CSI Miami, 1. sezona

csi miami, 1. sezona - 4
,
csi miami, 1. sezona - 4
hr_HR

PON - NED 02.20

(CSI: Miami), 2002–2003., SAD, kriminalistička serija

Izvršni producenti: Jerry Bruckheimer, Carol Mendelsohn, Ann Donahue, Anthony E. Zuiker, Nancy Miller, Jonathan Littman, David Black, Sam Strangis

Glume:
David Caruso kao Horatio Caine
Emily Procter kao Calleigh Duquesne
Adam Rodriguez kao Eric Delko
Khandi Alexander kao Alexx Woods
Rory Cochrane kao Tim Speedle
Kim Delaney kao Megan Donner

Doma TV na ekrane donosi kriminalističku seriju 'CSI: Miami' koja prati ekipu istražitelja u vrućem i tropskom okruženju Miamija, mjestu gdje se sreću različite kulture. Kombiniranjem tradicionalnih metoda rješavanja zločina i suvremene tehnologije, ovaj tim brani sjećanja na žrtve koje to ne mogu učiniti u svoje ime.

O seriji:

Forenzička drama brzog tempa 'CSI: Miami' prati ekipu istražitelja iz južne Floride koji se koriste najsofisticiranijim znanstvenim metodama, ali i konvencionalnim policijskim radom u svrhu rješavanja zločina. Na čelu s Horatiom Caineom, ekipa za očevid iz okruga Miami-Dade radi u vrućem i tropskom okruženju Miamija, koji je ujedno i mjesto susreta različitih kultura. Caine, bivši detektiv iz ekipe za eksplozivne naprave, često se oslanja na instinkt, ali i konkretne dokaze. Članovi ekipe za očevid okruga Miami-Dade također su i Calleigh Duquesne, dvojezična ljepotica s američkog juga čija je specijalnost balistika, Tim Speedle, arogantan, ali šarmantan istražitelj koji je dobro povezan s ulicama te Eric Delko, stručnjak za dohvaćanje predmeta pod vodom koji u malom prstu ima cjelokupnu mrežu plovnih putova Floride. U ekipi je još i Alexx Woods, mrtvozornica s filozofijom što na umu - to na drumu. Istražitelji serije 'CSI: Miami' zajedno prikupljaju i obrađuju dokaze kako bi obranili sjećanje na one koji često ne mogu govoriti u svoje ime, a to su žrtve.

U prvoj sezoni Megan Donner vraća se u CSI tim kako istražila pad zrakoplova u Evergladesu. Potraga za preživjelima je u tijeku i CSI tim pronalazi žrtvu 5 milja udaljenu od mjesta nesreće. Kako je moguće da je tijelo nastradale toliko udaljeno od mjesta pada zrakoplova? Jedini preživjeli nesreće pojašnjava agentima misterij: za vrijeme leta žena je otvorila vrata zrakoplova kako bi počinila samoubojstvo. No Horatio Caine je sumnjičav prema toj teoriji. Horatio pokreće privatnu istragu kako bi otkrio ubojicu svog mentora. Megan primjećuje kako Horatio istrazi pristupa previše osobno, no to ga ne sprječava da nastavi potjeru. CSI tim prima dojavu o pronalasku nove bombe pa Horatio i Megan kreću na mjesto moguće eksplozije. Uskoro saznaju da postavljena lažna bomba, no iznenađenjima tu nije kraj.

 

O glumcima:

DAVID CARUSO (Horatio Caine)

David Caruso dobio je pohvale kritičara, nagradu Zlatni globus te nominaciju za nagradu Emmy za ulogu detektiva Johna Kellyja u seriji Njujorški plavci. Poslije je glumio u televizijskoj seriji Michael Hayes u produkciji televizijske kuće CBS. Neki od filmova u kojima je glumio su Dokaz života, Session 9, Oficir i džentlmen, Kineska djevojka, Kralj New Yorka, Jedna žena i dva muškarca, Poljubac smrti, Ljubavna ucjena, Kobni potez i Bešćutni.

EMILY PROCTER (Calleigh Duquesne)

Dok je studirala novinarstvo i ples na sveučilištu East Carolina University, Emily Procter radila je kao voditeljica vijesti u televizijskoj kući WITN u obližnjem Greenvilleu u Sjevernoj Karolini. Nakon diplome odselila se u Los Angeles kako bi ostvarila glumačku karijeru. Ubrzo je dobila uloge u igranim filmovima Napuštajući Las Vegas i Jerry Maguire, a prvu je glavnu ulogu u svojoj karijeri dobila u televizijskom filmu Silikonske grudi. Procter je nedavno glumila članicu osoblja Bijele kuće Ainsley Hayes u seriji Zapadno krilo koja je više puta osvojila nagradu Emmy. Također je gostovala u serijama Prijatelji i Slobodni strijelci. Glumila je i u igranim filmovima Body Shots, Tiara Tango i Guinevere.

RORY COCHRANE (Tim Speedle)

Rory Cochrane imao je debitantsku ulogu u filmu Fathers and Sons, s kolegom Jeffom Goldblumom. Nakon te uloge uslijedila je sjajna uloga Slatera, dražesnog hašomana u kultnom hit-filmu Munjeni i zbunjeni. Cochrane je glumio u studijskim, ali i nezavisnim igranim filmovima, uključujući Hartov rat, Empire Records, Vrhunska prijevara i Nepodnošljivi prijatelji. Drugi filmovi u kojem je glumio su Sunset Strip, The Low Life i Dogtown. Cochrane se na televiziji pojavio u CBS-ovoj miniseriji The Last Don.

ADAM RODRIGUEZ (Eric Delko)

Kada je sportska ozljeda poremetila Adamu Rodriguezu planove u srednjoj školi, njegovi snovi o tome da postane profesionalni igrač bejzbola propali su i odlučio se usredotočiti na glumu. Okušao se u dječjem kazalištu u svom rodnom New Yorku i s 10 je godina išao na audiciju za ulogu u seriji Cosby Show. Njegova velika prilika ostvarila se kada je dobio gostujuću ulogu u epizodi serije Njujorški plavci. Rodriguez je televizijskoj publici poznat i po ulogama u serijama Brooklyn South i Roswell. Također je glumio u televizijskim serijama All Souls, Resurrection Blvd., Felicity i Ryan Caulfield: Year One. Glumio je u igranom filmu The Imposter te u videospotu Jennifer Lopez za pjesmu If You Had My Love.

KHANDI ALEXANDER (Alexx Woods)

Khandi Alexander vjerojatno je najpoznatija televizijskim publikama po ulogama u seriji News Radio i televizijskoj miniseriji The Corner, ali i ponavljajućoj ulozi u seriji Hitna služba. Ostale televizijske serije u kojima je glumila su Zakon i red: Odjel za žrtve, Njujorški plavci, Heroji iz strasti, Cosby, Rude Awakening, Nikita i The Edge. Alexander je glumila i u igranim filmovima kao što su Svi su ludi za Mary, Što ljubav ima s tim?, Sugar Hill, Poetska pravda, Opasni po društvo, CB4 i Emmett’s Mark. Glumila je u mnogim kazališnim predstavama. Među njima je i predstava Dreamgirls, koja se izvodila na Broadwayu te predstava Chicago, koja se izvodila u kazalištu Shubert Theatre. Kao uspješna koreografkinja, Alexander je osmislila koreografiju u produkcijama kao što su nagrade American Music Awards iz 1992. g. te svjetske turneje Whitney Houston od 1989. do 1992. g.

 Tagovi