Doktori za seks, 15. - 16. prosinca

doktori za seks, 4. sezona
,
hr_HR

'Doktori za seks' nagrađivana je dramska serija u kojoj Micheal Sheen i Lizzy Caplan utjelovljuju stvarne pionire znanosti o ljudskoj seksualnosti, dr. Williama Mastersa i Virginiju Johnson.

4. sez., 1. - 2. ep. - 15. prosinca
Dok Masters živi u motelu jer ga je Libby izbacila, a Johnson se u Las Vegasu pretvara da je na medenom mjesecu s Danom Loganom, Betty se brine za kliniku, a opsjedaju je nesretni pacijenti, nestrpljivi vjerovnici i zakonodavci. S obzirom na to da je Logan otišao, Johnson završi u krevetu s barmenom, a zatim upozna liječnika koji, lažno tvrdeći da su ga obučili ona i Masters, promovira vlastitu knjigu o seksualnoj terapiji. Međutim, kad je obožavatelji prepoznaju, Johnson razmatra pisanje vlastite kolumne. U međuvremenu, nakon što Mastersa uhite zbog vožnje u pijanom stanju i izazivanja nesreće, liječena alkoholičarka Louise Bell viđa ga u sudski obveznom programu odvikavanja.
Odlučna da krene samostalno, Johnson stupa u kontakt s izdavačem časopisa Playboy Hughom Hefnerom i predlaže pisanje mjesečne kolumne o seksu. Ali kad stigne u Chicago bez Mastersa, Hefner se iznenadi kad čuje da su krenuli svaki svojim putom. Kad se Masters vrati na posao, otkrije da Libby želi rastavu braka, ali se vraća na posao jer Dale i Darleen Connolly traže pomoć oko seksualnog života. Na Bettyn poticaj Masters natjera Dalea da prizna da je njegova seksualna disfunkcija rezultat tajnog fetiša na cipele. Međutim, kad Betty kaže da je spremna zamijeniti Johnson u klinici, Masters odbije. U međuvremenu Libby traži potporu u skupini za podizanje svijesti žena.
Johnson je uvjeren da može nagovoriti Hefnera, no njegova pomoćnica Maude kaže joj da će morati napisati prvu kolumnu kako bi privukla njegovu pozornost. Međutim, ne očekuje da Hefner dovodi Mastersa u Chicago u nastojanju da se stvari poprave. Iako se slažu da više ne može biti kao što je bilo, Masters i Johnson obećaju da će obnoviti partnerstvo kako bi mogli samostalno nastaviti raditi u klinici.

Kad se Johnson i Masters vrate u St. Louis nakon što ih je Hugh Hefner ponovno ujedinio, ona samoj sebi šalje cvijeće s Danovom porukom kako bi održala privid braka prije nego što ode u kliniku gdje ona i Bill sada imaju odvojene ambulante. Ne spominjući razdor, Johnson razgovara s dr. Nancy Leveau o radnome mjestu nove Mastersove suradnice. Iako kritična prema Nancy kad se Betty i Lester pretvaraju da su par koji traži pomoć, Johnson shvaća da je ona prava osoba za taj posao jer se referira na njihov rad. U međuvremenu, kad se ona i Masters sastanu da bi se dogovorili kako će se nositi s izazovima u klinici, uključujući i optužbe za seksualnu devijantnost, Johnson predloži postavljanje nadzornih kamera.
Iako Masters odbija odlazak na odvikavanje od alkohola, njegova sponzorica Louise ne odustaje, nego mu čak i ponudi susjedov stan s obzirom na to da ga je Libby izbacila iz kuće. I dok Masters želi razgovarati s Libby o obiteljskim problemima, Johnson ponudi posao svom bivšem psihijatru dr. Lloydu Maddenu. Ali kad Madden odustane, Nancy predloži svog prijatelja Arta Dreessena. Iako ga nakon razgovora za posao iz pristojnosti kani odbiti, Johnson je impresionirana Dreessenovim znanjem o njezinu i Mastersovu radu. U međuvremenu, kad se Masters pokuša ispričati zbog nevjere, Libby iznese niz vlastitih afera.
Kako sada radi s Mastersom, Nancy mu kaže da želi da imaju blizak odnos kakav je imao s Johnson. On odbije seksualne odnose, ali je zamoli da ispuni upitnik za pacijente kako među njima ne bi bilo tajni. Na kraju, zahvaljujući skupini za podizanje svijesti, Libby kaže Mastersu da je opet pročitala njegovu knjigu. Dok Libby moli posao od odvjetnika koji vodi rastavu, Johnson zaposli Dreessena ne znajući da su on i Nancy bračni par.
 

