novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Dijagnoza zločina, 2. sezona

img placeholder
,
hr_HR

PON - NED 13.20

(Perception), 2013., SAD, kriminalistička serija
2. sezona, 14 epizoda


Tvorci i izvršni producenti serije: Kenneth Biller, Michael Sussman

Glume:
Eric McCormack - dr. Daniel Pierce
Rachael Leigh Cook - Kate Moretti
Arjay Smith - Max Lewicki
Kelly Rowan - Natalie Vincent
LeVar Burton - Paul Haley
Scott Wolf - Donnie Ryan

 

Doma TV donosi drugu sezonu 'Dijagnoze zločina', uzbudljive kriminalističke serije o ekscentričnom profesoru neuroznanosti koji na jedinstveni način pomaže FBI-u riješiti njihove najzamršenije zločine. U novoj sezoni gledatelji će, osim novih slučajeva, imati priliku vidjeti i kako će se razvijati Pierceov privatni život, a stalnoj postavi će se pridružiti i mladi odvjetnik koji sakriva stvarne razloge svojeg povratka u Chicago.

O seriji:
'Dijagnoza zločina' američka je kriminalistička serija u kojoj Eric McCormack utjelovljuje dr. Daniela Piercea, pomalo ekscentričnog profesora neuroznanosti koji je paranoidnu shizofreniju od koje boluje okrenuo u svoju korist, pa mu ona nerijetko pomaže u rješavanju kompleksnih zločina za FBI. Njihova suradnja započela je zahvaljujući Pierceovoj bivšoj studentici i sadašnjoj agentici FBI-a Kate Moretti (Rachael Leigh Cook), koja ga zamoli za pomoć. Za razliku od svojih kolega, Kate odluči zanemariti Pierceove „mušice“ i prihvatiti ga kao ravnopravnog suradnika.


Na početku druge sezone, u Piercevu osobnom životu ima više komplikacija nego obično. Teško mu je prekinuti imaginarno prijateljstvo s Natalie Vincent (Kelly Rowan), no svjestan je da to mora učiniti kako bi ušao u romantičnu vezu sa svojom terapeutkinjom Caroline Newsome (također Kelly Rowan). U novoj sezoni, vraćaju se i Pierceov najbolji prijatelj sveučilišta Paul Haley (LeVar Burton), koji je ujedno i dekan sveučilišta na kojem Daniel radi, te Max Lewicki (Arjay Smith), Danielov asistent čiji je glavni posao zadržati mu pozornost na najvažnijim zadacima. Stalnoj glumačkoj postavi pridružuje se i Scott Wolf u ulozi Donnieja, mladog pomoćnika federalnog tužitelja u usponu koji se nedavno vratio u Chicago i, iako tvrdi da se vratio zbog posla, jasno je da je Kate pravi razlog njegova povratka.


Serija je 2012. godine proglašena drugom najgledanijom novom serijom na američkoj kabelskoj televiziji.


Nagrade i nominacije:

• BMI FILM & TV AWARDS
- 2013. – nagrada za najbolju glazbu u TV seriji (Tree Adams)

• CALIFORNIA ON LOCATION AWARDS
- 2014. – nominacija za najbolji tim zadužen za snimanje na stvarnoj lokaciji

• PRISM AWARDS
- 2014. – nominacija u kategoriji najboljega glumca u dramskoj seriji (Eric McCormack)
- nominacija u kategoriji predstavljanje mentalnog zdravlja u dramskoj seriji

O glumcima:

Eric McCormack
(Dr. Daniel Pierce)

Eric je rođen u Torontu. Svoje dvadesete proveo je glumeći u kazalištima diljem Kanade. Prvu ulogu na Broadwayu ostvario je glavnom ulogom u predstavi 'The Music Man', a i dalje se uspješno bavi kazališnom glumom.
Glumio je u filmovima kao što su 'Alien Trespass', kultni 'Free Enterprise', 'Jedini moj' s Renne Zellweger i 'Barricade'.
McCormack je publici najpoznatiji po ulozi Willa u uspješnoj humorističnoj seriji 'Will & Grace', za što je zaradio čak pet nominacija za Zlatni globus i Emmy. Glumio je u brojnim drugim serijama tijekom svoje karijere, a one uključuju serije 'Townies', 'Ally McBeal', 'Tko živ, tko mrtav', 'Vjeruj mi', 'Nove avanture stare Christine' i 'Full Circle'.

 

Rachael Leigh Cook
(Kate Moretti)

Rachael Leigh Cook već je svojom prvom većom ulogom ostvarila svjetsku slavu. Naime, radi se o ulozi moderne pepeljuge u tinejdžerskoj komediji 'Ona je sve to', gdje je glumila uz Freedieja Prinzea Jr.-a. Ubrzo nakon toga, glumila je i u filmu 'Josie and the Pussycats' uz Rosario Dawson i Parkera Poseyja. Glumila je o u crnoj komediji '23:14', te u filmu 'Uhvatite Cartera', kao i u filmovima 'Velika praznina', 'Fen frizura' i 'Nancy Drew'.
Na malim ekranima, ostvarila je zapažene uloge u serijama kao što su 'Frikovi', 'Dawson's Creek', 'Las Vegas' i 'Šaptačica duhovima'.

 

 

 

 

Arjay Smith
(Max Lewicki)

Smith je započeo glumačku karijeru ulogom malog vanzemaljca u seriji 'The Journey of Allan Strange', a glumio je i u reklami za Snickers s Arethom Franklin i Lizom Minelli. Filmskoj publici je najpoznatiji po ulozi u uspješnici 'Dan poslije sutra', a televizijska publika najbolje ga zna po ulozi kadeta Finleyja u humorističnoj seriji 'Malcolm u sredini'. Glumio je i u serijama 'Hitna služba', 'Zapadno krilo', 'Zaboravljeni slučaj', 'Čarobnice', 'U sedmom nebu', 'Kosti', 'Teški zločini' i 'Sinovi anarhije'. Glumio je u filmovima 'Prva nedjelja' i 'Molim te, premotaj'.

 

 


Kelly Rowan
(Natalie Vincent)

Rowan je studirala kazališnu glumu na poznatom British American Drama Academy u Londonu. Najviše se proslavila ulogom Kirsten Cohen u hit seriji 'O. C.', za što je nagrađena nagradom Prism. Također je glumila u serijama 'Dallas', 'CSI: Ekipa za očevid', 'Boomtown' i 'Castle'.
Na filmskome platnu ostvarila je uloge u filmovima 'Ubojstvo 187' uz Samuela L. Jacksona, 'Ubojice' uz Antonija Banderasa i 'Kuka' uz Robina Williamsa. Osim što se bavi glumom, Rowan se bavi i produciranjem filmova.

 

 

Scott Wolf
(Donnie Ryan)

Wolf je rođen u Bostonu. Publici je najpoznatiji kao Bailey Salinger u uspješnoj seriji 'Za istim stolom', no glumio je i u serijama kao što su 'Školsko zvono', 'Blossom', 'Svi gradonačelnikovi ljudi', 'Everwood', 'Posjetitelji', 'Navy CIS' i 'The Night Shift', a posudio je glas u animiranoj hit seriji 'BoJack Horseman'.
Filmovi u kojima je glumio uključuju 'Sve što želim za Božić', 'Večernja zvijezda', 'Samohrani roditelji', 'The Volunteer' i 'Meet My Valentine'. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Tagovi