalno povezati s kriminalcem. Oboje skrivaju dijelove svojih života i oboje su izgubili velike ljubavi, iako Henryjeva seže nešto dalje u prošlost. Henry je upoznao svoju ljubljenu Abigail (Mackenzie Mauzy) tijekom 2. svjetskog rata. S druge strane, Jo je ostala bez svog supruga prije godinu i pol. Henry je suosjećajan, no njegova „šerlokovska“ percepcija i izravan, ozbiljan pristup ljudima istovremeno je fascinira i frustrira. Poručnica Joanna Reece (Lorraine Toussaint), tek dodijeljena postaji, sličnih je stavova kao i njezina štićenica Jo. Iako je čvrsta i odlučna, Reece često iznenadi svoje detektive, uključujući detektiva Hansona (Donnie Keshawarz), pružanjem podrške kad to najmanje očekuju. Henry također zapanjuje i svog pomoćnika u uredu mrtvozornika Lucasa (Joel David Moore) – no problem je što to rezultira mnogim osobnim pitanjima. Hoće li Henry otkriti zašto ne može umrijeti? Ako otkrije tajnu, hoće li je obrnuti? Njegova potraga za istinom samo je dio očaravajuće misterije koja obavija Henryjeve intrigantne životne okolnosti.
Serija je 2015. godine nominirana za People's Choice Award u kategoriji omiljene nove dramske serije.


 

O glumcima:

IOAN GRUFFUDD
(Dr. Henry Morgan)

Rođen u južnom Walesu, Gruffudd je prvu ulogu ostvario s 11 godina u velškoj sapunici 'Pobol Y Cwm' ('Narod doline') za BBC u Walesu. Studirao je na Royal Academy of Dramatic Arts te je s 23 godine dobio ulogu Pipa u BBC-jevoj adaptaciji 'Velikih očekivanja'. Gruffudd se prvi put predstavio američkoj publici u 'Titaniku' 1997. godine. Glumio je i u filmovima '102 dalmatinca', u kojem je glumio uz Glenn Close. Također je glumio poručnika Bealesa u 'Padu crnog jastreba' Ridleyja Scotta te Dana Blakelyja u horor-trileru 'Okupljanje' uz Christinu Ricci. Posudio je glas glavnom liku u crtanom filmu 'Agent Crush', glumio je uz Juliju Roberts i Ryana Reynoldsa u 'Krijesnicama u vrtu' te je glumio u tragičnoj ljubavnoj priči 'Solomon i Gaenor' koja je nominirana za Oscar za najbolji strani film. Uz uloge u dramama i komedijama, Gruffudd je pokazao svoje glazbene vještine 2013. godine u gostujućoj ulozi u televizijskoj seriji 'Glee' gdje se pojavio kao Paolo San Pablo te izvodio pjesme i scene iz 'Smiješne djevojke' sa zvijezdom Gleeja Leom Michele.


ALANA DE LA GARZA
(Detektivka Jo Martinez)

De La Garza je odrasla u El Pasu u Teksasu te se probila ulogom u seriji 'All My Children', prije nego što se preselila u Los Angeles i dobila ulogu u 'JAG'-u. Njezine druge televizijske uloge uključuju 'CSI: Miami', 'The Book of Daniel', 'The Mountain' te glavnu ulogu u filmu 'Deadly Hope'. Najpoznatija je po ulozi pomoćne tužiteljice Connie Rubirose u legendarnoj TV seriji 'Zakon i red'. Također je reprizirala svoju ulogu pomoćne tužiteljice Rubirose u 'Zakon i red: Odjelu za žrtve' te 'Zakon i red: Los Angeles'.