4. sez., 3. - 4. ep. - 16. prosinca
Dok je Mastersu nelagodno zbog njihove uloge u časopisu Playboy, Johnson je razočarana otkrićem da ih Hugh Hefner i dalje želi prodati kao tim. Masters se opire Hefnerovim nastojanjima da ga odgovori od rastave braka, a Johnson počne ostavljati plačljive poruke na automatskoj sekretarici Dana Logana. Zabrinuta da neće dugo moći tajiti brak, Nancy kaže svom mužu Art Dreessenu da moraju brzo postati neophodni. U međuvremenu Libby upozna odvjetnika Brama Kellera ne znajući da je on branitelj njezina muža.
Kao dio liječenja Garyja i Fran Bucksey, Masters vodi Nancy u mjesno kino na film koji sadrži scene grubog seksa kako bi bolje shvatili Franinu želju da bude objekt seksualne dominacije. Iako su pretpostavili da Fran zbog nekog događaja iz prošlosti želi grubi seks, promatrajući njihov seksualni odnos u klinici, Masters i Nancy zapanje se kad Gary grubo napadne svoju ženu. Nakon zapošljavanja Arta kao pomoćnika koji joj pomaže s Dawn Jackson, Johnson se u koktel-baru počinje sastajati s muškarcima s kojima može eksperimentirati u krevetu, dok Betty angažira bivšeg klijenta kao Dawnina partnera u studiji. U međuvremenu, iako Libby skuplja hrabrost da nazove Kellera, odbije sastati se s njim u njegovoj hotelskoj sobi.
Nakon dolaska na posao Johnson se iznenadi kad je dočeka Danova supruga Alice. Spomenuvši da je čula njezinu telefonsku poruku, Alice joj kaže da su se ona i Dan pomirili kao i mnogo puta prije. Iako zapanjena otkrićem da je Keller branitelj njezina muža, Libby sazna da on želi da ona svjedoči na sudu. Ali nakon što ljutito nabroji što je sve pretrpjela u braku, Libby ga izbaci. Nakon što Masters zamoli Johnson da mu pomogne s Buckseyjevima, na sastanku anonimnih alkoholičara sretne Alice Logan i otkrije da se Johnson nije ni udala za Dana. Na kraju, kad Art spasi Johnson od pijanca koji je progoni, Lester slučajno otkrije Artovu i Nancynu tajnu. Nakon što nagovori Mastersa da ih ne otpusti zbog laži, Johnson moli Arta da nikomu ne kaže što se dogodilo u baru.

Nakon što se Masters i Johnson dogovore da će zadržati Nancy Leveau i Arta Dreessena iako su u braku, Nancy i Art pozovu njih, Betty i Lestera na kućnu zabavu. I dok Masters provodi večer s djecom, Johnson pristane svratiti dok bude išla u kino s Libby ne znajući da se očekuje da gosti na zabavi zamijene seksualne partnere. I dok Art i Nancy planiraju da gosti nasumično zamijene partnere birajući jedan od kaputa s hrpe, Libby nevino iskoristi priliku za flertovanje. Dok se Johnson uznemiri kad sazna da jedan od gostiju poznaje Logana, Libby se iznenadi kad stigne i Mastersov branitelj Bram Keller.
Dok se Nancy diskretno pobrine da ona i njihov gost Randy zajedno završe u krevetu, Lester potkopa svoje izglede jer se ne prestaje žaliti na izvanbračnu aferu svoje supruge Jane. Nakon što kaže Johnson da zna da se nije udala, Betty shvati što Nancy i Art planiraju. Kad stigne kući i otkrije da je Libby poslala djecu k prijateljima, Masters krene na zabavu u potragu za odgovorima. Kad Masters ustraje da je odveze kući, otvoren razgovor o njihovu braku dovede do Libbyna zahtjeva da seks mora biti isključivo njezino zadovoljstvo. U međuvremenu Lester pronađe gošću koja nema ništa protiv vođenja ljubavi u autu, a Betty vodi Guya u kliniku gdje boravi dok su roditelji njezine trudne djevojke Helen u gradu.
Kako su Nancy i Randy u susjednoj sobi, Art započne razgovor s Johnson u kojem otkrije neke vrlo specifične seksualne maštarije te prizna da ne dijeli ženin interes za seksualno eksperimentiranje. Dok Masters i Libby ponovno otkrivaju što im je zajedničko, Johnson i Art provedu otkrivajuću, ali kreposnu noć zajedno. Naposljetku, kad Johnson doveze Libby kaput koji je ostavila na zabavi i otkrije da je Masters ondje proveo noć, prizna da je lagala o svom braku s Danom, ali otkrije da je on cijelo vrijeme znao.
 

Četvrtu sezonu serije 'Doktori za seks' ne propustite pratiti vikendom u  večernjem terminu na Doma TV-!Tagovi