CSI Miami, 11. - 16. svibnja

CSI Miami, 2. sezona - 3
,
CSI Miami, 2. sezona - 3
hr_HR

Forenzička drama brzog tempa 'CSI: Miami' prati ekipu istražitelja iz južne Floride koji se koriste najsofisticiranijim znanstvenim metodama, ali i konvencionalnim policijskim radom u svrhu rješavanja zločina...

1. sezona, epizoda 24 - 11. svibnja

Horatio je pozvan u zatvor kako bi istražio ubojstvo, ali odmah po dolasku svjedoči bijegu trojice zatvorenika uz pomoć helikoptera. Shvaćajući kako je ubojstvo bilo tek planirana krinka za što lakši bijeg, Horatio se baca u lov na bjegunce. CSI tim identificira bjegunce kao stare znance, s kojima imaju i neriješenih računa.

2. sezona, epizoda 1 - 12. svibnja

Mlada je manekenka pregažena tijekom Tjedna mode u Miamiju i istražiteljima je odmah jasno kako je riječ o ubojstvu. Zbog nedostatka svjedoka, prisiljeni su osloniti se na fizičke dokaze. Ispadne kako je Tessa Kimball, inače iz Houstona, pregažena lamborghinijem, čiji je vlasnik modni agent Scott Mandevill. Međutim, on se brani činjenicom da je automobil mogao voziti bilo tko sa zabave. Situaciju dodatno zakomplicira informacija da Tessinu cimericu nitko nije vidio već dva dana pa se poičinje javljati bojazan da je možda i ona mrtva. Kad povežu dokaze s dvojicom Sjeveroamerikanaca, naiđu na novu prepreku jer osumnjičeni žive pod okriljem diplomatskog imuniteta.

2. sezona, epizoda 2 - 13. svibnja

Paul Jackson nađen je mrtav na svom brodu, a boca tekile u njegovoj blizini ukazuje da je nešto slavio. Tek detaljnom istragom u laboratoriju istražiteljima postane jasno kako je žrtva lovac na blago podmorja. Delko i Yelina razgovaraju s floridskim ravnateljem arheološke marine, koji im objasni koliko su strogi zakoni za one koji zlouporabljuju nacionalno bogatstvo. Paul Jackson i njegov partner Marty Jones kršili su upravo te zakone - pronalazili su narodno blago, ali ga nikad nisu prijavljivali državi. Istraga ih vodi do broda iz 1649. godine, koji je navodno potonuo prevozeći španjolsko zlato, srebro i dragulje.

2. sezona, epizoda 3 - 14. svibnja

Mjestom zločina širi se miris djelomično raspadnutog tijela Peg Donovan, prekrivenog insektima. Alexx, na opće iznenađenje, uskoro primijeti da tijelo ipak nije mrtvo pa je žrtva prevezena u bolnicu. Dok Horatio u bolnici iščekuje Pegino buđenje, ostatak istražiteljskog tima pomno proučava scenu zločina. Kad otkriju da je Peg već jednom bila žrtva silovanja Masona Shawa, postane im jasno kako bi se ona svojevoljno uputila na pusto gradilište jedino s nekim kome vjeruje. Krivac za njezino brutalno silovanje u motelu za taj je zločin osuđen na petnaest godina i uskoro treba izići iz zatvora. Shaw je uvjeren da mu ovaj put neće izmaknuti oslobođenje, ali Horatio, siguran kako je on odgovoran i za ovaj zločin, neće odustati dok to i ne dokaže.

2. sezona, epizoda 4 - 15. svibnja

Otmica tinejdžerske teniske nade Lane otvara pitanja na koja odgovor može dati jedino krokodil. Naime, Lana je odvedena iz svog doma, a istražitelji u praonici rublja pronađu njezinu sestru, koja im šokirana priopći da je njezinu sestru otelo čudovište. Psi u potrazi za fizičkim dokazima nedaleko od mjesta zločina pronađu odgrizenu ruku tinejdžerke, s otiscima krokodilskih zubi. Istražitelji Lanu uskoro pronađu živu i netaknutu u motelu s njezinim bivšim teniskim trenerom. Ona im pojasni kako su njih dvoje zaljubljeni, što nije grijeh s obzirom na to da ona ima šesnaest godina, a ne četrnaest, kako tvrde njezini roditelji. Istražitelji sada kreću u potragu za grabežljivcem, koji bi u svom trbuhu mogao skrivati odgovor na pitanje čija je ruka pronađena u blizini Lanine kuće.

2. sezona, epizoda 5-6 - 16. svibnja

Horatio i Yelina su na mjestu zločina u popularnom noćnom klubu. Ondje pronalaze tijela dvojice mladih muškaraca ubijenih iz vatrenog oružja, dok treća žrtva pucnjave, Ricky Murdoch, preživi napad. Sve upućuje na jednostavnu oružanu pljačku, no istragom CSI tim otkriva znakove borbe, iako je to u suprotnosti s izjavom jedinog preživjelog svjedoka. Horatio and Yelina ispituju svjedoka u bolnici, a prekida ih Rickyjev odvjetnik koji daje do znanja da je Ricky Murdoch nasljednik velikog poslovnog carstva proizvodnje šećera i ne želi negativni publicitet u novinama. Posebnom forenzičkom metodom obrade otiska, Delko uspijeva rekonstruirati trag ubojice na boci ouza, koja je, uz tragove kokaina, pronađena na mjestu zločina. Dokaz CSi tim vodi do Angela Sedarisa, vlasnika noćnog kluba Silenus...

Mladi par iz predgrađa, Todd i Heather Burton, očajnički se trudi zaštiti svoju kuću u Coconut Groveu prije dolaska uragana Anthony. Nekako se uspiju dokopati automobila, ali na njega padne ljudsko tijelo. Istraga pokaže kako nije automobil kriv za smrt nepoznate osobe, žrtva je već bila mrtva, a na vozilo je naletjela nošena vjetrom.

Legendarnu seriju 'CSI Miami' ne propustite od ponedjeljka do subote u popodnevnom terminu na Doma TV-u!

 

 Tagovi