 

LORRAINE TOUSSAINT
(Poručnica Joanna Reece)

Rođena u Trinidadu i odrasla u Brooklynu, Toussaint je veteranka glume koja je šokirala gledatelje u Netflixovoj hit-seriji 'Narančasta je nova crna' kao podla zatvorenica Vee. Također je ostvarila ulogu u filmu 'Selma' koji je producirala Oprah Winfrey. Nakon što je diplomirala glumu na prestižnoj školi Julliard, Toussaint je provela prvih 12 godina svoje karijere ostvarujući kazališne uloge u New Yorku prije nego što se preselila u Los Angeles. Ubrzo nakon dolaska, dobila je ulogu u seriji 'Any Day Now'. Toussaintine televizijske uloge uključuju važne uloge u popularnim serijama, među kojima su 'Friday Night Lights', 'Milosrdna Grace', 'Zakon i red' te 'Ružna Betty'. Također je imala nekoliko gostujućih uloga u serijama 'CSI', 'Uvod u anatomiju' i 'Skandal'. Toussaint je ostvarila i filmske uloge, među kojima joj je prva bila uz Burta Reynoldsa u krim-komediji 'Breaking In'. Toussaint je također glumila u 'Opasnim mislima', 'Solistu' i 'Middle of Nowhere', u kojem je za svoju ulogu nominirana za Independent Spirit Award za najbolju žensku sporednu ulogu. 

 DONNIE KESHAWARZ
(Detektiv Hanson)

Keshawardz je rođen u Kanadi, a završio je studij u Missouriju. Pojavio se u nizu televizijskih projekata, uključujući Emmyjem nagrađenu seriju 'Domovina'. Druge televizijske uloge između ostalih uključuju '24', 'Obitelj Soprano' i 'Opasnu igru'. Keshawarzove filmske uloge uključuju 'Vuka s Wall Streeta', u kojem je glumio uz Leonarda DiCaprija te 'Nemogući susret' u kojem je glumio uz Matta Damona. Keshawarz je na Broadwayu glumio u Walt Disneyjevoj kazališnoj produkciji 'Tarzana'.


 

JOEL DAVID MOORE
(Lucas Wahl)

Moore je započeo svoju filmsku karijeru nakon godina u svijetu reklama glumeći uz Vincea Vaughna i Bena Stillera u komediji 'Pazi, lopta!'. Iskoristivši svoj rani uspjeh, Moore je potom glumio u nizu filmova, uključujući 'Bakinog dečka', 'Umjetničku školu – povjerljivo', 'Hatchet' i I'zvan svake sumnje' s Michaelom Douglasom. Mooreov noviji rad uključuje rad s proslavljenim redateljem Oliverom Stoneom na njegovu filmu 'Divljaci', zatim 'Janie Jones', avanturistički film 'Noć morskih pasa 3D', a glumio je legendarnog Joeyja Ramonea u 'CBGB'-u. Moore je imao više od desetljeća iskustva kad je glumio Norma Spellmana u Oscarom nagrađenom 'Avataru'. Uz to, na televiziji Moore nastavlja svoju ulogu Fishera u uspješnici 'Kosti'.


 


JUDD HIRSCH
(Abe)

Rođen u Bronxu u New Yorku, buduća kazališna i televizijska zvijezda pohađala je City College of New York gdje je diplomirao strojarstvo i fiziku. Fascinacija kazalištem uvjerila je Hirscha da njegova budućnost leži u glumi. Studirao je na American Academy of Dramatic Arts i glasovitom Herbert Berghof Studiosu u New Yorku prije svojega debitantskog nastupa na Broadwayu u Barefoot in the Parku 1966. godine. Nakon uloge u Emmyjem nagrađenom televizijskom filmu 'The Law', Hirsch je dobio prvi televizijski angažman, glavnu ulogu u detektivskoj drami 'Delvecchio'. Nakon toga je glumio Alexa Reigera u jednoj od najboljih televizijskih komedija 'Taxi' od 1978. do 1982. godine, usput osvojivši nekoliko Zlatnih globusa i dva Emmyja. Juddova televizijska karijera nakon Taxija nastavila se ulogom Johna Laceyja u hvaljenoj seriji 'Dragi Johne' i pet sezona u hit-seriji 'Zakon brojeva'. Hirsch je također ostavio traga na filmskoj sceni. Nominiran je za Oscar za ulogu psihijatra Timothyja Huttona u filmu nagrađenom Oscarom 'Obični ljudi', a glumio je i u još jednom Oscarom nagrađenom filmu – 'Genijalni um', te je imao ulogu u blockbusteru 'Dan neovisnosti'. Sa Seanom Pennom glumio je u 'Ovo mora biti pravo mjesto', prvom filmu slavnog redatelja Paula Sorrentina koji je bio dobro prihvaćen na Filmskom festivalu u Cannesu 2011. godine.

 

 

 Tagovi